PORKKANAKAKKUDONITSIT


Porkkanakakkua, porkkanamuffinsseja, porkkanaleivoksia.. Tämä herkullinen taikina muotoutuu moneksi ja näin vapun lähestyessä halusin vihdoin ja viimein kokeilla myös porkkanakakkudonitseja. Ostin viime kesänä donitsipellin, jossa voi paistaa kerrallaan 12 donitsia. Pelti on todella kätevä ja donitsit irtoavat siitä helposti, jolloin isommankin taikinan paistaa helposti muutamassa erässä.

Donitsit ovat pehmoisia sekä hieman kosteita ja niissä maistuu ihanasti kaneli. Taikinassa oleva hasselpähkinärouhe tuo donitseihin kivan suutuntuman ja lopputulos on mitä parhain kun päälle pursottaa vielä reilusti tuorejuustokuorrutetta. Lopuksi ripaus hasselpähkinärouhetta ja tuoreita mansikoita päälle. Nämä donitsit sopivat täydellisesti tulevan vapun herkkupöytään tai piknikille, suosittelen kokeilemaan!



PORKKANAKAKKUDONITSITn.30kpl

5 munaa
1,5dl fariinisokeria
1,5dl valkoista sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
5tl kanelia
5dl porkkanaraastetta (n.250g porkkanoita)
1dl hasselpähkinärouhetta
2dl rypsiöljyä

1. Vaahdota munat, fariinisokeri ja valkoinen sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli. Kääntele taikina sekaisin nuolijan avulla.
3. Lisää porkkanaraaste, hasselpähkinärouhe ja rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Voitele donitsipellin kolot, kaada taikina pursotinpussiin ja pursota koloihin noin 2/3 osa taikinaa.
5. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota donitsit vuoasta. Paista loput donitsit ohjeen mukaan.

Kuorrutus:
300g maustamatonta tuorejuustoa
80g pehmeää voita
4dl tomusokeria
2rkl sitruunamehua 

1. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella, laita täyte pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden donitsien päälle.

Koristeluun:
Hasselpähkinärouhetta ja tuoreita mansikoita

Vinkki!
- Voit valmistaa donitsit hyvin jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa ennen tarjoilua. Säilytä donitsit ilmatiiviissä rasiassa tai kelmulla peitettynä, jotta ne säilyttävät mehevyytensä.
- Jos et omista donitsipeltiä, kokeile näitä ihanan meheviä porkkanaleivoksia.



Porkkanakakkudonitsit katosivat lautaselta tiuhaan tahtiin ja maistuivat erityisen hyviltä kuplivan siman kanssa. Donitsipelti taitaa päästä vielä käyttöön ennen vappua, sillä tekisi mieli kokeilla paistaa siinä myös ihan tavallisia donitseja. Blogissa on luvassa lisää vappuherkkuja tämän ja ensi viikon aikana, joten pysykäähän kuulolla! :)

Miss Etoile-tuotteet saatu blogin kautta

17 kommenttia

  1. Kaikki porkkanapiirakan variaatiot on herkullisia, niin varmasti nämäkin.. Nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! :) Tuon taikinan ja kuorrutteen kanssa ei vaan voi mennä pieleen :)

      Poista
  2. Tuli kans ostettua tuo donitsipelti ja nyt metsästän hyviä ohjeita. Tämä pääsee testaukseen varmasti. Ihanan mehevän näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelti on kyllä tosi kätevä! Ja saa kivaa vaihtelua perinteisiin leivonnaisiin ja muffineihin :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Vähän jänskätti että miten kakkutaikina käyttäytyy tolla donitsipellillä, mutta hyvin onnistui! :)

      Poista
  4. No mutta... tämä versio pitää testata... porkkanakakkua, -piirakkaa ja -muffinsseja testattu vaan donitsit testaamatta :)
    Voi miten upeita ja niin ihanat värikkäät kuvat!
    ps. Onnea odotukseen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! :) Ja kiitos kovasti Kirsi!♥

      Poista
  5. Uskon että tuo onnistuu myös gluteenittomana, ainakin aion kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu varmasti! Tuuthan sit kertomaan millaisia tuli! :)

      Poista
  6. Kutsu sitten maistamaan niin sanon rehellisen arvion ;) Juu, takuulla onnistuu, ehkä kannatas heittä vähän psylliumia sekaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää ei ollut valitettavasti gluteenittomia :) Mutta varmasti onnistuu myös ilman gluteenia, tosin taikinaan kannattaa silloin laittaa ksantaania :)

      Poista
  7. Niin ja tärkein, mäs sitten rakasstan sun blogia, noi kuvat <3
    Tätä voi katsella ihan omaksi riemukseen vaikka ei olisi mitään inspistä mihinkään leipomiseen tai ruonlaittoon yleensäkään hakemassa.
    Ihan noin kuolausmeiningillä vaan :)

    VastaaPoista
  8. Voi että, taitaa olla melkein pakko ostaa donitsipelti! :D

    VastaaPoista
  9. Mielettömän hyvältä näyttää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥