AURINKOA JA AAMUKAHVIA

Parhaita ovat sellaiset aamut kun tietää että ei ole kiire minnekään. Kun velvollisuudet liittyvät lähinnä kivoihin juttuihin kuten Maunon kanssa ulkoiluun, pyykin pesuun, keittiössä hääräilyyn ja ihan vain rentoutumiseen.

Heräsin tänään vähän ennen kymmentä puhelinsoittoon, jossa kyseltiin joskus aiemmin tekemäni mausteisen kasvisriisin ohjetta. Aurinko paistoi ihanasti täyttäen koko olohuoneen säteillään, joten päätin nousta ylös ja lähteä Maunon kanssa pienelle kävelylle.

Keitin pannullisen kahvia, annoin pikkuherralle ruokaa ja siivoilin keittiötä. Valmistin myös eilisillalta jääneestä valkohomejuustosta lempiherkkuani: vesikeksejä, mustaherukkahilloa, pala juustoa.

Pikkuhiljaa alkaa tavarat löytämään paikkansa uudessa kodissa. Tosin taulut norkoilevat edelleen patterin päällä ikkunan edessä.. ja hyllyt odottavat seinään kiinnitystä. Muutamia laatikoitakin on vielä purkamatta, mutta kyllähän tässä ehtii vielä järkkäilemään :-) Olemme kyllä viihtyneet tosi hyvin täällä uudessa kodissa, vaikka neliöitä on kolmekymmentä vähemmän kuin aiemmin. Eli on tämä aika paljon pienempi, mutta paljon kodikkaampi ja vähän yli vuosi sitten rakennettu joten kaikki on tosi uutta lattialämmitystä ja ilmastointia myöten.

Maunon kuntoutus jatkuu edelleen ja kaikki on mennyt hyvin leikkauksen jälkeen. Tällä kertaa tikit ovat itsestään sulavia, joten niidenkään poistamisesta ei tarvitse nyt huolehtia. Välillä tuntuu, että naapurit ihmettelevät kun käymme koiran kanssa vain kääntymässä etupihalla. Sitten huomataan leikkausarvet ja päivitellään, kuinka hienosti toinen kävelee vaikka leikkauksesta on niinkin vähän aikaa :-)

Pienet vastoinkäymiset seurasivat muuten mukanaan myös uuteen kotiin. Muuton yhteydessä katosi nimittäin mun uusi laukkuni, jonka sisältöön kuului tietenkin passi, lompakko ja kaikki tärkeät jutut jotka olin pakannut laukkuun muuton ajaksi ;-)

Ja kyllä, olemme penkoneet moneen kertaan koko asunnon ympäri pakastinta myöten. Olemme penkoneet roskikset, verkkokellarit ja poliisiasemat. Laukkua ei ole löytynyt mistään, joten maanantaina mun on mentävä poliisiasemalle kuulusteltavaksi - jotta he voivat varmistua mun henkilöllisyydestä uutta passia varten. Mulla ei siis ole tällä hetkellä mitään millä voisin todistaa henkilöllisyyteni ja lompakon mukana kadonnut Indiskan lahjakorttikin harmittaa todella paljon :-(

Eilen oli ihana päivä. Me käytiin vähän seikkailemassa espoossa. Käveltiin merenrantaa pitkin, jään poikki Café Mellsteniin hoitamaan yksi juttu ja saimme kiitokseksi herkulliset kaakaot kermavaahdolla :-) Nautimme kuumat kaakaot ulkoterassilla katsellen ihmisiä hiihtämässä, lapsia leikkimässä ja koiria juoksemassa auringon paistaessa ihanasti suoraan silmiin. Siitä jatkoimme matkaa bussilla miehen mummin luo kahville ja iltapäivällä tulimme kotiin katsomaan lätkämatsia.




Tänään kokkailemme jotain herkkuruokaa kasviksista, nuudeleista ja broilerista. Tekisi mieli jotain oikein mausteista.. saa nähdä mitä keksimme. Nyt toivottelen kaikille oikein lokoisaa sunnuntaipäivää ja meen laittamaan pyykit kuivumaan! :-)

12 kommenttia

  1. Ihanat herkut siellä ja kiva että jaksellaan paremmin :) mukavaa sunnuntaipäivää myös sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko tuo kyllä selkeästi lisäenergiaa ja positiivista mieltä! :-) Ja juustot ovat mun suurinta herkkua! Kiva yhdistellä erilaisia juustoja, keksejä, hilloja ja hedelmiä :-)

      Poista
  2. Muutosta huolimatta blogisi on ihan yhtä ihana kuin ennenkin. Mä niin tykkään sun kuvista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva kuulla! Huomasin sivupalkista muutaman lukijan kaikonneen postaustahdin hidastuttua, mutta onneksi teitä ihania on täällä kuitenkin näinkin paljon. Kiitos piristävästä kommentistasi!! :-)

      Poista
  3. Onnea uuteen kotiin! :) Cafe mellsten on kyllä ihana paikka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mellsten on kyllä huippu! Oon itseasiassa tehnyt työvuorojakin siellä välillä :-)

      Poista
  4. Onnea uuteen kotiin!
    Todella ikävää, kun kadottaa jotain... harmitus on aina valtava :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onnea täällä tarvitaankin! ;-) Onneksi asiat lutviutuu tässä pikkuhiljaa :-)

      Poista
  5. Onpa ikävää, että kadotit tärkeän laukun sisältöineen. Onnea uuteen kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiat kääntyivät parhain päin ja laukku sisältöineen on nyt mulla! Jee :-) Miehen mielestä mun olisi pitänyt iloita ennemminkin löytyneestä passista ja lompakosta, mutta eniten hihkuin kun lompakossa ollut Indiskan lahjakortti löytyi!! :-)

      Poista
  6. Hyvä lukija! Tule auta voittamaan nälkä ja tee lahjoitus kehitysmaiden naisviljelijöiden hyväksi. Voisula

    Mimosa! Voimia. Olen lukenut edellisiä postauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hyvän asian puolesta olet kyllä liikkeellä, hienoa!! :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥