JUUSTOINEN KASVISLASAGNE


Voi huh! Joskus sitä voi käydä niin, että tulee ihan vahingossa tehtyä jotain ihan super super hyvää ruokaa. Halusin tehdä pitkästä aikaa lasagnea ja päätin vasta kaupassa että teenkin siitä kasvisversion. Olin jo hakemassa soijarouhetta hyllystä, kunnes sain päähäni kokeilla sittenkin jotain muuta. Keräsin koriin tuoreita herkkusieniä ja paprikaa, kesäkurpitsaa, kidneypapuja, tomaattimurskaa ja juustoja. Oli hyvä idea jättää soijarouhe pois, sillä tämä oli ehdottomasti paras kasvislasagne ikinä.

Tämä keräsikin paljon kehuja ruokapöydässä, kaikki pitivät siitä todella paljon. Jos vaikka viikonlopun ruoat ovat vielä mietinnässä, niin tässä hyvä vaihtoehto. Suosittelen kokeilemaan!




JUUSTOINEN KASVISLASAGNE

2 punasipulia
3 porkkanaa
2 yksikyntistä valkosipulia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
200g tuoreita herkkusieniä
1tlk kidneypapuja
1tlk tomaattimurskaa
175g emmental juustoraastetta
200g fetajuustoa
mustapippuria
suolaa
yrttisekoitusta
chilijauhetta
lasagnelevyjä
kirsikkatomaatteja


1. Aloita pilkkomalla sipulit ja porkkanat. Leikkaa porkkana ensin pituussuunnassa puoliksi ja sen jälkeen ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuullota sipulia öljyssä pannulla ja lisää joukkoon porkkanat. Purista joukkoon valkosipulit ja kuullota muutaman minuutin ajan. Siirrä pannulta lautaselle odottamaan.
3. Pilko paprikat ja kesäkurpitsat pieniksi noin 2cm paloiksi. Paista öljyssä pannulla ja pilko joukkoon herkkusienet. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
4. Kaada pannulle kasvisten kanssa tomaattimurska ja kidneypavut. Lisää mukaan myös aiemmin paistetut sipulit ja porkkanat. Voit halutessasi lisätä vielä mausteita, kuten chilijauhetta tai kuivattuja yrttejä. Anna porista miedolla lämmöllä ja valmista juustokastike.
5. Aloita lasagnen kokoaminen voitelemalla suorakaiteen muotoinen uunivuoka tai laita pohjalle leivinpaperia. Levitä vuokaan hieman kasviskastiketta ja asettele päälle lasagnelevyjä.
6. Levitä päälle kasviskastiketta, murustele fetajuustoa ja lisää juustokastiketta. Toista näin kunnes vuoassa on 3-4 kerrosta lasagnelevyjä.
7. Lusikoi päällimmäiseksi kerrokseksi molempia kastikkeita, ripottele päälle emmentalraaste ja puolitetut kirsikkatomaatit.
8. Kypsennä uunin alemmalla tasolla 200 asteessa noin 1 tunti. Nosta vuoka loppuvaiheessa ylemmälle tasolle, jotta pinta saa kauniin paistovärin.


JUUSTOKASTIKE
80g voita
8rkl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
0,5tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1/4tl jauhettua muskottipähkinäa
175g mozzarella juustoraastetta

1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa.
2. Lisää maito muutamassa erässä kokoajan sekoittaen. Kypsennä muutaman minuutin ajan.
3. Lisää lopuksi mausteet sekä juustoraaste ja sekoita kastike tasaiseksi.


Vinkit!
- Käytin 38x24cm kokoista uunivuokaa. Tämän kokoiseen vuokaan tarvitset noin 24-28 lasagnelevyä.
- Voit halutessasi lisätä kerrosten väliin fetajuuston tilalle myös siivutettua mozzarellaa.
- Anna lasagnen vetäytyä hetki folion alla ennen tarjoilua.



Lasagne valmistus vie jonkin verran aikaa, mutta kaikki vaiva on ehdottomasti sen arvoista. Tykkään tehdä ruokaa, josta riittää muutamaksi päiväksi. Näin saa kätevästi helpotettua seuraavan päivän ruokapohdintoja.

Lasagne on aina kuulunut lempiruokiini ja tämä oli ensimmäinen kasvisversioni ilman soijarouhetta. Aion tehdä kasvisversion jatkossakin tällä ohjeella, toki ehkä kasviksia vaihdellen.

Hyvää viikonloppua!


4 kommenttia

  1. Niin hyvää! Ihan parasta kunhan jaksaa "vääntää" :) t. Mamapruita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! On kyllä kaiken vaivannäön arvoista! :)

      Poista
  2. Ei ookkaan tullu tehtyä kasvisversioo koskaan lasagnesta! Tää näyttää kyllä niin ihanalta ja raaka-aineet herkullisilta, että tekis mieli joskus kokeilla 😍 Harmi vaan että oon tositosi laiska kokki, aina vaan leipoisin mieluummin enkä koskaan laittais ruokaa 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin oon tehnyt kasvislasagnea vain muutaman kerran ja aina soijarouheesta ja tomaattimurskasta. Tämä versio oli vielä paljon parempaa, niin hyvää että voisinpa melkein tehdä jo pian uudelleen. Jospa säkin innostut kokeilemaan, vaikka tosiaan enemmän tuleekin leivottua. Tuuthan sit kertomaan mitä pidit jos joskus innostut tekemään tätä :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥