Sattumiksi kekseihin voi laittaa mitä tahansa suklaata, pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai karkkeja. Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii aina ja esimerkiksi näissä kekseissä maistuu juuri ihanasti suolapähkinät ja tumma suklaa.
Keksitaikinan voi hyvin tehdä etukäteen pakastimeen ja ottaa sieltä valmiiksi pyöritettyjä pötköjä paistoa varten.
SUOLAPÄHKINÄ-SUKLAACOOKIET
50-60kpl
250g voita
2,5dl fariinisokeria
2dl sokeria
1 muna
6dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1,5dl suolapähkinöitä
200g tummaa suklaata
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Sekoita joukkoon sattumat eli suolapähkinät ja pieneksi pilkottu suklaa.
- Jaa taikina 4 osaan ja pyöritä tasaiseksi noin 25cm pituiseksi pötköksi. Kääri kelmuun ja laita pakkaseen noin 30 minuutin ajaksi.
- Ota pakastimesta yksi taikinapötkö kerrallaan ja leikkaa kekseiksi. Yhdestä pötköstä saat noin 15 palaa.
- Asettele taikinakiekot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 150 asteessa noin 18 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reuna tuntuu hieman rapealta. Keskeltä keksit saavat olla vielä pehmeitä uunista tullessaan. Lisää paistoaikaa mikäli haluat täysin rapeita keksejä!
Vinkit!
- Keksitaikina säilyy hyvin pakastimessa, joten voit tehdä taikinapötköjä valmiiksi pakastimeen esimerkiksi ennen juhlia. Jos taikina on kovin jäässä, ota pötköt ensin hetkeksi jääkaappiin ja leikkaa paloiksi kun taikina on hieman pehmentynyt.
- Sattumiksi sopii hyvin mikä tahansa suklaa pieninä paloina sekä erilaiset pähkinät ja kuivatut marjat.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥