Sunnuntaikokkailua

Sunnuntaipäivät meillä on usein pyhitetty loikoilulle ja hyvälle ruoalle. Usein päiviin kuuluu myös pieni kirpputorikierros ja jokin hyvä elokuva, unohtamatta koirien kanssa tehtäviä pitkiä kävelylenkkejä. (Jotka Maunon osalta koostuvat tällä hetkellä 5min. ulkoiluista pihapiirissä, mutta tänään poistetaan tikit ja saamme lisätä kävelyjen pituuteen toiset viisi minuuttia, jee!)

Eilen seuraan liittyi perheeni - mukanaan osa ruoka-aineksista, joista poikaystäväni kokkaili meille taivaallista pastaa kera patongin ja punaviinin.Jälkruoaksi oli uunibanaania vaniljajäätelön kera ja ihmettelen tässä itsekin, että miten muka unohdin kuvata annoksen? Minä joka olen aina kamera kädessä kuvaamassa ruokia ja herkkuja, kun muut odottavat malttamattomana vieressä lupaa päästä syömään tai vaihtoehtoisesti ovat jo syöneet puolet annoksesta siinä vaiheessa kun itse pääsen vasta aloittamaan ;)

10 kommenttia

 1. Kylläpä näyttää hyvälle! :)

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä niin herkkuva! NaM! Vuohenjuusto on nyt niiiin suosikkini! :) Ä<3

  VastaaPoista
 3. Oon kyllä ihastellut kun teijän ruoka-ainekset näyttää aina niin tuoreilta! Suositteko jotain pientuottajia tai lähiruokaa, vai saatteko vaan tavallisista marketpurnukoista loihdittua noin hyvän näköisiä settejä? :>

  VastaaPoista
 4. Herkullisen näköistä! NAM!
  Haukuille rapsutuksia :)

  VastaaPoista
 5. Nam, ihanan näköisiä herkkuja! :)

  VastaaPoista
 6. Niin oli! Vuohenjuusto on herkkua :-) Kesän mansikka-vuohenjuustosalaatteja odotellessa..

  VastaaPoista
 7. Voi kunpa olisi mahdollisuus hankkia ainoastaan lähiruokaa ja suosia enemmän pientuottajia!

  Äidin kautta saadaan kananmunia suoraan maatilalta, käytetään tuoreita yrttejä, joista osa kasvatetaan itse ja pastakastikkeestakin tulee paljon parempaa tuoreista tomaateista tehtynä kuin tomaattimurskasäilykkeitä käyttäen :-) Ja kaikki perunajutut (valkosipuliperunat tai muussi) kannattaa tehdä kunnon perunoista niiden pakastejuttujen sijaan. Broileria ostetaan vain maustamattomina rintafileinä, ei valmiiksi suikaloituna tai valmismarinadeissa.

  Suosimme siis tuoreita raaka-aineita ja myös luomutuotteita pyrimme ostamaan mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi käytämme etnisistä kaupoista hankittuja puhtaita mausteita kaupan maustesekoitusten tilalla, leivotaan toisinaan itse leipää ja innostuttiin puristamaan appelsiinimehuakin itse kun se tuli halvemmaksi ja on sata kertaa parempaa kuin kaupan mehut. Tuollaisilla pienilläkin jutuilla pystyy jo vaikuttamaan siihen ruoan puhtauteen ja maittavuuteen tosi paljon :-)

  VastaaPoista
 8. Toi oli kyllä tosi hyvää! Rapsutukset meni perille, kiitos :-)

  VastaaPoista
 9. Tätä pitää tehdä kyllä pian uudestaan, oli niin hyvää! :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥