LETTUBUFFET JUHLIIN



Meidän lapsen 2-vuotisjuhlissa oli tarjolla lettubuffet ja lupasin laittaa pikkulettujen reseptin sekä ideoita täytevaihtoehtoihin myös tänne blogiin. Pikkuletut oli mielestäni hauska idea juhliin ja ne saivatkin paljon kehuja juhlavierailta. Lettujen kanssa voi laittaa tarjolle oikeastaan mitä vaan mieli tekee ja vieraat voivat kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Juhlien lisäksi pikkuletut sopivat hyvin tarjolle esimerkiksi brunssille.

Paistettiin siskoni kanssa reilut 100kpl pikkulettuja. Ja erikseen paistoin vielä pienen erän gluteenittomia ja sokerittomia banaanilettuja. Näin myös pienimmät juhlijat saivat herkutella omilla letuilla ja tuoreilla marjoilla.




LETTUTAIKINA  n.120kpl pikkulettuja

6 munaa
1,2 l  maitoa
6dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl suolaa

paistamiseen voita

1. Vatkaa munien rakenne rikki.
2. Sekoita joukkoon maito ja muut ainekset. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna turvota jääkaapissa puolen tunnin ajan.
3. Paista taikinasta pieniä lettuja.

Käytin lettuihin Valion ohjetta, johon lisäsin vielä hieman vaniljasokeria.

TÄYTTEITÄ LETTUJEN KANSSA

Tarjolla oli erilaisia täytteitä lettujen kanssa, kuten tuoreita marjoja, nutellaa, vaahterasiirappia, mascarponevaahtoa, daimrakeita, marenkia ja pieniä mansikan ja banaanin makuisia tähtiä kaupan lastenruokahyllyltä.

Ideoita makeisiin täytteisiin:
Erilaiset hillot, marinoidut hedelmät ja marjat, banaaniviipaleet, kermavaahto, kinuskikastike, jäätelö, nomparellit ,pähkinät, pieneksi pilkotut dominokeksit tai oreot..

Ideoita suolaisiin täytteisiin:
Pestokastike, erilaiset juustot (mozzarella, feta, vuohenjuusto), kirsikkatomaatit, oliivit, rucola, avokado, jauheliha, kylmäsavulohi, punasipuli, ranskankerma, paholaisenhillo..




Pikkuletut menivät hyvin kaupaksi juhlissa ja tästä sainkin idean, että olisi hauskaa järjestää joka vuosi lapsen syntymäpäiville lettubuffet. Täytteitä voisi aina vähän vaihdella, mutta idean lettubuffetista säilyttää. Katsotaan mitä mieltä olen vuoden päästä!

Meillä on taas muutamat juhlat tulossa syksyn aikana, kivaa kun pääsee leipomaan kakkuja. Tapana on ollut leipoa itselleni syntymäpäiväkakuksi porkkanakakkua tai juustokakkua, mutta tänä vuonna ajattelin kokeilla jotain muuta.

Ihanaa uutta viikkoa!


4 kommenttia

  1. Letut ovat niin ihania! Ihan kuola valuen katson kuvissa olevia lettuvuoria. :)
    Itse en saa aikaiseksi lettuja, se paistaminen on jotenkin niin työlästä.
    "Löysin" kaapin syövereistä noin 25 vuotta sitten saadun vohveliraudan, sillä tulee nopeasti valmista. Netistä tuli tänä vuonna vastaan vohveliohje, jossa joukossa on mantelijauhoa - tuo kivan säväyksen.
    Mutta voi noita lettuja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse taas tykkään lettujen paistosta! Näin ison määrän paistamisessa oli kyllä vähän enemmän hommaa, mutta meillä oli onneksi kaksi pannua käytössä niin meni yllättävän nopeasti. Olin varautunut että olisi kestänyt paljon kauemmin :) Vohvelit ovat myös ihania, täytyykin paistaa niitä joku päivä! Kiitos kommentista ♥

      Poista
  2. Tämmönen buffet on kyllä ihana idea, ei oo tullut koskaan mieleen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ollaan aiemmin pidetty lettukestejä pienellä porukalla, mutta toimi tosi hyvin myös isommalle väelle :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥