Tähän banaanikakkuun sovelsin ohjetta: Maailman paras banaanikakku. Muutin hieman ainesten määriä ja vaihdoin valkoisen sokerin fariinisokeriin. Kanelia saa mielestäni olla runsaasti, sillä se sopii hyvin yhteen banaanin kanssa. Lopputulos oli oikein herkullinen, mehevä ja maukas!
Taikina on helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan yhteen, eikä vatkainta tarvita. Me mitattiin ja sekoitettiin ainekset yhdessä lapsen kanssa.
MEHEVÄ BANAANIKAKKU
Kakkuvuoka 2 L
3 banaania, tummuneet parhaimpia
3 munaa
3dl fariinisokeria
4dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
1,5tl ruokasoodaa
1,5rkl kanelia
200g voita
0,75dl kermaa
- Kuori banaanit ja painele soseeksi haarukan avulla.
- Sekoita joukkoon munat ja fariinisokeri. Lisää vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja kaneli.
- Lisää lopuksi sulatettu voi ja kerma. Sekoita tasaiseksi nuolijan avulla. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla 200 asteessa noin 1 tunnin ajan. Nosta kakku paiston loppuvaiheessa keskitasolle. Paistoväri saa olla tumma.
Kurkkaa myös nämä herkulliset banaanireseptit:
- Banaani-kanelimurumuffinit
- Banaani-maapähkinävoimuffinit
- Saksanpähkinä-banaanikakku kinuskikuorrutteella
Vietiin kakkua mukaan myös muutamaan kyläpaikkaan ja tätä on herkuteltu niin kahvin kuin teen kanssa ja kakku on kerännyt paljon kehuja. Tulee siis tehtyä varmasti uudelleenkin!
Vaikuttaa hyvältä, mutta tuo kerman määrä, millä sen mittaat? Minusta tuollaiset 0,75 jne. on hankalia eikö reilusti 1 dl käy?
VastaaPoistaDesimitoissa on usein merkinnät 0,25 sekä 0,5 ja 0,75dl kohdilla. Jos näin ei ole, niin olen mitannut silmämääräisesti sen 3/4dl 😊 Toivottavasti tästä oli apua! Lisäisin taikinaan ripauksen jauhoja, jos käyttäisin tuon 1dl verran kermaa. Näin taikina ei ainakaan jää liian löysäksi.
VastaaPoistaHei, tuo linkki blogiini ei toimi enää. Tässä oikea: http://cebicinkeittio.blogspot.com/2013/06/maailman-paras-banaanikakku.html?m=1
VastaaPoistaMukava kuulla, että olette tykänneet reseptistäni ja siinä onkin just parasta se, että sitä kakkua voi muokata mielin määrin. Olen maustanut niin kardemummalla kuin suklaallakin.
Kiitos kommentista, kävin muokkaamassa tuon linkin myös postaukseeni. Ja kiitos hyvästä reseptistä! :)
VastaaPoista