OMENA-KINUSKIJUUSTOKAKKU



Viime viikolla vietettiin syntymäpäiviäni ja mietin pitkään, millaisen kakun haluaisin tänä vuonna kahvipöytään. Paistetut juustokakut ovat yksiä suosikeistani, joten ostin ainekset juustokakkuun. Vasta kotona sain idean yhdistää kakkuun myös omenaa ja kinuskia. Lopputulos oli ihan mielettömän herkullinen ja kaikki maut sopivat niin hyvin yhteen.

Kakun reseptistä tulikin hurja määrä kyselyä Instagramin puolella, joten tässä ohje hurmaavaan syksyiseen juustokakkuun. Kahvipöydässä oltiin muuten sitä mieltä, että tästä tuli yksi parhaista kakuista jonka olen ikinä tehnyt!


OMENA-KINUSKIJUUSTOKAKKU vuoka 26cm

POHJA:
200g kaurakeksejä
80g voita

1. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
2. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille.

OMENAT:
4 omenaa (n.750g kuorineen)
80g voita
5rkl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
3tl kanelia

1. Kuori ja pilko omenat pieniksi noin 1x1cm paloiksi.
2. Mittaa pannulle voi, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kaneli.
3. Lisää joukkoon omenat ja sekoittele 5-10 minuutin ajan, kunnes omenat alkavat pehmenemään.
4. Anna jäähtyä hetki ja kaada keksipohjan päälle vuokaan.

JUUSTOTÄYTE:
600g maustamatonta tuorejuustoa
4 munaa
2dl ruokosokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
2dl kuohukermaa
0,3dl perunajauhoja

1. Sekoita tuorejuusto ja kananmunat keskenään sähkövatkaimella.
2. Mittaa joukkoon ruokosokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu.
3. Sekoita vispilällä kerma ja perunajauhot keskenään ja sekoita tuorejuustotäytteeseen. Kaada juustokakkumassa vuokaan omenoiden päälle.
4. Paista uunin keskitasolla +170 asteessa 1 tunti. Sammuta uuni ja jätä kakku sinne vielä puoleksi tunniksi. Nosta jäähtymään ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Valmista
kinuski seuraavana päivänä.


KINUSKI:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

1. Kuumenna kerma ja fariinisokeri pienessä kattilassa. Sekoittele ja anna kiehua ja kuplia hiljalleen 10-15 minuuttia.
2. Anna kinuskin jäähtyä hetken aikaa ja kaada juustokakun päälle. Aloita keskeltä kakkua ja levitä reunoja kohti niin, että kinuski valuu reunojen yli. Anna kohmettua jääkaapissa ennen viimeistelyä.


KORISTELUUN:
2dl vispikermaa
5rkl tomusokeria
pekaanipähkinöitä
hasselpähkinärouhetta

1. Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla. Tee kermapursotukset kakun reunoille ja koristele pähkinöillä.


VINKIT KAKUN KYPSENTÄMISEEN:

- Juustokakun kypsentäminen vesihauteessa auttaa siihen, että kakun pinta ei halkeile tai repeä.
- Vuoraa vuoan pohja ja reunat huolellisesti foliolla.
- Aseta juustokakku syvälle uunipellille ja laita pelti uuniin. Kaada pellille noin 2cm kerros vettä ja paista kakku ohjeen mukaan.
- Kun kakku on valmis, vedä reunat varovasti palettiveitsellä tai ohuella lastalla irti vuoan reunoilta.





Meillä on syyskuun alussa monet juhlat peräkkäin, joten syksy alkaa aina mukavissa merkeissä. Alkuviikosta vietettiin omia syntymäpäiviäni, jonka jälkeen oli siskoni synttärit ja sen jälkeen ystäväni kolmekymppiset ja sunnuntaina juhlittiin vielä 80 vuotiasta vaariani. Voi että mikä viikko! Niin ihania ihmisiä ja kohtaamisia, paljon hyvää ruokaa, kakkuja, ihania lahjoja ja muistamisia.


Niin ja hei! Kiitos kaikille Syötävän Hyvät-kirjan arvontaan osallistuneille. Arvonta on nyt suoritettu ja kirjan voitti Nanne - Elämää Koivurannassa blogista. Onnea! Nanne on minulle tuttu blogimaailmasta jo pidemmältä ajalta ja jaksaa usein kommentoida blogiini, joten oli kiva sattuma että arpaonni osui juuri häneen. Ruokakirja saa varmasti hyvän kodin ja tulee käyttöön Nannen keittiössä! ♥


10 kommenttia

  1. Tää menee kyllä kokeiluun! Näyttää niin hyvältä,ja kinuski-sitä ei voi koskaan olla liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos innostut kokeilemaan tätä! Ja itsekin tykkään tosi paljon kinuskista, se sopi tähän kakkuun ihan mielettömän hyvin :)

      Poista
  2. Kiitos! Tätä tehdään viikonloppuna :)

    VastaaPoista
  3. Mä myös niin aion kokeilla tätä, tässä on kaikki vaan ihan täydellistä ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Tästä tuli kyllä tosi hyvää.. ehkä pakko tehdä itsekin vielä uudestaan syksyn aikana :)

      Poista
  4. Tämä menee ensi vkonloppuna kokeiluun. Kuinka säilyvyyden kanssa - säilyykö torstaina tehty pohja hyvänä lauantaille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ihanaa että innostut kokeilemaan tätä :) Tarkoitatko nyt siis pelkkää keksipohjaa? Minulla ei ole kokemusta siitä kuinka kauan keksipohja säilyy sellaisenaan, mutta uskon sen säilyvän hyvänä jääkaapissa tuon ajan. Olisiko siis tarkoitus tehdä keksipohja aiemmin ja itse juustokakku siihen päälle myöhemmin? Vai ymmärsinköhän nyt oikein :)

      Poista
    2. Huonosti ilmaistu, tarkoitin koko kakkua - ilman kinuskikuorrutetta. :)

      Poista
    3. Uskon että juustokakkuu säilyy hyvänä, jos teet sen torstaina ja valmistat kinuskikuorrutteen päälle sitten lauantaina. Kannattaa peittää kakku hyvin jääkaappiin :) Olisi kiva kuulla myöhemmin, miten kakku maistui! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥