VUOHENJUUSTO-PINAATTILETUT

Ostin jo jonkin aikaa sitten pussin pakastepinaattia aikomuksena tehdä taas pitkästä aikaa pinaattilettuja. Joskus nelisen vuotta sitten paistelin näitä aika usein, kun keksin murustella lettujen päälle paistovaiheessa vuohenjuustoa. Letut olivat niin hyviä, että en koskaan kerennyt edes kuvaamaan niitä blogiin asti kun kaikki oli jo syöty.

Eilen sitten päätettiin siskon kanssa pitää pinaattilettukestit. Sekoiteltiin molemmat omat taikinat ja paistettiin isot kasat lettuja. Kotitekoiset pinaattiletut ovat kyllä ihan parhaita ja vuohenjuusto tekee niistä vielä tuplasti parempia. Tarjoiluun sopii mainiosti puolukkahillo ja tuoreet puolukat. Hyvällä tuurilla seuraavallekin päivälle jää vielä muutama välipalaksi!



Vuohenjuusto-pinaattiletut 30-35kpl
150g pakastepinaattia
5dl punaista maitoa
2 munaa
1dl ruisjauhoja
2dl vehnäjauhoja
2rkl rypsiöljyä
1tl suolaa
200g vuohenjuustoa

Lisäksi tarvitset: voita paistamiseen, puolukkahilloa tarjoiluun

1. Sulata pakastepinaatti paistinpannulla pienen vesitilkan kera tai paketin ohjeen mukaan mikrossa.
2. Yhdistä sulanut pinaatti, maito ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon ruisjauho, vehnäjauho, rypsiöljy ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota noin 30 minuuttia.
3. Leikkaa vuohenjuustopötkö ohuiksi siivuiksi tai pienen pieniksi paloiksi.
4. Paista pinaattiletut lettupannulla voin kera. Annostele taikinaa lettupannulle, lisää jokaisen letun keskelle joko yhdet vuohenjuustokiekot tai vuohenjuustonokareita. Käännä letut vuohenjuustopuoli alaspäin ja paista hetken aikaa myös toiselta puolelta. Tarjoile puolukkahillon tai tuoreiden puolukoiden kera.

Vinkki!
Saat pinaattiletuista gluteenittomia, käyttämällä ruisjauhojen ja vehnäjauhojen tilalla 3dl gluteenittomia jauhoja, riisijauhoja tai gluteenitonta kaurajauhoa.



Mulle tulee ihan aina pinaattiletuista mieleen ala-aste. Jos koulussa oli ruokana pinaattilettuja, suunnilleen koko luokka vietti puolen tunnin ruokatauon lettuja ahmien. Yleensä kun pyrittiin syömään mahdollimman nopeasti, jotta päästäisiin viettämään välituntia pihalle. Odottelin aina kiltisti muita muutaman letun syötyäni, sillä en ole oikein koskaan pitänyt näistä valmiista pinaattiletuista.

Me ollaan oltu mieheni kanssa samalla luokalla ensimmäiset kuusi kouluvuotta ja eilen juuri muisteltiin näitä kouluruokailuja. Mieheni oli nimittäin yksi niistä, joiden mielestä pinaattilettupäivä oli yksi parhaista mitä koulussa saattoi olla. Itse taas kuuluin niihin harvoihin, jotka innostuivat hernekeittopäivästä vähintään yhtä paljon.


Rapeareunaiset ja maukkaat pinaattiletut ovat mitä parhainta syysruokaa ja näitä on helppo valmistaa itse, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan joko vuohenjuuston kanssa tai ilman. Ensi kerralla aion tehdä feta-pinaattilettuja, sillä tämä yhdistelmä toimii loistavasti suolaisissa piirakoissa niin miksi ei letuissakin :)

Kivaa alkanutta viikkoa!

14 kommenttia

  1. Itsetehdyt pinaattiletut ovat kyllä jotain niin hyvää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi niin ovat! Täytyy taas muistaa tehdä näitä vähän useammin :)

      Poista
  2. En ole koskaan tehnyt pinaattilettuja itse, mutta täytyy ehdottomasti kokeilla! ♥
    Koulussa en valmiista pinaattiletuista koskaan tykännyt, vaikka ehkä tykkäsin muutenkin vähän oudoista ruoista (kuten kaalilaatikosta, joka oli/on ihan lempparia). :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne valmiit letut on kyllä aika kauheita.. :D Kannattaa kokeilla näitä itse tehtyjä, ovat tosi hyviä ja helppotekoisia kunhan vaan jaksaa ahkerasti paistella. Kaalilaatikkoa oon ajattelut myös tehdä joku päivä, sitäkään kun ei ole tullut tehtyä aikoihin. Kiitos muistutuksesta! :)

      Poista
  3. Aivan ihanan & herkullisen näköisiä💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja makuisia myös! Vuohenjuusto on ihana lisä näissä :)

      Poista
  4. Itsetehdyt pinaattiletut ovat herkkua ja vielä vuohenjuustoa päälle.. <3 Olen niin suuri vuohenjuuston ystävä, että on kyllä aivan pakko testata näitä!
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä toinen vuohenjuuston ystävä! Sopii muuten näihin pinaattilettuihin aivan älyttömän hyvin ja vielä kun laittaa puolukkahilloa päälle niin nam! :)

      Poista
  5. Minä juuri ostin pinaattia, aikomuksena kokeilla ensimmäistä kertaa pinaattilettujen tekoa. Inhoan kaupan pinaattilettuja, mutta lapset aina haluavat niitä. Ensimmäiseksi minun pitää ostaa sopiva pannu, jolla saa pieniä lettuja. Ohje minulla nyt onkin, kiitos paljon! Vuohenjuusto kuulostaa just siltä, mikä pinaattiletuista puuttuukin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun oli pitänyt jo pitkään tehdä näitä ja nyt sain tosiaan vihdoin aikaiseksi. Täytyy varmaan tehdä jo pian uusi erä, kun nämä vaan ovat niin hyviä! Vuohenjuusto tuo tosiaan aivan ihanan lisän jo muutenkin maukkaisiin pinaattilettuihin. Kiva jos meinaat kokeilla! :)

      Poista
  6. ai apua näitä on pakko tehdä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todella! Pinaatin, vuohenjuuston ja puolukan yhdistelmä on koukuttava! :)

      Poista
  7. Ihana ohje! Sinulla näitä riittää, ja niin piristys kuvat jälleen. Kauniit värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti! :) Sinä aina ilahdutat kivoilla kommenteillasi! Mukavaa keskiviikkoa! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥