Kinder-juustokakku

Kinder-juustokakku koristaa monen kahvipöytää pääsiäisen aikaan, eikä ihme! Tämä kakku maistuu kindersuklaalta, joka taitaa olla suosituin pääsiäis-suklaa. Vielä ehdit hyvin tehdä samanlaisen huomisen jälkiruoaksi.

Kinderkakun pohja on tehty nougat-täytekekseistä ja juustokakkukerroksissa maistuu hasselpähkinä-kaakaolevite sekä valkosuklaa. Kakku saa runsaan koristuksen erilaisista suklaaherkuista, kuten Kindermunista, suklaapatukoista, pienistä suklaamunista ja suklaisista macarons-leivoksista. Reunoille voi halutessaan tehdä vielä suklaavalumat.

Tästä kakusta ei ainakaan suklaata puutu!



 


KINDER-JUUSTOKAKKU vuoka 20cm

Pohja:

180 g nougat-täytekeksejä

2 rkl voita

  1. Murskaa keksit täytteineen blenderissä. Kaada keksimuru kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

  2. Painele muruseos irtopohjavuokaan, johon on pingotettu leivinpaperi.

Hasselpähkinä-kaakaotäyte:


3 liivatelehteä + 3 rkl maitoa

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

400 g hasselpähkinä-kaakaolevitettä

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

  2. Vaahdota kerma ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.

  3. Sekoita keskenään tuorejuusto ja hasselpähkinälevite. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon.

  4. Kuumenna maito ja purista liivatelehdistä ylimääräiset nesteet. Sekoita liivatteet kuuman maidon joukkoon ja kaada ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.

  5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Valkosuklaatäyte:


2 liivatelehteä + 2 rkl maitoa

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g valkosuklaata

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

  2. Vaahdota kerma ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.

  3. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sulata valkosuklaa ja sekoita sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon.

  4. Kääntele kermavaahto täytteeseen.

  5. Kuumenna maito ja purista liivatelehdistä ylimääräiset nesteet. Sekoita liivatteet kuuman maidon joukkoon ja kaada ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.

  6. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

KORISTELU JA SUKLAAVALUMAT KAKUN REUNOILLE


  • Koristeeksi tarvitset Kindermunia, Kinder bueno-suklaapatukoita, pieniä suklaamunia ja macarons-leivoksia.

Suklaavaluma:


100 g maitosuklaata

0,25 dl kermaa

  1. Paloittele suklaa pieneen kulhoon ja kaada päälle kerma.

  2. Kuumenna mikrossa lyhyissä (15 sek.) erissä ja sekoita tasaiseksi.

  3. Anna jäähtyä hetki ja kaada suklaa pursotinpussiin tai lusikoi valumat kakun reunoille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin ja koristele suklaaherkuilla.

  • Vinkit!

- Sivele irtopohjavuoan reunat kevyesti ruokaöljyllä ja sihtaa päälle tomusokeria. Näin kakku irtoaa helposti vuoasta ja reunoista tulee kauniin sileät.

- Kakun täyte tulee aivan vuoan yläreunaan saakka (vuoan halkaisija 20cm ja korkeus 6cm) Jos haluat matalamman kakun, käytä hieman suurempaa vuokaa.

- Voit käyttää liivatteen sulattamiseen kauramaitoa tavallisen maidon sijaan. Käytin itse kauramaitoa, mutta monissa ohjeissa käytetään tavallista niin laitoin sen myös reseptiin.

- Suklaavaluman suklaasulaa jää hieman yli, joten saat tehtyä samalla määrällä koristuksen myös suurempaan kakkuun.

 

 



 

Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille! ♥ 


 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥