Selailin leivontakirjoista erilaisia reseptejä ja päätin tehdä Quiche Lorraine-tyylisen piiraan. Monissa resepteissä täytteeseen kuului gruyére-niminen juusto, jonka korvasimme emmental-raasteella. Piiras sopii erinomaisesti iltapalaksi salaattipediltä tarjoiltuna tai kuten tänään, aamupalaksi kahvin kanss.
Pekonipiiras-purjopiiras
Pohja:
Pohja:
120g voita
3,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
3rkl kylmää vettä
1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja suola ja pyöritä taikina palloksi. Anna taikinan kohmettua hetki jääkaapissa ja painele piirakkavuoran pohjalle ja reunoille.
2. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista +190 asteessa 6-8 minuuttia.
Täyte:
140g pekonia
1 sipuli
pieni purjosipuli
150g emmental-raastetta
2 munaa
2dl kermaa
1dl maitoa
mustapippuria
1. Pilko pekonit, sipuli ja purjosipuli. Paista hetki pannulla pohjan ollessa uunissa.
2. Sekoita keskenään munat, kerma, maito ja mustapippuri.
3. Ripottele paistetut pekonit ja sipulit esipaistetun piirakkapohjan päälle ja lisää myös puolet juustoraasteesta.
4. Kaada kerma-munaseos täytteiden päälle, lisää loput juustoraasteesta ja paista +190 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin ja täyte on hyytynyt.
Tän piiraan lisäksi leivottiin siskon kanssa hedelmä-rusina-puolukka-siemenleipää ja viime lauantaiksi leivoin rescuekoirien hyväksi pikkuleipiä ja korvapuusteja. Olimme äidin kanssa löytökoiralauantai-tapahtumassa Pro Animals Finland-pöydän takana kertomassa yhdistyksen toiminnasta romaniassa. Lisäksi myimme arpoja, leivonnaisia ja käsitöitä - joista kaikki tuotto meni romaniassa apua tarvitseville koirille ja uuden koiratarhan rakentamiseen.
Meidän Mauno on romaniasta kotoisin ja äidillä on Pafin kautta Mihaitza-niminen romanialainen kummikoira. Täältä löydät lisää tietoa, jos haluat auttaa parantamaan koirien oloja romaniassa esimerkiksi lahjoittamalla tavaraa ja palkintoja myyjäisiin, liittymällä kannattajajäseneksi, osallistumalla sterilointi-projekteihin tai ryhtyä koirakummiksi! Mä lähdenkin tästä halimaan omaa mussukkaani, joka on ollut suomessa nyt reilun vuoden verran. Ihanaa viikonloppua! :)
Nam nam, täytyypä tehdä joku päivä!
VastaaPoistaIhania juttuja ja koiria sulla :)
Kiitos! :-) Ja suosittelen kokeilemaan :-)
PoistaPääsin eilen maistelemaan ja hyvää oli, vaikka pekonia muuten karsastan! :D
VastaaPoista- Ä <3
Hyvä että maistui! :-) Seuraavaksi ajattelinkin tehdä kasvisversion, jossa pekonin tilalla voisi olla vaikkapa paprikaa, fetaa, oliiveja, kirsikkatomaatteja.. :-)
PoistaMoikka, katselin kuviasi, aivan mielettömän ihania,aikamoinen tovi vierähti,
VastaaPoistaoli mukava hetki, kiitos kun kävit blogissani,
tulen tänne uudelleekin "kuolaamaan" ruma sana sinäsä, mutta kertoo milenkiinosta
terkuin Tellu