Helppo kasvis-kookoscurry

Ihanaa uutta alkanutta viikkoa! Ja kiitos kaikille onnitteluista edelliseen postaukseen liittyen :)

Tein meille viikonloppuna tällaista melko nopeasti valmistuvaa kasvis-kookoscurrya, josta löytyy mm. porkkanaa, paprikaa, sipulia, maissia ja linssejä. Maustaminen onnistuu kätevästi valmista currytahnaa käyttäen, joten tämä todella valmistuu melkein samassa ajassa kun riisi kypsyy.

 


KASVIS KOOKOS-CURRY


Noin 6 annosta

1 parsakaali

4 porkkanaa

2 sipulia

1 punainen paprika

1 yksikyntinen valkosipuli

3tl keltaista currytahnaa

1tlk maissia (300g)

1tlk punaisia linssejä (käyttövalmiit linssit 380g)

1tlk kookosmaitoa (400ml)

tuoretta sitruunaa

riisiä tarjoiluun

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Pilko parsakaali pieniksi nupuiksi ja höyrytä kypsäksi.

  3. Kuori ja pilko porkkanat puoliympyröiksi. Pilko sipuli ja paprika pieneksi.

  4. Kuullota ensin porkkanaa pannulla öljyssä ja lisää hetken päästä sipuli. Lisää joukkoon paprika ja puristettu valkosipulinkynsi. Sekoittele, lisää currytahna ja anna kasvisten pehmentyä, kuitenkin niin että pieni purutuntuma säilyy. Lisää joukkoon myös parsakaalin nuput.

  5. Lisää pannulle maissi, linssit ja kookosmaito. Anna porista hetki kannen alla ja mausta halutessasi chilillä tai lisää currytahnaa.

  6. Tarjoile tuoreen sitruunan ja riisin kera. Myös tuore korianteri sopisi tähän hyvin!

  • Vinkki!

- Tällä ohjeella kasviscurrya tulee noin kuusi annosta. Keitä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan noin 4-6 hengelle. Halutessasi voit sekoittaa riisin ja kasvis-curryn keskenään ennen tarjoilua.

 




Kyselin Instagramin puolella teidän viikonlopun ruokia ja sainkin paljon vastauksia! Löydät kaikki Instagramin tarinoihin tallennettuna kohdasta "ruokaideat" jos joskus kaipaat ideoita ruoanlaittoon.

Tosi moni kommentoi muuten blogipostauksia Instagramin viestien kautta, mutta koska kaikki blogin lukijat eivät käytä kyseistä sovellusta niin laittakaa ihmeessä kommenttia myös tänne blogin puolelle. Näin mahdollisimman moni pääsee myös lukemaan niitä, jos kyseessä on esimerkiksi kysymys johonkin tiettyyn reseptiin liittyen. Blogiin on aina kiva saada kommentteja, mutta tottakai viestittely IG:n puolella teidän kanssa on myös kivaa! :)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥