INTIALAINEN ILTA ~★

Viime lauantaina vietimme seitsemän hengen porukalla Intialaista iltaa, jota suunniteltiin wahtsappin välityksellä heti kun veljeni lennot tsekistä suomeen varmistuivat. Perheen kanssa yhdessä kokkailu on ihan parasta ja usen valitsemme yhdessä jonkun teeman illanvieton ympärille. Aiempia teemoja ovat olleet mm. Kreikkalainen ilta, Kreikkalainen taverna, Tsekkiläinen ilta, Meksikolainen ilta, Venäläinen ilta sekä vähän perinteisemmät pizza- ja hampurilaisillat, quesadillat ja lukuisat herkulliset brunssit.

Tällä kertaa teemaksi valikoitui siis Intia ja niinpä hain pitkästä aikaa inspiraatiota intialaisesta keittokirjastani. Sattumalta päädyimme vielä intialaisia ruokatarvikkeita myyvään kauppaan kun kävimme Mare Chiarossa syömässä.


Mausteita, tuoreita yrttejä, paljon inkivääriä, chapati-jauhoja, basmatiriisiä, vihanneksia ja juureksia.. Pöytä täyttyi tarvittavista raaka-aineista ja ryhdyimme laittamaan ruokaa porukalla. Taustalle intialaista musiikkia, lasi viiniä ja ulkona paistava aurinko. Siinä sitten yhdessä kokkailtiin, pilkottiin, maustettiin, haudutettiin ja keitettii. Meillä oli kaikki mahdolliset leikkuulaudat, veitset, kattilat, kipot ja kupot käytössä. Tehtävää siis riitti kaikille ja vaikka aloitimme valmistelut jo hyvissä ajoin, niin pääsimme syömään vasta illan hämärtyessä. Ruokaa oli paljon, kaikki onnistui ja oli ihanaa istahtaa viimein alas nauttimaan pöydän antimista.

~
MENU

Mintturaita
Sitruunainen hummus 
Naanleipä
Laccha - tomaatti-sipulilisuke
Mausteinen kurkumariisi
Kukkakaalikorma
Intialaisittain maustetut munakoisot
Palak paneer - intialainen pinaatti-juustohöystö
Butter chicken - intialainen voikana

Raikas mangolassi 
~
Reseptejä on tulossa blogiin ja lisään tähän myöhemmin linkkejä sitä mukaa kun teen postauksia. 
Ilta oli siis kaikin puolin erittäin onnistunut ja loppuillasta vielä pelailimme yhdessä. Kaikki taisivat olla niin täynnä, että chai-teet jäivät kokonaan juomatta. Saas nähdä mitä kokkaillaan seuraavaksi, kuulin nimittäin huhua että Prahan porukka saattaisi olla tulossa kesällä suomeen.. Sitä ennen olisi kuitenkin ihana päästä myös siellä käymään!

Nyt suuntaan Maunon kanssa ulos etsimään pajunkissoja huomista brunssia varten, toivottavasti löydän niitä koristamaan kattausta :)

6 kommenttia

 1. Voi että kuinka houkutteleva pöytä! :) Ihanalta kuulostaa teidän ilta muutenkin, voi että kun itsekin tulisi useammin järjestettyä tuollaisia. Intialainen ruoka on vielä jäänyt itseltä aika lailla kokeilematta, joten odotankin innolla tulevia reseptejä :)

  - Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Eppu! Meillä oli tosiaan ihana ilta ja ruokiakin jäi kivasti vielä parille seuraavalle päivälle. Laitan reseptejä blogiin varmaan tulevan viikon aikana! :)

   Poista
 2. Tosi kiva idea tuollaiset teemaillat,Ja ihanan värikästä kuvissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näistä on tullut kiva tapa perheen kesken, onneksi innokkaita kokkaajia riittää! :) Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Voi että miten ihana ilta. Osa näistä ruoista onkin minulle tuttuja vuosien takaa, kun ravintola-alaa opiskellessa yhden loppunäyttöni teemana oli Intia. Mukava muisto sekin. Pitäisi ehdottomasti ruveta järjestämään näitä teemailtoja kotosallakin, ja Intialaista ruokaa on kyllä jo ikävä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemaillat on kyllä tosi kivoja! Ja siinä tutustuu samalla hyvin uusiin ruokalajeihin. Intia-teema on varmasti ollut mielenkiintoinen! :)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥