Omenapaistos manteli-kauramurulla


Saatiin kassillinen omenoita melkein naapurissa asuvalta kaverilta, joten muutamia hyviä omenaherkkuja on siis luvassa täällä blogin puolella. Eilen aloitin omppupiirakalla ja tänään tein kaurapaistosta, johon laitoin myös mantelijauhoa ja mantelilastuja.

Tämä herkku on parhaimmillaan juuri uunista tulleena ja tietenkin vaniljajäätelön kera.





Omenapaistos manteli-kauramurulla 4 pientä annosta

Omenat:
2 pientä omenaa
25g voita
2tl kanelia
2tl sokeria

1. Poista omenoista siemenkodat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Sekoita
sulatettu voi, kaneli ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon omenat.

Manteli-kauramuru:
50g voita
1dl kaurahiutaleita
1dl mantelijauhoja
1dl mantelilastuja
1rkl sokeria
1rkl kookossokeria

1. Sulata voi ja sekoita kaikki muruseoksen ainekset keskenään.
2. Lusikoi 2/3 osa seoksesta pieneen uunivuokaan, kaada päälle omenalohkot ja lisää loppu muruseos omenoiden päälle.
3. Paista +180 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes paistos on pinnalta rapea ja saanut hieman väriä.



Rakastan kanelia erilaisissa leivonnaisissa. On niin ihanaa kun kanelin tuoksu alkaa leijailemaan keittiössä. Ja muistakaa, että tän kanssa on ehdottomasti oltava vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta, makuyhdistelmä on tällöin ihan taivaallinen! Onneksi paistosta jäi vielä vähän jäljelle :)

3 kommenttia

  1. Mieletön herkku ja houkuttelevat kuvat.. tätä haluan kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! Kannattaa tosiaan kokeilla :) Onneks meillä on vielä omenoita jäljellä niin voi leipoa lisää herkkuja niistä.

    VastaaPoista
  3. Nami! Kaura-omenapaistosta meilläkin tehtiin jo viime viikonloppuna, se on joka syksyinen herkku. Omenapiirakkaa pitäisi leipoa ensi viikolla.:) Syksy on ihanaa aikaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥