Mausteinen kasvisriisi

Meksikolaisessa keittokirjassa oli tämän tapainen resepti jota muokkailemalla sain aikaiseksi superhyvää kasvisriisiä. Kokkailupäivänä me syötiin tätä broilerin kanssa, seuraavana päivänä haarukoitiin loput sellaisenaan edes lämmittämättä ja sitä seuraavana päivänä oli pakko tehdä lisää :-)








Mausteinen kasvisriisi
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 vihreä paprika
1prk maissia
150g pitkäjyväistä riisiä
4-5dl kasvislientä (4-5dl vettä ja 1-2 kasvisliemkuutiota)




tuoretta korianteria



juustokuminaa



chiliä



mustapippuria



öljyä paistamiseen






1. Kuumenna öljy pannulla, kuullota 5 minuuttia pieneksi pilkottua sipulia ja valkosipulia.



2. Lisää
pilkottu vihreä paprika, valutetut maissit, kourallinen silputtua
korianteria ja ripaus chiliä, mustapippuria sekä juustokuminaa ja paista
toiset 5 minuuttia. Laitoin itse aika paljon juustokuminaa ja chiliä,
kannattaa maistella välillä ja maustaa oman maun mukaan! 



3. Lisää

riisi, kääntele hetki pannulla ja kaada puolet kasvisliemestä joukkoon.
Hauduta riisit kypsiksi miedolla lämmöllä. Lisää kasvislientä tarpeen
mukaan kunnes kaikki neste on imeytynyt ja riisit ovat kypsiä. 



4. Tarjoile tuoreen korianterisilpun kanssa lihan tai kasvisten lisukkeena :-)

















Nams! Kannattaa kokeilla jos kaipaa vaihtelua vaikka keitettyyn riisiin.
Tätä voi hyvin soveltaa myös kaapista löytyvien kasvisten mukaan.
Toisella kokkailukerralla lisäilin joukkoon mm. seesami-tofua ja
ruusukaalia. Maistui muuten hyvin myös poikaystävälle jonka ensimmäinen
kommentti oli "eiks vois laittaa jotain muuta kuin tofua..?" :-)

Käsi ylös kenen mielestä tuore korianteri maistuu saippualta? Joskus vuosia sitten söin veljeni tekemään kasvisruokaa ja kävin pesemässä haarukan varmaan kolme kertaa ennenkuin selvisi, että haarukka ei ollut huonosti huuhdeltu fairysta vaan ruoka sisälsi korianterin siemeniä ja tuoretta korianteria. Siitä lähtien oon inhonnut tätä saippuan makuista maustekasvia pitkään ja hartaasti :-D Kunnes nyt vuosien jälkeen oon vähitellen alkanut pitämään mausta ja tähänkin ruokaan korianteri sopi tosi hyvin!




13 kommenttia

  1. Miten voi saada riisinkin näyttämään noin hyvältä? :P

    VastaaPoista
  2. Onpas hyvän näköistä! Tuoretta korianteria en ole maistanut.

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä:)
    Minunkin suuhun korianteri maistuu liikaa pesuaineelle mutta tässä se oli hyvää:)

    VastaaPoista
  4. Kannattaa maistaa! Sopii hyvin tähänkin riisilisukkeeseen :-)

    VastaaPoista
  5. Jep! Mäkin tykkäsin tässä jotenkin erityisen paljon tosta korianterin mausta :-)

    VastaaPoista
  6. Täällä käsi ylhäällä ja edelleen maistuu..

    VastaaPoista
  7. JUST mun ruokaa. Aion kyllä kokeilla. KIITOS!!

    VastaaPoista
  8. Saippuan maku on kyllä jännä juttu. Vissiin ihmisilä on aika erilaista saippuaa ollu, kun saippuanmakukin näkyy olevan ihan eri. Sulla maistuu korianteri saippualta, itse rakastan sitä kuin hullu puuroa. Anopin mielestä taas avokado maistuu saippualta, mun mielestä ei yhtään. Mun saippuaeväksen titteli menee mangolle... Kaikki paitsi kaakkois-aasiasta saatava makea keltainen mango maistuu ihan saippualta, ihan sama miten kypsää/raakaa se on. Tästä sais jonkun mielenkiintoisen tutkimuksen kyllä aikaan: Erilaiset saippuanmakuiset ruoka-aineet :D. Aivan ihana muuten tää sun blogi, sain vinkin Koto Livingistä ja nyt oon jo monta tuntia selannu tekstejä. Kiitos kovasti siis tästä, alan kyllä vakilukijaksi! :) Munkin ruokablogissa saa vierailla jos aikaa on: http://patajakattila.blogspot.com

    VastaaPoista
  9. Tää oli hyvää! Jotenkin nerokas: yksinkertainen, edullinen ja maukas :)

    VastaaPoista
  10. Kiva kuulla että tykkäsit! Tätä en olekaan tehnyt hetkeen, pitääpä muistaa taas joku päivä kun on ihan mun lemppareita :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥