♥ Ruokailutottumuksista

Oon lähiaikoina miettinyt paljon meidän ruokailutottumuksia ja sitä uutista jossa kerrottiin miten hirvittäviä määriä suomalaiset heittävät ruokaa roskiin. Meillä syödään paljon tuoreita vihanneksia ja hedelmiä. Teemme usein erilaisia salaatteja joko ihan ruoaksi tai muun ruoan kanssa tarjottavaksi. Leipää pyrin tekemään aika paljon itse, kananmunia saamme usein suoraan tilalta ja lihoja ei koskaan osteta valmiissa marinadeissa. Emme myöskään osta valmisruokia. Meidän ruokavaliossa ehkä eniten parannettavaa olisi sen ruokailun säännöllisyydessä ja voisimme tehdä entistäkin enemmän kasvisruokia :-)

Nämä kuvat ovat täältä ja ne löytyvät myös vuonna 2007 julkaistusta kirjasta Hungry Planet: What the World Eats. Kuvat herättävät ainakin itselläni paljon ajatuksia omasta ruokavaliosta ja viimeinen kuva saa miettimään, kuinka paljon vähemmälläkin sitä oikeasti pärjäisi kun taas tuo ensimmäinen kuva saa oman ruokavalion pienine herkkuhetkineen tuntumaan oikein superterveelliseltä :-)

NORTH CAROLINA, UNITED STATES
CHINA
MEXICO
CANADA
GREAT BRITAIN
GERMANY
JAPAN
ITALY
CHAD
Millaisia ajatuksia nämä kuvat teissä herättävät? Minkä näistä vaihtoehdoista ottaisit itsellesi tai perheellesi viikon ajaksi?

8 kommenttia

 1. Italia ja kiina ehdottomasti! Itsekin täytyy kyllä myöntää, että omissa ruokailutottumuksissa olisi parantamisen varaa - joskus vaan on liiankin helppoa mennä siitä missä aita on matalin! Ja lopulta, mikä hintaero siinä onkaan ostaako valmisruokia vai tekeekö kaiken alusta itse. Surullisinta tässä on vain se, että usein pienemmät pakkaukset ovat kalliimpia, ja yksin asuvana miun on melkein pakko ostaa niitä (varsinkin nyt kun harjoittelun ajan kämpässä ei ole edes pakastelokeroa). Muutoin ostaisin aina vähän enemmän, edullisemmin ja laittelisin sitten ruuat pakkaseen. :)

  VastaaPoista
 2. Kuvat herättävät pientä "kauhua"..vaikkakin jokaisessa on jotakin hyvää, niin paljon ällöjä valmispakkauksia ja limua! Valitsisin näistä vaihtoehdoista Mexicon. ;) Ä<3

  VastaaPoista
 3. Mexico näyttää houkuttelevalta! Italia-kuvassa näyttäisi olevan paljon vaaleaa leipää.. Eka kuva on aika puistattava jopa :D

  VastaaPoista
 4. Kyllähän kuvien ero tuohon alimmaiseen on todella suuri. Jos meistä kukaan uskaltautuisi edes kokeilemaan Chadia, olisimme rohkeita. Pistää miettimään omaa ruokakulttuuria/-tapoja ja sitä mitä me muka tarvitsemme. Loppujenlopuksi PALJON vähempikin riittäisi. Kerskakulttuuri on myös ruokavalikoimassamme. Jokainen tehkööt valintansa. Silmin poimin kaikista vaihtoehdoista ne, mitä ottaisin.. ;) Miltähän Suomen tarjonta näyttäisi??!!? ;D Ä<3

  VastaaPoista
 5. Puhuttelevia kuvia!
  Itse yritän miettiä kaupassa todellisen tarpeen. Valmisruokia meillä ei syödä, sillä ne tuntuu maistuvan kaikki samalta ja kenellekään ne ei kelpaa ei edes dalmikselle.
  Kasvikset, marjat, kala (erityisesti kuha), marinoimaton broileri, kanamunat paikallisesta kanalasta, mahdollisimman täysrukiinen leipä. Jauhelihapyörykät ja -pihvit teen itse. Paistilihaa ostan isomman palan josta sitten leikkaan ja pakastan eri ruokiin tarkoitetut annokset.

  Itsestä tuntuu pahalta ajatella tätä suurkeittiöbuumia joissa ruuan oikea maku ei pääse esille. Eineksiä ja valmiskäsiteltyjä tuotteita, onneksi en enää työskentele keittiöalalla.

  VastaaPoista
 6. On kyllä eroja eri maiiden välillä. Mieluisimmalta näyttää mexico värikkyytensä ansiosta, vaikka onhan ekassakin kuvassa värejä mutta niin on myös lisäaineita!

  VastaaPoista
 7. Tosi mielenkiintoinen blogi sinulla! :)

  VastaaPoista
 8. Tätä postausta jäin kyllä katteleen ja pohtimaan pidemmäksikin aikaa :) Yritin päässä hahmottaa kuvaa millanen oman talouden kuva olisi ja hetken aikaa mietittyäni olin ihan ylpeä, tosin vielä vois kehittää vähän enemmän Meksikon tai Kiinan suuntaan :>
  Kaikista eniten kyllä jäin ihmettelemään että miten ihmeessä saksalaisiin uppoaa noin paljon nestettä...!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥