Valkosuklaa-vaahtokarkkibrowniet

Halusin leipoa jotain hyvää kahvin kanssa, kun saadaan huomenna ystäviä kylään. Tänä vuonna ystävänpäiväkahveilla herkutellaan siis näillä brownieilla, joista löytyy sattumina valkosuklaahippuja ja minivaahtokarkkeja. Niin herkullista!

Brownien leivonnassa on tärkeää huolehtia paistoajasta. Mitä kosteamman ja tahmeamman lopputuloksen haluaa, sitä vähemmän aikaa brownien tulee olla uunissa. Itse tykkään sellaisista, joihin ehtii tulla ihanan rapeat reunat ja pinta, mutta sisältä taikina saa jäädä hieman pehmeäksi.



 


 

VALKOSUKLAA-VAAHTOKARKKIBROWNIET


vuoka 22 x 32cm

225g voita

250g suklaata

3dl sokeria

1dl fariinisokeria

5 munaa

3dl vehnäjauhoja

3tl tummaa kaakaojauhetta

1tl vaniljasokeria

1tl suolaa

100g valkosuklaahippuja

3dl minivaahtokarkkeja

  1. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää sokeri ja fariinisokeri ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

  2. Kaada seos kulhoon ja vispaa joukkoon kananmunat. Taikinaa ei tarvitse vatkata voimakkaasti, vaan huolellinen sekoittaminen riittää.

  3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola.

  4. Lisää lopuksi sattumat eli valkosuklaahiput ja minivaahtokarkit. Säästä pieni määrä suklaahippuja taikinan päälle ripoteltavaksi.

  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja ripottele loput suklaahiput päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien pinta saa uunissa rapean halkeilevan pinnan ja jää sisältä ihanan tahmeaksi.

Katso myös nämä brownieohjeet:


 



 

Oikein ihanaa ja herkullista ystävänpäivää!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥