OMENAINEN HASSELPÄHKINÄ-KAURAPUURO

Meillä syödään puuroa vähän niin kuin kausittain. Joskus innostun keittelemään kaurapuuroa, mannapuuroa, helmipuuroa tai riisipuuroa viikonloppuaamujen lisäksi myös aikaisin aamulla ennen töihin lähtöä. Puuroa syödään yleensä joko voisilmän, marjojen tai mehukeiton kanssa.

Helsingin Mylly ja Tomi Björck kutsuivat mukaan Puuro on pop-blogihaasteeseen, jossa ideana oli kehitellä mieleisensä puuro käyttämällä Helsingin Myllyn 80-vuotisjuhlatuotetta eli isoja täysjyväkaurahiutaleita.



Omenainen hasselpähkinä-kaurapuuro kahdelle

Kanelilla maustetut hasselpähkinä-omenat
4 pientä omenaa
1dl vettä
2rkl kookossokeria
3rkl hasselpähkinärouhetta
2tl kanelia

1. Pilko omenat kuutioiksi. Mittaa pannulle 1dl vettä sekä kookossokeri.
2. Lisää omenakuutiot pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua noin viiden minuutin ajan, kunnes liemi alkaa olla siirappimaista.
3. Lisää hasselpähkinärouhe sekä kaneli ja anna kiehua vielä hetki.
4. Ota pannu pois liedeltä ja valmista puuro ohjeen mukaan.

Kaurapuuro
5dl vettä
2,5dl Myllärin Luomun isoja täysjyväkaurahiutaleita
ripaus suolaa

1. Mittaa pieneen kattilaan 5dl vettä ja lisää hiutaleet kun vesi alkaa kiehua.
2. Anna puuron porista miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.
3. Lisää lopuksi ripaus suolaa ja puolet omenakuutioista. Sekoita ja annostele puuro lautasille.
4. Viimeistele annos lopulla omenatäytteellä ja ripauksella kanelia.





Tämä puuro syntyi porukoiden pihalta kerättyjen omenoiden inspiroimana. Kookossokeri tekee omenakompotista kivan siirappimaisen ja hasselpähkinärouhe tuo puuroon sopivasti rouskutettavaa. Kun omenalohkojen lisäksi päälle lisää vielä ripauksen kanelia niin syksyinen puuro on valmis nautittavaksi! :)

Omenoiden tilalla voi käyttää myös esimerkiksi luumuja tai päärynää ja hedelmiähän voi keitellä kerralla myös vähän isomman määrän. Näin nopeasti valmistuvan kaurapuuron sekaan voi arkiaamuisinkin heittää mukaan vähän lisämakua ja kanelin tuoksua. Nam!

Kaurahiutaleet saatu Puuro on pop-haastetta varten.

8 kommenttia

  1. Melkein pääsin tätä syömään, mutta sitten tuli muuttuvia tekijöitä. ;) Siispä ihailen kuvia ja kuvittelen maun...ei vaikeaa, koska omassakin keittiössä leijailee ihana omenasoseen tuoksu. Puuro on pop meillä, joten kokeiluun tämä resepti. Kiitos!! :) - Mama P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, omenat jäi liedelle ja tuli äkkilähtö! Mut voin tehdä tätä sit joku kerta kun tuun taas yökylään, ellet sä sit kokeile ja tee tätä mulle! :D

      Poista
  2. Nuo hasselpähkinä-omput on varmaan tosi hyviä – ihanan syksyinen herkku. Ja kyllä puuro muutenkin on ihan parasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omput on kyllä tosi herkullisia ja pähkinät sopivat niiden kanssa mielettömän hyvin! Nyt onkin tullut keiteltyä paljon kaurapuuroa, ehkä täytyy pian tehdä myös riisipuuroa kun sitä on tehnyt mieli jo pitkään :)

      Poista
  3. Mä rakastan kaurapuuroa, se vaan on niin ihana ja helppo aamiainen ja miksei välipalakin. Hasselpähkinä-omput ei kuulostaisi yhtään hassulta sen kaverina sillointällöin. Ihana leppoisa sunnuntaiaamu ja vähän tavallista tuunatumpi puuro olis jees :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kans kaurapuurosta, joskus ihan sellaisenaan ja joskus hieman muunneltuna just hedelmien tai marjojen kanssa. Nää omput oli kyl ihana yhdistelmä puuron kanssa, täytyy tehdä toistekin :) Kiitos kommentista!

      Poista
  4. Kuulostaa hyvältä! Vaikka katsoinkin ensin vaan kuvaa lukematta edes otsikkoa ja noi näytti ihan makkaranpaloilta :'D Mä laitan perusarkiaamupuuroon äitin ja isän tekemää omenasosetta, pellavansiemenrouhetta ja raejuustoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nam, omenasose on kyllä tosi hyvää puuron kanssa. Samoin raejuusto sopii yllättävän hyvin :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥