Nämä helpot porkkanarieskat ovat olleet monen viikonloppuaamun, arki-illan ja viimeistä käyttöpäivää lähenevän kermaviilin pelastus. Taikina valmistuu käden käänteessä ja rieskat paistuvat juuri sopivasti sillä aikaa kun kattaa pöydän, keittää teen ja pilkkoo vihanneksia tarjoilua varten.
Helpot porkkanarieskat 8kpl
2 isoa porkkanaa
1prk kermaviiliä
1dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
3rkl rypsiöljyä
1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita loput ainekset raasteen joukkoon.
2. Annostele kahdeksan saman kokoista taikinanokaretta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele nokareet tasaiseksi, käytä apuna jauhoja jotta taikina ei tartu käsiin.
3. Paista rieskoja +200 asteessa 15-20 minuuttia. Sipaise juuri uunista tulleiden rieskojen päälle voita ja tarjoile.
Taikinasta tulee noin kahdeksan pienempää tai yksi iso rieska, jonka voi leikata paiston jälkeen haluamansa kokoisiin paloihin. Rieskat viimeistellään juuri uunista tulleina sipaisemalla pinnalle pieni nokare voita. Näistä saa helposti myös gluteenittomia vaihtamalla jauhot ja hiutaleet gluteenittomiin versioihin.
Onpa ollut muuten ihanaa kun aurinko on välillä pilkahdellut pilvien takaa. Kevään tullen tekee mieli leipoa vähän raikkaampia leivonnaisia ja esimerkiksi sitruunaa tulee käytettyä paljon leivonnassa. Mulla onkin ihan super herkullisten keväisten pullien ohje tulossa pian blogiin! :)
Helpot porkkanarieskat 8kpl
2 isoa porkkanaa
1prk kermaviiliä
1dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
3rkl rypsiöljyä
1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita loput ainekset raasteen joukkoon.
2. Annostele kahdeksan saman kokoista taikinanokaretta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele nokareet tasaiseksi, käytä apuna jauhoja jotta taikina ei tartu käsiin.
3. Paista rieskoja +200 asteessa 15-20 minuuttia. Sipaise juuri uunista tulleiden rieskojen päälle voita ja tarjoile.
Taikinasta tulee noin kahdeksan pienempää tai yksi iso rieska, jonka voi leikata paiston jälkeen haluamansa kokoisiin paloihin. Rieskat viimeistellään juuri uunista tulleina sipaisemalla pinnalle pieni nokare voita. Näistä saa helposti myös gluteenittomia vaihtamalla jauhot ja hiutaleet gluteenittomiin versioihin.
Onpa ollut muuten ihanaa kun aurinko on välillä pilkahdellut pilvien takaa. Kevään tullen tekee mieli leipoa vähän raikkaampia leivonnaisia ja esimerkiksi sitruunaa tulee käytettyä paljon leivonnassa. Mulla onkin ihan super herkullisten keväisten pullien ohje tulossa pian blogiin! :)
Oi,näitä pitää ehdottomasti kokeilla :) Kiitos,ohjeesta :)
VastaaPoista-Nunnu-
Jee! Kokeile ihmeessä, nää on tosi hyviä! :)
PoistaNämäpäs oli hyviä pieniä rieskoja. Aivan kuten sanoit :)
Poista-Nunnu-
Kiitos Nunnu ja kiva kun maistui! :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKokeilen! Sopisiko kermaviilin tilalle maustamaton jogurtti? Rahka?
VastaaPoistaKiva jos menee kokeiluun! Oon joskus laittanut myös piimää ja uskon että rahka tai jogurtti sopii kans :) Piimää tai jogurttia käytettäessä jauhojen määrää voi lisätä hieman.
PoistaTestattu on ja teemme uudelleenkin. Tulos blogissani: www.aarreaukusti.blogspot.com. Kiitos ohjeesta. :)
PoistaKiitos kommentista ja ihanaa kun maistui! :)
PoistaNäitä kyllä kokeilemme pikkuneitien kanssa :)
VastaaPoistaKiva! Toivottavasti maistuu! :)
PoistaKiitos mahtavasta ohjesta,tuunaan tästä glutenittoman version.
VastaaPoistaHyvä jos ohjeesta on iloa! :) Meinaan itsekin tehdä gluteenittomia rieskoja tänään tai huomenna :)
PoistaEikö mitään kohotusainetta tarvita ?
VastaaPoista