MATKAKOKOISET LELUT JA PELIT LAPSILLE


Yhteistyössä Kiddex Oy


Lapsen myötä on saanut huomata, että kaikenlaista tavaraa ja lelua kerääntyy kotiin väistämättäkin, vaikka kuinka yrittäisi tehdä hankintoja maltillisesti. Varsinkin nyt kun lapsi alkaa olla sen ikäinen, että on kiinnostunut leikkimään - on mielestäni tärkeää kiinnittää huomiota millaisia leluja lapselle hankkii.

Olen todella innoissani, sillä seuraavat kolme kuukautta toimin yhteistyössä Kiddexin kanssa PlanToys-lelujen ja pelien brändilähettiläänä. Pääsen kertomaan teille omia ajatuksiani leikkimisestä, vastuullisesti valmistetuista PlanToysin tuotteista sekä siitä miten lapsen eri kehitysvaiheita voi tukea leikin avulla. Lisäksi luvassa on myöhemmin myös kiva arvonta.
Onko PlanToys teille entuudestaan tuttu? Itse tutustuin tuotteisiin paremmin Lapsimessuilla ja olin vaikuttunut siitä, kuinka kestäviltä ja laadukkailta lelut tuntuivat. PlanToysin valikoima on täynnä mielenkiintoisia, värikkäitä sekä innovatiivisia leluja ja saa aikuisenkin innostumaan leikeistä.

Valikoimista löytyy tosi paljon erilaisia kumipuisia leluja, jotka ovat kestäviä, turvallisia ja vastuullisesti valmistettuja. Se että lelut ovat kestäviä on mielestäni ihan ehdottoman tärkeää, kun leikit ovat välillä aika hurjiakin ja taapero saattaa innostua heittelemään niitä. On kiva tietää, että leluista on iloa pitkäksi aikaa eivätkä ne kulu tai mene helposti rikki.

PlanToys käyttää tuotteissaan siis kumipuuta, joka käsitellään epäpuhtauksien poistamiseksi myrkkyjen sijaan lämpökäsittelyllä. Lisäksi tuotteissa käytetyt liimat ovat täysin myrkyttömiä, kaikki värit ovat vesipohjaisia myrkyttömiä musteita ja kasvivärejä. Lelujen lisäksi ekologisuus huomioidaan käyttämällä kierrätyspaperia niin yrityksen katalogeissa kuin pakkausmateriaaleissakin.Sain valita meille PlanToysin tuotteita mukaan leikkeihin ja yksi valintani oli tämä PlanMini-setti. Oltiin juuri sopivasti lähdössä pienelle minilomalle, joten tottakai pakkasin nämä reissuun mukaan. 

PlanMini sarjaan kuuluu erilaisia matkapakkauksissa olevia pelejä ja rakennuspalikoita. Peltirasiat mahtuvat pieneen tilaan ja sujahtavat helposti mukaan vaikkapa hoitolaukkuun. Pieni matkapakkaus on helppo ottaa mukaan ja kaivaa esiin kun lapsi kaipaa tekemistä. Meillä näistä oli iloa esimerkiksi hotellihuoneessa ja ravintolassa ruokaa odottaessa.MEILLÄ OLI KOLME MATKASETTIÄ MUKANA:

PlanMini Mosaiikki: Rasiassa on 26 kpl eri värisiä ja eri muotoisia pieniä paloja, joista voi rakentaa hauskoja kuvioita. Mukana tulee lehtinen, jossa on muutama esimerkki erilaisista kuvioista. Pienillä mosaiikkipaloilla rakentelu kehittää lapsen mielikuvitusta ja sorminäppäryyttä.

PlanMini Rakennuspalikat: Setti sisältää 24 kpl pieniä rakennuspalikoita. Tämä oli meillä ihan hitti, sillä lapsi tykkää muutenkin rakennella ja kasata torneja. Aina ei kuitenkaan voi kantaa mukana isoja palikoita, joten tämä mahtuu hyvin mukaan pienempäänkin laukkuun ja rakennella voi melkein missä vain.

PlanMini tasapainoileva cactus: Hauska tasapainoileva cactus koostuu pienistä paloista, joita on tarkoitus kiinnittää vuorotellen paikoilleen. Tämän avulla voi opetella tasapainottelua, sillä cactus kaatuu jos paloja laittaa ainoastaan toiselle puolelle.


PlanMini tuotteita on saatavilla yhdeksän erilaista matkapakkauksessa olevaa lelua ja peliä. Koko valikoiman näet Kiddexin sivuilta täältäMeidän taapero on tällä hetkellä kiinnostunut kaikenlaisesta näpräämisestä ja rakentamisesta. Mosaiikkikuvioiden rakentelu oli vielä haastavaa, mutta iloa riitti pitkäksi aikaa jo pelkästään siitä että paloja sai siirrellä edes takaisin rasiaan ja pois. Lisäksi käytiin yhdessä läpi erilaisia värejä sekä muotoja ja pinottiin samanlaisia paloja päällekkäin. "Yksi, kaksi, kolme.. sininen, punainen, vihreä..." 

Leikkien ohella päästiin myös harjoittelemaan tärkeää taitoa, eli palikoiden ja osien siivoamista takaisin paikoilleen. Rasian kannessa on kuva, jonka avulla voi lapsen kanssa yhdessä kerätä jokaiseen rasiaan niihin kuuluvat palat. Leikkiä voi helpottaa ja vaikeuttaa lapsen ikätason mukaan, ensin muutaman eri palan kanssa. Lopuksi lapsen mielestä oli hauskaa asettaa kannet takaisin paikoilleen ja pinota kaikki kolme rasiaa päällekkäin. Oli kiva huomata kuinka paljon iloa näistä riitti ja kuinka erilaisia ja mielikuvituksellisia puuhia lapsi itse keksi.Taidan pitää jatkossa aina jonkun näistä kolmesta rasiasta mukana, lähdimme sitten reissuun tai vaikkapa ravintolaan syömään. Sen lisäksi, että nämä eivät vie juurikaan tilaa laukussa, näistä riittää oikeasti kivaa ja samalla opettavaista puuhaa monen ikäiselle lapselle. Meidän taapero kaipaa usein jotain puuhasteltavaa esimerkiksi ravintolan pöydän ääressä. Pieni rasia on helppo kaivaa esiin ja siivota myös pois ruuan saapuessa.

Kiddexin sivuilta löytyy listattuna kaikki PlanToys lelujen jälleenmyyjät, sekä koko PlanToysin tuotevalikoima. Seuraavassa yhteistyöpostauksessa kerron toisesta meille valikoidusta lelusta. Mukavaa loppuviikkoa!


6 kommenttia

 1. Meidän ensimmäinen lapsi ei ole edes syntynyt vielä ja jo nyt nurkat leluja täynnä :D !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voi ei! :D Kyllä meilläkin on paljon leluja, mutta olen kokoajan pyrkinyt enemmän ja enemmän siihen, että leluiksi valikoituisi laadukasta ja kestävää. Laitan myös paljon kiertoon sellaista, millä meillä ei enää leikitä :)

   Poista
 2. Onpa hauskan näkösiä matkasettejä! Tulis tarpeeseen ku lähdetään viikon päästä matkalle ja lapsille 3v ja 5v täytyy keksiä tekemistä hotelliin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä kivoja ja voin suositella etenkin matkalle mukaan. Vaihtoehtoja löytyy paljon :) Ihanaa lomaa teidän perheelle!

   Poista
 3. Löysin Instan kautta blogisi ja olen nyt käynyt läpi postauksia melkein kahden vuoden ajalta. Kiitos innostavasta tavasta kirjoittaa ja kuvata! Nyt on piiitkä lista reseptejä kokeiltavana kun tytön ekat synttärit lähestyy ja jotain pitäisi keksiä tarjolle :D Vaikutat ihanalta ihmiseltä ja enemmänkin lukisin näitä postauksia joissa kerrot teidän arjesta, reissuista ja muusta vaikka tottakai ruokapostauksetkin on kivoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos aivan ihanasta kommentistasi :) Vaikka postaustahti on nykyään aika verkkainen, niin kiva kuulla että löysit täältä mielekästä luettavaa!

   Minulta pyydetään tasaisin väliajoin enemmän vähän arkisempiakin postauksia, joten ehkäpä pitäisi useammin toteuttaa sellaisia. Usein kun itsestä tuntuu, että ei ole mitään postattavaa jos ei ole jotain reseptiä valmiina :)

   Mukavia juhlia teille, tarjottavia on aina kiva suunnitella ja leipoa!

   Poista

Kiitos kommentista! ♥