Marjamuffinssit murupäällisellä

Kotipäivät lapsen kanssa ovat meillä usein myös askartelu- ja leivontapäiviä. Leivotaan kyllä paljon muutenkin, mutta sellaisina päivinä kun ei ole suunniteltuja menoja - on kiva aloittaa leivontapuuhat jo heti aamiaisen jälkeen.

Eilen päätettiin leipoa muffinsseja, joita varten otin esiin hyvän ja helpon ohjeen. Taikinaa voi muokata helposti lisäämällä joukkoon mitä tahansa marjoja, suklaahippuja, omenaa ja kanelia tai esimerkiksi ylikypsiä banaaneja. Taikinaan tulee myös maustamatonta jogurttia, jonka tilalle sopii hyvin kasvipohjaiset jogurtit tai kermaviili.

Tämä ohje on juuri sen vuoksi hyvä, että sitä on helppo muokata kaapista löytyvien ainesten mukaan. Jogurtin ansiosta muffinin koostumus on ihanan mehevä ja täydellinen yhdistelmä päälle tulevan rapean murupäällisen kanssa.

 

 


MARJAMUFFINSSIT MURUPÄÄLLISELLÄ 12kpl


2 munaa

1dl sokeria

50g voita

1,5dl maustamatonta jogurttia

2,5dl vehnäjauhoja

1dl kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

0,5tl ruokasoodaa

1tl vaniljasokeria

150g marjoja (näissä mustikka, punaherukka, mustaviinimarja)

  1. Valmista murupäällinen alempaa löytyvän ohjeen mukaan.

  2. Vispaa muffinitaikinaan tulevien munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon sokeri, sulatettu voi ja jogurtti.

  3. Lisää kuivat aineet ja lopuksi jäiset marjat, jätä kourallinen marjoja päälle ripoteltavaksi. Taikinaa ei tarvitse vatkata, riittää että sekoitat ainekset sekaisin nuolijan tai vispilän avulla.

  4. Annostele taikinaa voidellun muffinipellin koloihin, ripottele päälle muruseosta ja loput marjat.

  5. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 18 minuuttia tai kunnes murupinta on rapea ja muffinit saavat kauniin paistovärin.

MURUPÄÄLLINEN


30g voita

3/4dl vehnäjauhoja

0,5dl sokeria

2rkl kaurahiutaleita

1tl vaniljasokeria

  1. Sekoita keskenään sulatettu voi ja muut ainekset murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos taikinan ja marjojen päälle.

Katos ohjeet myös näihin:





Mukavaa viikonloppua!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥