Juhlava mansikka-marenkikakku aikuiseen makuun

Kaupallinen yhteistyö: Grandma's Strong Strawberry wine


Pian vietetään juhannusta ja meillä herkutellaan silloin perinteisesti mansikkakakulla ja kuohuvalla. Kotimaiset mansikat kuuluvat kesään ja juhannuksen tienoilla meillä on ollut tapana hakea niitä torilta rasia jos toinenkin. Mansikoita herkutellaan vaniljajäätelön ja lettujen kanssa, osa päätyy täytekakkuun tai fetasalaatin sekaan ja loput syödään sellaisenaan.

Kehittelin aikuiseen makuun sopivan kakun, joka on täydellinen tarjottava tulevan juhannuksen ja kesän juhliin. Kakku koostuu kahdesta marenkipohjasta, vaniljaisesta kermavaahtotäytteestä ja kuohuviinillä marinoiduista mansikoista. Tämä kakku ihastuttaa aikuisen väen juhlissa kuin juhlissa!

Katso alhaalta ohje juhannuksen herkullisimpaan mansikkakakkuun ja kuohuviinistä valmistettuihin jääpaloihin.







Käytin mansikoiden marinoimiseen Grandma's Strong Strawberry-kuohuviiniä, tuoretta minttua ja sokeria. Marinoidut mansikat olivat mahdottoman hyviä ja kakku keräsikin hurjasti kehuja meidän kesäpäivän vietossa. Kuohuviinimansikat sopivat hyvin tarjoiltavaksi myös jäätelön tai lettujen ja vohveleiden kanssa.

Tässä ohjeessa mansikoihin käytetään noin 3dl kuohuviiniä, joten reseptin alta löytyy myös vinkki kuinka voit tehdä jääpaloja jäljelle jääneestä juomasta. Kuohuviinistä ja marjoista valmistetut jääpalat ovat ihana lisä kesäiseen drinkkiin tai booliin.




MANSIKKA-MARENKIKAKKU AIKUISEEN MAKUUN

Iso marenkipohja:


6 munaa

5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2rkl mantelilastuja

  1. Erottele kulhoon 6 huoneenlämpöistä valkuaista. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.

  2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa noin 10 minuuttia.

  3. Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle pellille pyöreäksi (halkaisija noin 30cm) levyksi. Tee lusikan avulla pienet reunat ja ripottele reunoille mantelilastuja.

  4. Paista marenkia uunin keskitasolla 100 asteessa noin 1,5 tuntia. Ota pelti pois uunista ja laita takaisin kun toinenkin pohja on valmis.

Pieni marenkipohja:


4 munaa

3,3dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1rkl mantelilastuja

  1. Erottele kulhoon 4 huoneenlämpöistä valkuaista. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.

  2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa noin 10 minuuttia.

  3. Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle pellille pyöreäksi (halkaisija noin 25cm) levyksi. Tee lusikan avulla pienet reunat ja ripottele reunoille mantelilastuja.

  4. Paista marenkia uunin keskitasolla 100 asteessa noin 1,5 tuntia. Voit tämän jälkeen sammuttaa uunin ja antaa molempien marenkipohjien olla uunissa vielä 30-60 minuuttia. Anna marenkipohjien jäähty hyvin ennen täyttöä.

  5. Aloita kakun kokoaminen asettamalla suurempi marenkipohja tarjoiluastian päälle.

  6. Levitä puolet vaniljakermasta pohjan päälle niin, että reunat jäävät näkyviin. Annostele kerman päälle noin 1/3 osa marinoiduista mansikoista.

  7. Asettele päälle pienempi marenkipohja ja levitä loput vaniljakermat ja mansikat.

  8. Viimeistele kakku halutessasi tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä.

Vaniljakerma:


4dl vispikermaa

3dl vaniljakreemijauhetta + vesi

  1. Valmista vaniljakreemi paketin ohjeen mukaan. Vaniljakreemi saa jäädä paksuksi.

  2. Vaahdota vispikerma ja yhdistä vaniljakreemiin sähkövatkaimella sekoittaen.

Kuohuviinillä marinoidut mansikat


1000g tuoreita mansikoita

3dl Grandma's Strong Strawberry-kuohuviiniä

15kpl tuoreita mintunlehtiä

3rkl sokeria

  1. Pilko mansikat pituussuunnassa neljään osaan ja tämän jälkeen vielä puoliksi, mikäli mansikat ovat kovin suuria.

  2. Hienonna mintunlehdet pieneksi silpuksi ja sekoita mansikoiden kanssa. Lisää joukkoon sokeri.

  3. Mittaa kuohuviini ja kaada mansikoiden sekaan. Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1 tunnin ajan.

  4. Siivilöi mansikoista ylimääräinen kuohuviini. Käytä mansikat kakun täytteeseen ja hyödynnä yli jäänyt kuohuviini tekemällä esimerkiksi jääpaloja. Vinkit tähän löydät alempaa.

  • Vinkit!

- Voit valmistaa marenkipohjat jo hyvissä ajoin etukäteen. Marenki säilyy hyvänä useita päiviä, kun säilytät sen kuivassa paikassa esimerkiksi leivinpaperilla suojattuna.

- Siivilöi marinoidut mansikat huolellisesti, jotta ylimääräinen neste ei valu kakun päälle täyttövaiheessa. Näin myös valmis kakku pysyy hyvin koossa ja kauniisti esillä pidempään.




JÄÄPALAT KUOHUVIINISTÄ


Grandmas Strong Strawberry-kuohuviiniä

Tuoreita mansikoita ja vadelmia

Silikonisia jääpalamuotteja

  1. Pilko mansikoita ja vadelmia pieniksi paloiksi. Asettele jokaiseen muottiin 1-2 palaa.

  2. Annostele kuohuviiniä jääpalamuotteihin ja laita pakastimeen.

  3. Tarjoile kuohuviiniä jääpalojen kanssa tai käytä jääpalat muuhun kesäiseen drinkkiin tai booliin. Voit hyvin pakastaa jääpaloiksi myös mansikoista siivilöidyn kuohuviinin.



Makea ja pirskahteleva Grandma's Strong Strawberry on kyllä ihan täydellinen juoma kesän juhliin. Mansikkainen juoma sopii juhlien alkumaljaksi, seurustelujuomaksi, jälkiruoan kanssa tarjoiltavaksi tai jopa osaksi jälkiruokaa.

Alkon sivuilla juomaa kuvaillaan näin: "Punainen, makea, mansikkahilloinen, kypsän sitruunainen, runsas, pirskahteleva"  ja voisinkin hyvin kuvitella tämän mansikkaisen kuohuvan johonkin ihanaan kesäiseen drinkkiin tai booliin. Sekaan vähän vichya tai muuta kylmää juomaa, runsaasti jääpaloja ja tuoreita marjoja. Koristeeksi syötäviä kukkia ja ihana juhlabooli on valmis.

  • Alkon sivuilla neuvotaan tarjoilemaan aromatisoidut kuohuviinit hyvin viilennettyinä eli noin 8-10 asteisena. Huoneenlämpöinen pullo viilenee jääkaapissa sopivaksi noin kolmessa tunnissa.

  • Grandma's Strong Straberry-pullon (0,75l) hinta Alkossa on 9,98€ (13,17€/l)










Rakastan marenkipohjaisia kakkuja ja pakko sanoa, että tästä pavlovasta tuli aivan täydellistä. Ajattelin kakun olevan juuri sopiva myös niille, jotka viettävät juhannusta tai muuta juhlaa esimerkiksi mökillä tai muualla pidemmän ajomatkan päässä. Marenkipohjat voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja pakata huolellisesti mukaan esimerkiksi kakkualustan päälle ja kelmuun.

Myös mansikat voi halutessaan marinoida valmiiksi ja mielellään ainakin muutamaa tuntia ennen tarjoilua. Lopun kuohuviinin voi nautiskella mansikoiden maustumista odotellessa ja ihanasta kesäpäivästä nauttien.

Minttu tuo mansikoiden ja kuohuviinin makeuteen täydellisen tasapainon. Onneksi kokeilin siis yhdistää tuoretta minttua tähän ohjeeseen, sillä lopputulos oli näin aivan ihana ja mintun maku tulee juuri sopivasti esiin valmiissa kakussa.






Tämän marenkiunelman ja kuohuviinin kera haluan toivottaa teille kaikille oikein ihanaa ja aurinkoista kesää!



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥