Vaihdoin ohjeessa olevan piimän ja rahkan turkkilaiseen jogurttiin. Lisäksi jätin soodan kokonaan pois ja lisäsin hieman leivinjauheen määrää. Raparperi sai kaverikseen mansikkaa ja piirakka viimeisteltiin ripauksella kanelia. Lopputulos oli ihan mielettömän herkku!
Mansikka ja raparperi sopii niin hyvin yhteen ja kaneli tuo piirakkaan viimeisen silauksen. Uunista leijaili niin ihana tuoksu!
MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA, pellillinen - 20 palaa
Pohja + muruseos:
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
250g voita
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
- Jaa muruseos kahteen eri kulhoon, toiseen kulhoon tulee 1/3 osa ja toiseen 2/3 osa seoksesta.
2dl turkkilaista jogurttia
1 muna
- Lisää 2/3 osa muruseoksen joukkoon jogurtti ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
Täyte:
8dl raparperia pilkottuna
250g tuoreita mansikoita pilkottuna
500g turkkilaista jogurttia
2dl sokeria
2 munaa
3tl vaniljasokeria
- Ripottele pohjataikinan päälle pieneksi pilkotut raparperit ja mansikat.
- Sekoita keskenään täytteen jogurtti, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
- Ripottele pinnalle 1/3 osa muruseos ja viimeistele halutessasi ripauksella kanelia.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
Leivoin tästä piirakasta eilen myös gluteenittoman version, joka onnistui tosi hyvin. Tästä tulossa resepti myös blogiin, mutta sitä ennen luvassa vielä jotain ihanaa herkkua joka sopii täydellisesti tulevaan juhannukseen! Pysykäähän siis kuulolla!
Tämä oli taivaallista! Kaneli sopi hyvin kruunaamaan lopputuloksen. Ihana resepti, kiitos siitä!
VastaaPoistaVoi kiitos paljon, ihana kuulla että maistui! Tykkän itsekin tuosta kanelin tuomasta kivasta lisämausta tässä piirakassa :)
VastaaPoista