Gourmet fast food: Chorizo-viikunaleivät


Olen jälleen mukana hauskassa OivaPari-reseptikilpailussa, jossa etsitään makupareja viineille kolmessa eri osakilpailussa. Kilpailun teemana on Gourmet fast food ja ensimmäisen osakilpailun viini on espanjalainen Campo Viejo Reserva 2008-punaviini. Viini palkittiin kultamitalilla Vuoden Viinit 2014-kilpailussa, sarjassa Euroopan viinit 11-19 €.

Viiniä luonnehditaan keskitäyteläiseksi, nahkaiseksi ja tasapainoiseksi ripauksella tammisuutta. Makupareiksi suositellaan mm. riistaa, juustoa ja nautaa.

Lähdin kehittelemään reseptiä mielikuvasta, jonka sain kun pohdin millaisia nopeasti valmistettavia ruokia ja iltapaloja me tehdään kotona. Hampurilaisten, pizzojen ja hodareiden lisäksi yksi helppo ja herkullinen pikaruoka on ehdottomasti erilaiset uunileivät. Tässä reseptissä rapean patongin ja mozzarellajuuston päällä on yhdistelmä suolaista chorizoa ja makea viikunaa. Loppusilauksen tuo tuore basilika sekä balsamicokastike.







Chorizo-viikunaleivät 8kpl
8 palaa patonkia
3rkl punaista pestoa
3rkl oliiviöljyä
1dl mozzarellaraastetta
100g chorizoa

1. Aseta patonkipalat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita pesto sekä oliiviöljy keskenään ja levitä leipäpalojen päälle.
2. Ripottele jokaisen patonkipalan päälle mozzarellaraastetta ja siivuiksi leikattua chorizoa.
3. Paista +200 asteessa 8-10 minuuttia.

Lisäksi:
1-2 tuoretta viikunaa pieninä lohkoina
tuoretta basilikaa
viikuna-balsamicokastiketta

1. Asettele paistettujen leipien päälle viikunalohkot ja pieneksi silputtua basilikaa.
2. Viimeistele leivät balsamicokastikkeella ja tarjoile heti.









Nämä leivät ovat todellista pikaruokaa, sillä valmistus vie vain hetken ja lopputulos todella vie kielen mennessään. Pelkästään jo chorizon ja viikunan yhdistelmä on loistava ja kun lasiin kaataa vielä makean mausteista punaviiniä niin kerrottakoon, että oiva makupari on löytynyt.




Leivät sopivat tarjottavaksi illanistujaisiin, alkupalaksi tai esimerkiksi tapaspöytään juustojen kanssa syötäväksi.




Viinin tarjosi Pernod Ricard Finland


9 kommenttia

  1. Nyt tuli vesikielelle... ja nälkä! Kuvatkin on niin syötävän kauniita :D

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä!

    -Heidi
    Tiskivuoren Emäntä-ruokablogi

    VastaaPoista
  3. Aivan mielettömät kuvat, W O W !
    Ja hyvältä kuulostaa oiva parikin, onnea kisaan!

    VastaaPoista
  4. Aivan mielettömät kuvat, W O W !
    Ja hyvältä kuulostaa oiva parikin, onnea kisaan!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Marru! Nää oli kyllä tosi hyviä, niin hyviä että mies sanoi illalla "vitsi ku sais lisää niitä leipiä." Ja mikä parasta, mun ei tarvinnut kuin maata sohvalla ja vastata "joo, kato ohje blogista :D" Ja hetken päästä oli lautasellinen leipiä nenän edessä, jes! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos, näitä tulee varmasti tehtyä useammankin kerran uudestaan :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Hanna! Säkin taidat olla mukana kisassa, joten pakko käydä kurkkimassa mitä ihanaa oot loihtinut :)

    VastaaPoista
  8. Nyt on maut minun makuuni, kuulostaa todella hyvältä parilta! Onnea kilpailuun :)

    Terveisin

    Peggy, Peggyn pieni punainen keittiö-blogista

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Tämä makuyhdistelmä oli myös mun ja muutaman muun maistelijan mieleen. Aion varmsti tehdä näitä tarjolle seuraaviin illanistujaisiin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥