Suolapähkinä-suklaakeksit

Reunoilta rapeat, keskeltä juuri täydellisen pehmeät ja sitkeät keksit. Niiden salaisuus piilee paistoajassa ja siinä, että keksitaikina laitetaan hetkeksi pakastimeen ennen paistoa. Keksit kannattaa ottaa uunista juuri kun reunat alkavat saamaan hieman väriä, mutta taikina on vielä keskeltä pehmeää.

Sattumiksi kekseihin voi laittaa mitä tahansa suklaata, pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai karkkeja. Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii aina ja esimerkiksi näissä kekseissä maistuu juuri ihanasti suolapähkinät ja tumma suklaa.

Keksitaikinan voi hyvin tehdä etukäteen pakastimeen ja ottaa sieltä valmiiksi pyöritettyjä pötköjä paistoa varten.





SUOLAPÄHKINÄ-SUKLAACOOKIET


50-60kpl

250g voita

2,5dl fariinisokeria

2dl sokeria

1 muna

6dl vehnäjauhoja

1rkl vaniljasokeria

0,5tl suolaa

1,5tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1,5dl suolapähkinöitä

200g tummaa suklaata

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

  3. Sekoita joukkoon sattumat eli suolapähkinät ja pieneksi pilkottu suklaa.

  4. Jaa taikina 4 osaan ja pyöritä tasaiseksi noin 25cm pituiseksi pötköksi. Kääri kelmuun ja laita pakkaseen noin 30 minuutin ajaksi.

  5. Ota pakastimesta yksi taikinapötkö kerrallaan ja leikkaa kekseiksi. Yhdestä pötköstä saat noin 15 palaa.

  6. Asettele taikinakiekot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 150 asteessa noin 18 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reuna tuntuu hieman rapealta. Keskeltä keksit saavat olla vielä pehmeitä uunista tullessaan. Lisää paistoaikaa mikäli haluat täysin rapeita keksejä!

Vinkit!


  • Keksitaikina säilyy hyvin pakastimessa, joten voit tehdä taikinapötköjä valmiiksi pakastimeen esimerkiksi ennen juhlia. Jos taikina on kovin jäässä, ota pötköt ensin hetkeksi jääkaappiin ja leikkaa paloiksi kun taikina on hieman pehmentynyt.

  • Sattumiksi sopii hyvin mikä tahansa suklaa pieninä paloina sekä erilaiset pähkinät ja kuivatut marjat.


Katso myös nämä herkulliset keksiohjeet:


 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥