Brownien leivonnassa on tärkeää huolehtia paistoajasta. Mitä kosteamman ja tahmeamman lopputuloksen haluaa, sitä vähemmän aikaa brownien tulee olla uunissa. Itse tykkään sellaisista, joihin ehtii tulla ihanan rapeat reunat ja pinta, mutta sisältä taikina saa jäädä hieman pehmeäksi.
VALKOSUKLAA-VAAHTOKARKKIBROWNIET
vuoka 22 x 32cm
225g voita
250g suklaata
3dl sokeria
1dl fariinisokeria
5 munaa
3dl vehnäjauhoja
3tl tummaa kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa
100g valkosuklaahippuja
3dl minivaahtokarkkeja
- Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää sokeri ja fariinisokeri ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
- Kaada seos kulhoon ja vispaa joukkoon kananmunat. Taikinaa ei tarvitse vatkata voimakkaasti, vaan huolellinen sekoittaminen riittää.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola.
- Lisää lopuksi sattumat eli valkosuklaahiput ja minivaahtokarkit. Säästä pieni määrä suklaahippuja taikinan päälle ripoteltavaksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja ripottele loput suklaahiput päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien pinta saa uunissa rapean halkeilevan pinnan ja jää sisältä ihanan tahmeaksi.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥