Helpot ja nopeat pikkusuolaiset

Oikein ihanaa uutta alkanutta vuotta kaikille! Aloitetaan vuosi näillä helpolla ja herkullisilla suolapaloilla, jotka tein kaapista löytyviä aineksia käyttäen. Pakastimessa oli vielä yksi paketti torttutaikinaa, josta saa ihania suolapaloja pienellä vaivalla.

Täytteitä voi helposti soveltaa kaapista löytyvien aineksien mukaan. Näistä löytyy mm. pestoa, marinoitua punasipulia, juustoraastetta, vuohenjuustolevitettä, viikunahilloa ja pähkinöitä. Kokeile erilaisia makuyhdistelmiä ja ylläty! Ite käytin esimerkiksi tortillatäytteistä yli jäänyttä marinoitua sipulia ja ne sopivatkin näihin todella hyvin.




HELPOT JA NOPEAT PIKKUSUOLAISET KAHDELLA ERI TÄYTTEELLÄ


Pesto-punasipuli 15kpl


5 torttutaikinalevyä

100g vihreää pestokastiketta

marinoitua punasipulia tai 1 punasipuli pilkottuna

50g juustoraastetta

unikonsiemeniä

  1. Ota taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille sulamaan. Jaa jokainen levy kolmeen osaan.

  2. Levitä jokaiseen palaan noin 1tl pestokastiketta. Lisää punasipuli ja ripottele päälle juustoraastetta. Viimeistele ripauksella unikonsiemeniä.

  3. Paista uunissa 225 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin ja taikina on kypsää.

Viikuna-vuohenjuusto 15kpl


5 torttutaikinalevyä

100g vuohenjuustolevitettä

100g viikunahilloa

kourallinen pekaanipähkinöitä

50g juustoraastetta

  1. Ota taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille sulamaan. Jaa jokainen levy kolmeen osaan.

  2. Levitä jokaiseen palaan vuohenjuustolevitettä. Lusikoi päälle viikunahilloa ja pieneksi pilkottua pähkinää. Viimeistele ripauksella juustoraastetta.

  3. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin ja taikina on kypsää.


Huom! Kaikki täytteiden määrät ovat arvioita, näissä käytin jääkaapista löytyneitä aineksia ja mittasin määrät suunnilleen sen mukaan mitä käytin. Täytteeksi voit käyttää hyvin erilaisia levitteitä, paistonkestäviä hilloja ja marmeladeja, juustoja tai esimerkiksi paprikaa ja tomaattia.

  • Vinkit!

- Tee veitsen avulla jokaisen taikinapalan kulmaan pienet viillot, annostele täytteet viiltojen sisäpuolelle niin että taikinareunaa jää näkyviin hieman alle 1cm verran. Näin suolapalat nousevat paremmin uunissa, kun täytettä ei ole ihan reunoilla asti.

- Voit halutessasi voidella suolapalojen reunat kevyesti kananmunalla ennen täytteiden laittoa.

- Jos käytät yhteensä 10 taikinalevyä, saat valmiita suolapaloja 30 kpl eli noin kolme pellillistä. Voit paistaa kaikki pellit kerralla kiertoilmauunissa 200 asteessa.

 


 

 

Lisää pikkusuolaisia löydät blogin kategoriasta: pikkusuolaiset. Sieltä lemppareitani ovat esimerkiksi:



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥