Tällä kertaa tehtiin sämpylöistä melko pieniä, mutta samalla ohjeella saat halutessasi pienemmän määrän myös suuria sämpylöitä. Nämä juustoraastetta sisältävät sämpylät olivatkin pitkästä aikaa kivaa vaihtelua tavallisiin sämpylöihin :)
Juustosämpylät
5dl vettä
2dl kaurahiutaleita
1dl täysjyvävehnäjauhoja
1dl sämpyläjauhoja
5-6dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa (11g)
0,25dl rypsiöljyä
1,5tl suolaa
150g juustoraastetta
- Mittaa kulhoon 42 asteinen vesi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet.
- Lisää täysjyvävehnäjauhot ja sämpyläjauhot sekä 4dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon öljy, suola ja juustoraaste. Jatkaa vaivaamista ja lisää jauhoja.
- Jatka vaivaamista, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja alkaa irtoamaan kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa vielä hieman jauhoja.
- Kaada taikina jauhotetulle alustalle, peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina noin 16 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.
- Ota kaksi lautasta, joista toiseen tarvitset hieman vettä ja toiseen loput juustoraasteet. Paina jokainen sämpylä kevyesti ensin veteen ja sen jälkeen juustoraasteeseen. Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä liinan alla 20-30 minuuttia.
- Paista sämpylöitä 215 asteessa noin 15-18 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut kunnolla sämpylöiden päälle.
- Vinkki!
- Halutessasi voit tehdä myös suurempia sämpylöitä, jolloin saat taikinasta noin 10-12 valmista sämpylää.
Tästä löydät lisää herkullisia sämpyläohjeita:
- Aurajuustosämpylät
- Kaurasämpylät
- Neljän viljan sämpylät
- Rapeakuoriset sämpylät
- Sormiruokailijan porkkanasämpylät
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥