Kuten jo aiemmassa postauksessa mainitsin, mielestäni syksy ja suolaiset piiraat vaan kuuluvat yhteen. Piiraat ovat herkullisia niin illanistujaisissa, eväänä kuin iltapalana ihan vain kotisohvalla kirjan ja viinilasin kera. Täytteitä on helppo muunnella jääkaapin sisällön ja sadonkorjuun tuloksien mukaan. Tähän piirakkaan ei enää riittänyt oman pihan tomaatteja, mutta oregano ja basilika sentään ovat yrttitarhasta poimittuja. Lisäksi olisi vielä muutama kesäkurpitsa ja perunoita pihamaalta, joten niistäkin täytyy kyllä kehitellä jotain kivoja reseptejä.
Feta-pinaattipiiras vuoka Ø 30cm
Pohja
120g voita
3,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1-2 tl kylmää vettä
1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja kylmä vesi.
2. Pyöritä taikina palloksi, suojaa kelmulla, anna levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä ja esipaista +190 asteessa 6-8 minuuttia.
Täyte
3 pientä sipulia
3 valkosipulinkynttä
300g pakastepinaattia
200g fetaa
mustapippuria
1. Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla pienessä tilkassa öljyä. Lisää pakastepinaatti ja puristetut valkosipulinkynnet. Anna pinaatin sulaa pannulla ja mausta mustapippurilla.
2. Murustele pannulle 100g fetajuustoa, sekoita ja ota pannu pois liedeltä.
3. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle, murustele loput fetajuustosta täytteen päälle ja valmista lopuksi kermamunaseos.
Päälle
2,5dl kermaa
2 munaa
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
mustapippuria
suolaa
kirsikkatomaatteja
1dl juustoraastetta
1. Riko kananmunien rakenne ja sekoita joukkoon kerma, nippu pieneksi silputtua basilikaa ja oreganoa. Lisää muutama rouhaisu mustapippuria ja ripaus suolaa.
2. Ripottele puolet juustoraasteesta pinaattitäytteen päälle, lisää kermamunaseos ja loput juustoraasteet.
3. Lisää vielä lopuksi puolitettuja kirsikkatomaatteja sekä ripaus mustapippuria.
4. Paista piirakkaa +190 asteessa 30-35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kauniin kullanruskea.
5. Tarjoile hieman jäähtyneenä ja koristele esimerkiksi basilikalla ja tuoreella tomaatilla.
Vinkki!
Voit tehdä piiraan valmiiksi jo hyvissä ajoin ja lämmittää sitä hetken aikaa uunissa ennen tarjoilua.
Oon ollut lähiaikoina ihan sairaan väsynyt ja töiden jälkeen joko juossut paikasta toiseen tai nukahtanut kotisohvalle välittömästi kotiin päästessäni. Puhelin on jäänyt äänettömälle lukuisia kertoja työpäivän päätteeksi ja oon vaan yrittänyt levätä ja kerätä voimia, kun on niin paljon puuhattavaa.
Ensi viikon jälkeen on muutama viikko lomaa ja luvassa on koiravahdin hommia, sekä muutamat reissut lentokentälle kun niin vanhemmat kuin sisko poikaystävineen reissaavat Prahaan moikkaamaan veljen perhettä. Arvatkaa vaan kuka hinkuisi kovasti mukaan.. Valentina on just oppinut kävelemään ja me nähdään seuraavan kerran varmaan vasta joulukuussa.
Nyt siivous- ja leipomishommiin. Luvassa ainakin sämpylöitä ja gluteenitonta tiramisua. Leppoisaa lauantaita!
Feta ja pinaatti on pettämätön yhdistelmä. Mehevän näköinen piirakka.:)
VastaaPoistaTotta, ihana yhdistelmä ja sopii vielä niin moniin erilaisiin ruokiin ja leipomuksiin :)
PoistaPinaattia ja fetaa piiraassa, se on vaan niin Nam!! Tämä oli yksi maukkaimmista ja mehukkaimmista mitä olen syönyt. Oli niin hyvää, mutten "kehdannut" ottaa lisää kun se eka pala katosi niin nopeasti lautaselta! :D -Mama P.
VastaaPoistaKiitos! :) Tätä täytyy kyllä tehdä joskus uudestaan, oli niin hyvää! Nyt on jääkaapissa ainekset suolaiseen piirakkaan, jos kerkeis vielä tänään tekemään :)
PoistaFeta ja pinaatti yhdistelmä on aina herkku <3
VastaaPoistaJust! Ihana piiras!
VastaaPoistaJep! Onneksi tätä jäi vielä pieni pala synttäreiden jälkeen syötäväksi :D
PoistaFeta-pinaatti piirakka on niin hyyvää. Hyvän näköinen piirakka.
VastaaPoistaKiitos! :) Tämä oli niin herkkua!
PoistaIhanan näköistä piirakkaa! :) On ihan erilainen kuin oma ohjeeni, taidan testata tätä seuraavalla kerralla ;)
VastaaPoistaKiitos! Kannattaa testata, tää oli tosi hyvää! :)
Poista