IHASTUTTAVAT KORVAPUUSTIPANNARIT

Huomenna vietetään jälleen kansallista korvapuustipäivää, jota on vietetty suomessa vuodesta 2006 lähtien. Tämä voilla, kanelilla ja sokerilla täytetty pulla on yksi lempi herkuistani kautta aikojen. Uunituoretta ja kanelilta tuoksuvaa pullaa ei voita mikään (paitsi joskus ehkä porkkanakakku)  ja tänä vuonna päätin tehdä perinteisen pullan sijaan korvapuustipannareita.

Ihastuta aamukahvittelijat tai vieraat helpoilla, mutta sitäkin herkullisimmilla pannareilla jotka sisältävät ihanan kanelitäytteen aivan kuten perinteiset korvapuustitkin. Nämä maistuvat suoraan uunista tulleina lämpimäisinä ja myös jäähtyneinä, jos niitä vaan jää jäljelle. Nams ja mums!

Korvapuustipannarit  12kpl

Pannukakkutaikina:
2 munaa
1tl kardemummaa
1rkl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2rkl rypsiöljyä
1,5dl punaista maitoa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kardemumma, fariinisokeri, vaniljasokeri, ripaus suolaa ja rypsiöljy.
2. Lisää maito ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota noin 30 minuuttia.
3. Voitele muffinipellin kolot voilla ja pursota jokaisen muffinipellin pohjalle kanelikierre. Annostele pannukakkutaikina koloihin ja pursota toiset kierteet taikinan päälle.
4. Ripottele pinnalle hieman raesokeria ja paista pannareita +180 asteessa 15-20 minuuttia. Viimeistele pannarit halutessasi vielä ripauksella raesokeria ja tomusokeria.

Kanelikierre:
80g sulatettua voita
80g fariinisokeria
2rkl kanelia
1rkl perunajauhoja

1. Sekoita sulatettu voi, fariinisokeri, kaneli ja perunajauho kulhossa ja kaada täyte pursotinpussiin.



Käytin näihin luotto pannukakkureseptiäni, johon lisäsin ripauksen kardemummaa. Valmis taikina muistutti löysää pullataikinaa ja paistoin ensin muutaman testipannarin lettupannulla. Testikappaleista ei tullut kovin nätin näköisiä, joten hetken pähkäiltyäni päätin kokeilla paistaa pannarit muffinipellillä uunissa.

Tämä osoittautui ihan loistavaksi kokeiluksi ja lopputuloksena oli todella paljon korvapuusteja muistuttavia suloisia minipannareita. Aivan kuin söisi pelkästään sitä korvapuustin parasta osaa, eli mehevää sisustaa. Näitä tulee aivan satavarmasti tehtyä jatkossakin, sillä usein tekisi mieli kanelipullaa mutta aina ei jaksaisi alkaa vaivaamaan pullataikinaa. Ja nämä ovat myös täydellisiä tarjottavia esimerkiksi brunssipöydässä. Miehen mielestä ovat ehkä jopa parempia, kuin ne perinteiset korvapuustit juurikin tuo mehevän koostumuksen ansiosta.

Näistä saisi varmaan helposti tehtyä myös gluteenittomia käyttämällä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta. Seuraavaksi taidankin kokeilla niitä. Jos leivontainnostus iskee niin kannattaa kokeilla myös näitä reseptejä: gluteenittomat korvapuustit, pienet kanelipullat ja mantelipuustit.



LEPPOISAA LAUANTAITA JA KANELIN TUOKSUA! ♥

10 kommenttia

  1. Ei vitsit mitä herkkuja täällä taas on tehty!! ♥
    Ja tuo sun lauseesi että mikään ei voita korvapuusteja (paitsi välillä porkkanakakku) pitää kyllä niiiin paikkansa!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näistä tuli kyllä vähän liiankin hyviä! Onneksi päätin kokeilla tota uunissa paistamista, oli nimittäin pikkasen helpompaa kuin pannulla paistaminen. Meillä taitaa olla siis aika sama maku leivonnaisten suhteen! :)

      Poista
  2. Nam nam!!! Näyttää kyllä niin hyvälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sitä nämä todella olivatkin! :) Muutama jäi vielä jäljelle, täytyy maistaa millaisina säilyivät yön yli :)

      Poista
  3. Näyttää ihanilta, täytyykin kokeilla 😋

    VastaaPoista
  4. Onpas ihan superherkullisen näköisiä! Instagramin puolelta kun nämä huomasin, niin tiesin heti että mitä leivon miehen synttäreille ensi viikolla.. :D Vielä kun malttaisi odottaa sinne asti!

    - Eppu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei onpa kiva kun meinaat tehdä näitä! Tulee itsekin aivan varmasti tehtyä uudelleenkin! :)

      Poista
  5. Tein näitä eilen illalla ja olivat kyllä todella hyviä. Aikaan ja vaivaan suhteutettuna parempia kuin tavalliset korvapuustit. Täytyy tehdä uudemman kerran ja pistää sitten postaus blogiini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei onpa kivaa kun innostuit kokeilemaan! Oonkin saanut näistä paljon palautetta, moni on jo ehtinyt kokeilemaan ja tykästynyt kovasti. Näistä pidettiin meilläkin ja tulee varmasti tehtyä jatkossakin. Hyvä korvike perinteiselle korvapuustille ;)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥