Kanasalaatti cantaloupe-melonilla ja avokadolla, reilut annokset 5:lle
5 broilerin rintafilettä
250g kirsikkatomaatteja
Iso pätkä kurkkua
Vihreitä oliiveja
1 cantaloupe-meloni
Reilusti viinirypäleitä
Marinoitua punasipulia (ohje täällä)
Sekoitus erilaisia salaatteja sekä oman pihan rucolaa
3 avokadoa ja puolikkaan sitruunan mehu
1pss saksanpähkinöitä
200g vuohenjuustoa
Balsamicosiirappia
Kreikkalaista salaatinkastiketta
1. Paista kanafileet pannulla, mausta mielesi mukaan esimerkiksi suolalla, mustapippurilla ja chilillä.
2. Kokoa salaatit suoraan lautasille, pohjalle reilusti salaattisekoitusta ja päälle muut ainekset pilkottuna.
3. Lisää avokadot salaattiin reilun kokoisina paloina. Purista päälle sitruunamehua ja rouhaise hieman mustapippuria.
4. Paahda pähkinät kuumalla pannulla, siirrä ne sivuun ja paahda sen jälkeen viipaloitu vuohenjuusto molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi.
6. Asettele lopuksi isoiksi paloiksi leikatut kanafileet, vuohenjuusto ja paahdetut pähkinät salaattilautasille. Vielä balsamicosiirappia ja vähän Kreikkalaista salaatinkastiketta päälle ja annokset ovat valmiita! :-)
Tää ruokakuvien katsominen nälkäisenä on kyllä aina yhtä kivaa! Ja muitakin koneella olevia kuvia selatessani tajusin, että poikaystävä taisi olla oikeassa sanoessaan että "ollaan syöty koko kesä pelkkää salaattia!" Löysin ihan mielettömästi kuvia erilaisista salaattiannoksista kesän ajalta ja muutamat kuvat uuniperunoista sekä tortillailloista. Veikkaan kuitenkin, että syksyä ja pimeneviä iltoja lähestyttäessä salaatit vaihtuvat lämpimiin voileipiin, höyryäviin keittolautasiin, tulisiin kasvisruokiin ja erilaisiin tapas-herkkuihin :-)
Ihan älyttömän hyvän näköinen ! :)
VastaaPoistaSulla on aina ihan mielettömän herkullisia salaattiannoksia. Koskahan uskallan kokeilla vuohenjuustoa.. Olen maistanut muutama vuosi sitten sellaisenaan ja silloin en pitänyt. Tosin nykyään pidän melkein kaikesta, josta nuorempana en välittänyt. Vuohenjuusto näyttää niin mielettömän herkulliselta varsinkin paistettuna.. Kohta on pakko kokeilla! :-)
VastaaPoistaIhan älyttömän hyvää olikin! :-)
VastaaPoistaOi kiitos! :-) Mä rakastan vuohenjuustoa. Sitä on niin helppo soveltaa erilaisiin salaatteihin, pasta-annoksiin, piirakoihin ja kaikkeen! Juurikin paistettuna pidän siitä eniten ja suosittelen kyllä kokeilemaan! Eli vuohenjuusto-ostoksille hopihopi! :-)
VastaaPoistaHienoa, että olit jättänyt kommentin käydessäsi sivuillani! Vastavierailulle tullessani löysin todella herkullisen ja ihanan blogin :D
VastaaPoistaVoi että sun postaukset herättää aina ateriakateutta...! Tästä tulikin mieleen että äitin läheneviä synttäreitä suunnitellessa tää osoite on kyllä oikea ideapankki :>
VastaaPoistaOi nam! ^^ Voitko uskoa en ole ikinä maistanut avokadoa! Ehkä guacamolessa mutta siinä nyt on kaikkea muutakin.. Naminami, täytyy varmaan keksiä jotain iltapalaa :P
VastaaPoistaKiitos kommentista <3 Piipahda toki toistekin! ^^
Satu
Indie by heart
Onpa herkullista salaattia! Miten sitä aina itse vaan laittaa tomaattia, kurkkua ja salaattia...
VastaaPoistaPs. Muutin bloggeriin =)
ihan törkeen hyvän näköstä! pitää joskus itekkin kokeilla :)
VastaaPoistaKiitti! :-)
VastaaPoistaKiitos kivoista sanoista :-) Laitathan sitten synttärijuhlista kuvia blogiisi!
VastaaPoistaTelkkarissa oli just jossain kokkiohjelmassa joku, joka ei ollut koskaan syönyt avokadoa. Musta se kuulosti niin hassulta! Tosin kaupan guacamoleissa oi ole avokadoa nimeksikään, mut itsetehtynä on superhyvää :-) Sitä kannattaa tehdä etenkin tortilloja varten!
VastaaPoistaMäkin pilkon joskus ruoan kanssa pelkästään kurkkua ja tomaattia, mutta tällaisiin
VastaaPoistaruokaisampiin versioihin on kiva laittaa kaikkea muutakin :-)
Kannattaa! Tekis itekin mieli tota nyt! :-)
VastaaPoistaTeen tata mulle ja Villelle viikonloppuna! Varaudu tallasiin puheluihin "tuleeks kanat nytte" ja "mita mausteit mun kantsii laittaa"
VastaaPoistaTerveisin pikkusiskosi noppis :---)