9. joulukuuta 2014

♥ Riisipuuro & glögiluumut

Mielestäni riisipuuro on parhaimmillaan kylmän maidon ja kanelipurkin kera, jolloin kanelia voi ripotella vähän väliä lisää. Välillä tekee kuitenkin mieli kokeilla uusia makuyhdistelmiä kuten paahdettuja manteleita, viikunaa tai luumuja. Tällä kertaa keittelin glögiluumuja, jotka toivat kivaa jouluista lisämakua perinteiseen riisipuuroon.


Riisipuuro & glögiluumut kahdelle
1dl vettä
1dl puuroriisiä
5dl maitoa
ripaus suolaa

1. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää joukkoon puuroriisi. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
2. Lisää maito ja anna puuron porista miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Sekoittele puuroa välillä.
3. Lisää lopuksi ripaus suolaa ja tarjoa glögiluumujen kera.

Glögiluumut:
1,5dl vaaleaa glögiä
1rkl fariinisokeria
kanelia
2 tuoretta luumua

1. Kuumenna glögi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri.
2. Pilko luumut pieniksi lohkoiksi, lisää kattilaan ja mausta kanelilla. Kuumenna glögiluumut, sammuta hella ja anna luumujen maustua ja pehmentyä glögiliemessä kunnes riisipuuro on valmista.






Glögiliemi on maistuva lisä ja sitä kannattaakin ehdottomasti lusikoida puuron päälle luumujen lisäksi. Taidanpa tehdä meille näitä glögiluumuja myös jouluaattona perinteisen puuroaamiaisen kanssa. Kurkkaa myös reseptit soijamaitoon keitetystä riisipuurostaa paahdettujen manteleiden kera sekä ihanaa vaniljaista riisipuuroa.  

Miten te tykkäätte syödä riisipuuronne?

Tänään suuntaan helsinkiin Pur-hyvinvointikaupan pikkujouluihin. Luvassa musiikkia, ruokaa, joulutunnelmointia ja mielenkiintoinen kirjaesittely sekä tietoa luonnonkosmetiikasta.

Mukavaa viikkoa! Toivottavasti saadaan pian lunta maahan! ♥

4 kommenttia :

  1. Tätä reseptiä on pakko kokeilla! Meillä on perinteisesti jouluna syöty riisipuuro rusinasopan kanssa, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos meinaat kokeilla ja toivottavasti maistuu! :) Mä ainakin ihastuin näihin todella!

      Poista

Kiitos kommentista! ♥