PERINTEINEN MUSTIKKAPIIRAKKA


Usein erilaisten makeiden piirakoiden täytteeseen tulee lisättyä rahkaa, tuorejuustoa, kermaviiliä tai muuta vastaavaa. Nyt halusin tehdä tällaisen vähän perinteisemmän mustikkapiirakan, jossa on täytteenä ainoastaan runsaasti mustikkaa ja päälle ripoteltua muruseosta. 

Pakastetut mustikat pyöritellään kevyesti perunajauhoissa ja vaniljasokerissa. Perunajauho imeyttää ylimääräisen nesteen itseensä, jolloin piirakasta ei tule liian kostea. 

Tarjoile jäähtynyt piirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera!



PERINTEINEN MUSTIKKAPIIRAKKA

vuoka Ø 28 cm

Pohja:

4dl vehnäjauhoja

1dl sokeria

1,5tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

125g voita

+

1 muna

1dl maustamatonta jogurttia

Täyte:

400g pakastemustikoita

1,5rkl perunajauhoja

1tl vaniljasokeria


1. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota muruseoksesta 1/3 osa sivuun myöhempää käyttöä varten.

2. Sekoita 2/3 osa seokseen 1 muna ja 1dl maustamatonta jogurttia. Levitä taikina tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan.

3. Kaada mustikat kulhoon ja pyörittele kevyesti perunajauhoissa ja vaniljasokerissa. Kaada mustikat pohjan päälle ja ripottelle pinnalle muruseos.

4. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. 





Täytyypä katsoa tänään joko raparperit olisivat kasvaneet sen verran, että niistä riittäisi kesän ensimmäiseen piirakkaan! :)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥