SITRUUNA-RAHKAPIIRAKKA


Kevät ja pääsiäinen saa joka vuosi aikaan sen, että tekee mieli leipoa kaikkea ihanaa sitruunasta. Tällä kertaa muokkasin hieman persikka-rahkapiirakkaa ja tein siitä raikkaan sitruunaisen version.

Tähän postaukseen olen koonnut lisää pääsiäiseen sopivia herkkuja, kuten pashaa, macaronseja, juustokakkuja ja rahkapiirakoita. 





SITRUUNA-RAHKAPIIRAKKA vuoka ø 28cm


POHJA:

4dl vehnäjauhoja

1dl sokeria

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1tl vaniljasokeria

125g voita

+

1 muna

1dl maitorahkaa


  1. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri. 

  2. Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun myöhempää käyttöä varten. 

  3. Lisää lopun murutaikinan joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita taikinaksi. Halutessasi voit lisätä taikinaan noin 1tl raastettua sitruunankuorta.  Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja tee pienet reunat.

TÄYTE:

500g maitorahkaa - josta 1dl käytetään piirakkapohjaan

2 munaa

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1 sitruunan kuoriraaste ja mehu

Muruseos

Unikonsiemeniä


  1. Sekoita keskenään maitorahka, munat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.

  2. Ripottele muruseos pinnalle ja viimeistele unikonsiemenillä.

  3. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.







Me suunnataan pian ulos etsimään pajunkissoja ja koristellaan niitä esikoisen kanssa höyhenillä ja silkkipaperilla. Mukavaa lauantaita sinulle! :)


1 kommentti

  1. Ihanan, helppo, raikas piirakka�� Mulla oli 35min uunissa ja ehti tulla aika tummaksi, liekkö uunikuumempi kuin tarkoitus oli... Äitienpäivä kahvipöytään tulee seuraavankerran kokeiluun, jos jäisi sitten vähän vaalemammaksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥