Chili-tonnikalapiiras


Tämän piirakan ohje oli vanhassa blogissani ja nyt kun tätä on muutaman kerran kyselty, niin ajattelin lisätä ohjeen myös tänne. Piirakka on chili-tonnikalan ansiosta hieman tulinen ja tonnikalapurkissa olevat chilit pilkon joskus täytteen sekaan tai niin kuin tässä tapauksessa, laitoin chilit koristeeksi piiraan päälle. Tämä sopii hyvin tarjoiltavaksi raikkaan salaatin kanssa vaikkapa illanistujaisiin.





Oon oikeastaan joka kerta tehnyt piirakasta hieman erilaisen, käyttäen kaapista löytyviä raaka-aineita. Täytteeseen sopii tonnikalan lisäksi esimerkiksi paprika, kesäkurpitsa, mustat oliivit, fetajuusto ja purjosipuli. Joskus olen korvannut myös täytteeseen tulevan kananmunan soijarouheella ja silloinkin piirakka on ollut oikein maistuva.


Piirakkapohja



100g voita (mielellään jääkaappikylmää)



4dl vehnäjauhoja



0,5dl kylmää vettä



1tl suolaa






1. Nypi voi, suola ja vehnäjauhot murumaiseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja pyörittele taikina tasaiseksi palloksi.



2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle, töki haarukalla muutamia reikiä pohjaan ja esipaista +200 asteessa 5-8min. 






Täyte



1prk chili-tonnikalaa (esim. rainbow)



Punaista ja keltaista paprikaa



Pieni pätkä purjosipulia tai kesäkurpitsaa



1prk kermaviiliä



1dl juustoraastetta



1 muna / 0,5dl soijarouhetta






1. Valuta tonnikalasta öljyt pois ja pilko siellä olevat chilit tai säästä ne kokonaisina piirakan päälle.



2. Lisää tonnikala sekä pieniksi pilkotut kasvikset esipaistetun piirakkapohjan päälle.



3. Sekoita kermaviili, muna sekä juustoraaste keskenään ja kaada tasaisesti täytteiden päälle.



4. Paista piirakkaa +190 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.



5. Anna jäähtyä ja vetäytyä hetki ja tarjoile esimerkiksi salaatin kanssa.



Me käytiin eilen thaimaalaisessa ruokakaupassa ja ostettiin mausteiden, kastikkeiden, limen lehtien ja rotileipien lisäksi purkki kondensoitua maitoa. Tajuttiin noin tunti sitten, että ystävällämme on tänään syntymäpäivät - joten koitan tässä parhaillaan kehitellä jonkinlaista yllätyskakkua johon haluaisin tuon makeutetun maidon käyttää. Luulenpa että päädymme banoffeen tyyliseen ratkaisuun, sillä synttärisankari on sitä usein toivonut. Siirrynpä tästä siis samantien keittiön puolelle, mukavaa sunnuntaipäivää!:)


14 kommenttia

  1. Ai että... Jos ois tonnikalaa ollut kaapissa, olisin tänään tehnyt tätä. Nyt piti tyytyä vaan juustopiirakkaan. :P

    VastaaPoista
  2. Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta! :)



    Teya

    VastaaPoista
  4. Juustopiirakkakin oli varmasti hyvää :-) Meillä on usein kaapissa muutama purkki tonnikalaa juuri tällaisia piiraita varten. Sovellan sitten aina muut täytteet sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään :-)

    VastaaPoista
  5. Hienolta näyttää! Sopisiko myös valmis pohja?

    VastaaPoista
  6. Lopultkin testasin tätä, ja oli kyllä niiiiiin herkullista, kiitos ohjeesta!! :)

    VastaaPoista
  7. hihi, baittasin piirakkapohjaohjeen ja huomasin et toi alateksti tais olla puhe mun synttärikakusta!! :)

    VastaaPoista
  8. Jee! Tuliks hyvä piiras? :-) Ja joo tossa oli kyse sun synttärikakusta! :-D

    VastaaPoista
  9. Vitsi siitä onkin pitkä aika kun oon tehnyt tätä, mut on tää kyllä superhyvää!! :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥