TALVEN MAKUJA JA MUITA HERKKUJA

Tää sunnuntai on pyhitetty lahjojen paketoinnin ja pipareiden koristelun lisäksi joululehtien ja kirjojen seilailuun. Mukillinen höyryävää glögiä, pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Edellisten vuosien joulunumeroita, kirppikseltä löytynyt joulukirja ja uusimpana herkullinen Åsa Swanbergin kirja Talven makuja.




"Sahrami ja glögi tuoksuvat, mausteinen lihapata lämmittää, joululeivät paistuvat. Syyskylmien koittaessa on aika houkutella esiin talven ihanat maut. Suuressa padassa hautuvat mausteiset kasvis-, kala- ja liharuoat, ja joulunodotus sujuu joutuisasti sahramileivonnaisia ja lahjaherkkuja laitellen. Upeasti kuvitetusta teoksesta löydät ohjeita klassikkoruokiin ja jännittäviin uusiin ideoihin niin joulupöytään, uudenvuodenaatoksi kuin ystävänpäivän kunniaksi." kirjasta Talven makuja



Kirja on täynnä mitä herkullisimpia ruokareseptejä sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Malou Holm on kuvannut kirjan houkuttelevat kuvat, joita selailee mielellään aina vaan uudelleen ja uudelleen.


Reseptien joukosta löytyy paljon ideoita myös ihaniin herkkulahjoihin. Esimerkiksi unikkonäkkileivät, maapähkinäpalat, mustikkatryffelit, lakritsikola, hedelmäkakkukorput tai sitruunapiparkakut olisivat varmasti maistuva lahja kenelle tahansa.



Lisäksi kirjasta löytyy ruokaideoita myös uuden vuoden juhlintaan ja laskiaispulliinkin on keksitty kivoja uusia täytteitä. Miltäs kuulostaisi hasselpähkinätahnalla tai mustikkakermavaahdolla täytetty pulla? Entä vadelmakermalla täytetty sitruunapulla tai piparminttuiset suklaapullat?


Kardemummavohvelit taitavat mennä tästä kirjasta seuraavaksi kokeiluun, kuulostavat sen verran hyviltä. Kirjassa vohvelit tarjoillaan minttusuklaakerman kera.



Täällä sunnuntai jatkuu näissä merkeissä. Eilisestä illanvietosta jäi vielä näitä siskon tekemiä piparminttu-brownieita, nams! Illemmalla leivotaan ja koristellaan siskoni kanssa pipareita, taikina saa jähmettyä vielä hetken aikaa jääkaapissa :)

Talven makuja-kirja saatu Kustannusosakeyhtiö Otavalta

2 kommenttia

  1. Voi juma! (kuten me sanotaan)...mitä reseptejä ja kuvia. Näitä upeita kirjoja selatessa sen viimeistään tietää, kirja pitää olla..ei se aina riitä, että netistä googlaa. ;) Niin paljon olisi kokeiltavaa!!!!! -Mama P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! On kyllä aivan ihania reseptejä ja kuvia :) Ruoka- ja leivontakirjoja jaksaa selailla aina vaan uudestaan ja niissä on jotenkin ihan eri fiiliskin kuin netissä olevissa resepteissä :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥