Maisemakahvilan raparperipiirakka gluteenittomana

Sain lukijalta pyynnön kokeilla Kotilieden sivuilta löytyvää Maisemakahvilan raparperipiirakkaa gluteenittomana. Päätin leipoa gluteenittoman version mummini luona, sillä hänellä oli valmiina raparperia odottamassa piirakkaan pääsyä.

Aiemmin leipoani mansikka-raparperipiirakka oli niin mielettömän hyvää, että halusin laittaa myös tähän versioon raparperin lisäksi mansikoita. Tässä piirakassa vaihdoin jauhot gluteenittomiin, pohjaan tulevan piimän maitoon ja soodan jätin ohjeesta kokonaan pois. Tästä myös usein kysytään, eli alkuperäisen ohjeen piimän ja rahkan voi hyvin vaihtaa esimerkiksi kasvimaitoon, turkkilaiseen jogurttiin tai kermaviiliin.

Erilaiset variaatiot Maisemakahvilan piirakasta ovat niin herkkuja! Tämä gluteeniton versio onnistui todella hyvin ja keräsi hurjasti kehuja. Voin siis lämpimästi suositella piirakkaa esimerkiksi tulevan juhannuksen kahvipöytään tai mökkiviemisiksi.







MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA, gluteeniton - 20 palaa

Pohja + muruseos:


4dl gluteenitonta jauhoseosta

3dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

1dl perunajauhoja

3dl sokeria

3tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

250g voita

  1. Sekoita keskenään gluteenittomat jauhot, perunajauho, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

  2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.

  3. Jaa muruseos kahteen eri kulhoon, toiseen kulhoon 1/3 osa ja toiseen 2/3 osa seoksesta.


2dl maitoa

1 muna

  1. Lisää 2/3 osa muruseoksen joukkoon maito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Täyte:


8dl raparperia pilkottuna

250g tuoreita mansikoita pilkottuna

500g maitorahkaa

2dl sokeria

2 munaa

3tl vaniljasokeria

  1. Ripottele pohjataikinan päälle pieneksi pilkotut raparperit ja mansikat.

  2. Sekoita keskenään täytteen rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.

  3. Ripottele pinnalle 1/3 osa muruseos ja viimeistele halutessasi ripauksella kanelia.

  4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.


  • Vinkit!

- Voit käyttää mitä tahansa gluteenittomia jauhoja, joita tulee yhteensä 8dl.

- Jauhot joita käytin: Sunnuntai gluteeniton jauhoseos, Viljatuote vaalea gluteeniton jauhoseos, Perunajauhot

- Nosta pelti paiston loppuvaiheessa uunin ylätasolle, jotta saat piirakkaan paremman paistovärin.

Katso myös reseptit:









Lisää gluteenittomia herkkuja, leivonnaisia ja tarjoiluja löydät blogin GLUTEENITON-kategoriasta täältä. Ihanaa ja aurinkoista viikkoa!

 

2 kommenttia

  1. Täällä olis kans raparperii odottamassa. Että saareen sieltä kipin kapin ,😁
    Uuni on jo lämmin ja oluttakin on 😄

    VastaaPoista
  2. No nyt tuli houkutteleva tarjous! 😄❤️

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥