INTIALAINEN PALAK PANEER


Palak paneer on usein oma valintani, jos haemme noutoruokaa tai syömme tietyissä ravintoloissa. Moni mieltää tämän tyyliset ruoat usein liian työläiksi valmistaa kotona, mutta oikeasti tämäkin valmistui melko pienellä vaivalla. Halutessaan tähän pinaattimuhennokseen olennaisesti kuuluvan kotijuuston voi valmistaa myös itse, mutta leipäjuusto toimii tilalla vallan mainiosti.

Olen päättänyt, että meillä syödään nyt entistä enemmän kasvisruokia ja aion ottaa lisää uusia ruokia kokkauslistalle. Aika usein sitä kävelee kaupassa niin automaattisesti sinne kana- tai jauhelihapaketin luo, mutta kun kerran tykätään niin paljon kasvisruoista niin miksipä niitä ei kokkaisi entistä enemmän myös kotona. Taaperokin söi palak paneeria hyvällä ruokahalulla ja olikin ihanaa saada taas pientä vaihtelua perus arkiruokiin. Uusi Vege-lehti on selattu jo moneen kertaan läpi ja sieltä löytyi paljon hyviä ideoita ruokapöytään.



Alkuperäinen resepti Vege-lehdestä. Alla ruokaohje on tuplattu ja mausteiden määrää lisätty.

PALAK PANEER  8 annosta

4 sipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
4rkl rypsiöljyä
5tl garam masalaa
2tl juustokuminaa
1/2tl kardemummaa
1/2tl chilijauhetta
1tl raastettua inkivääriä
600g pinaattia (pakaste)
1tl suolaa
4dl ruokakermaa
400g leipäjuustoa



1. Pilko sipulit ja kuori valkosipulinkynnet.
2. Lisää öljy ja mausteet pannulle. Kuumenna ja lisää joukkoon sipulit. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
3. Ota sipulit hetkeksi sivuun ja sulata pannulla pinaatit. Lisää kerma, kiehauta ja kaada sipulit takaisin pannulle.
4. Kuutioi leipäjuusto ja lisää pannulle. Kuumenna, mutta älä enää kiehauta.
5. Tarjoile riisin ja tuoreen limen kanssa.





Kaapissa sattui olemaan muutama lime ja siitä puristettu mehu sopi muhennoksen päälle täydellisesti! Kannattaa siis ehdottomasti ottaa muutama limelohko lautasen reunalle tämän ruoan kanssa.

Selailin vanhoja postauksiani ja muistin, että vietimme Intialaista iltaa perheen kesken ja siitä on jo kolme vuotta aikaa. Tuolloin muistan tehneeni palak paneeriin kotijuustonkin itse. Voi että mitä herkkuja meillä olikaan pöytä täynnä. Pian päästään taas koko perheen kanssa saman pöydän ääreen kun veljeni saapuu suomeen. Tuskin maltan odottaa!

8 kommenttia

  1. Mulla on ollut tämä samainen ruoka jo kauan kokkauslistalla, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkä sun kehujen saattelemana nyt uskaltaudun kokeilemaan. Ja kiitos tuosta lime-vinkistä! Limenmehu piristää yllättävän montaa ruokaa, samoin kuin tuoreet yrtit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti tehdä! On ihan mielettömän hyvää, joskin alkuperäisessä reseptissä oli mielestäni mausteissa säästelty. Itse olisin laittanut vieläkin enemmän, mutta otin varman päälle vaikka lapsi pitääkin mausteisesta ruoasta. Olin ihan yllättynyt kuinka hyvin lime sopi tähän! Tuuthan sitten kertomaan mitä pidit kun ehdit kokeilla tätä :)

      Poista
  2. Mielenkiintoista, tämä oli minulle ihan uusi tuttavuus! Kuulostaa herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todella herkullista! Otan lähes aina tämän tai Shahi paneerin jos syödään Intialaisessa tai Nepalilaisessa ravintolassa. Kannattaa joskus kokeilla :)

      Poista
    2. Shahi paneer <3 Mä tilaan sitä aina... Ehkä pientä uskalluksen puutetta, mutta en uskalla ottaa muuta, kun shahi paneer on niin hyvää, että pettyisin varmasti, jos muuta kokeilisin :D Kokeilin just viikonloppuna laittaa sitä itse ja tuli jo melko hyvää, mutta ei ihan ravintolan veroista. Ehkä voisin uskaltaisin tätä palak paneeria kotona, kun ravintolassa en ikinä uskalla :D

      Poista
    3. Shahi paneer on näistä kahdesta ehkä vieläkin parempaa! Välillä koitan silti vaihtelun vuoksi tilata muutakin, vaikka Palak ja Shahi ovatkin lemppareitani :)

      Jos uskaltaudut kokeilemaan tätä, niin tuu ihmeessä kertomaan mitä pidit :D Mulla on suunnitelmissa kokkailla Shahi paneeria ensi viikolla, olen tehnyt sitä ennenkin mutta siitä on jo aikaa.

      Poista
  3. Ai vitsi ku näyttää hyvältä! Ihan uusi tuttavuus, joten pakko testata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tästä tulee aika iso satsi, mutta ohjeen voi tosiaan hyvin puolittaa jos siltä tuntuu :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥