Kinderkakun pohja on tehty nougat-täytekekseistä ja juustokakkukerroksissa maistuu hasselpähkinä-kaakaolevite sekä valkosuklaa. Kakku saa runsaan koristuksen erilaisista suklaaherkuista, kuten Kindermunista, suklaapatukoista, pienistä suklaamunista ja suklaisista macarons-leivoksista. Reunoille voi halutessaan tehdä vielä suklaavalumat.
Tästä kakusta ei ainakaan suklaata puutu!
KINDER-JUUSTOKAKKU vuoka 20cm
Pohja:
180 g nougat-täytekeksejä2 rkl voita
- Murskaa keksit täytteineen blenderissä. Kaada keksimuru kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Painele muruseos irtopohjavuokaan, johon on pingotettu leivinpaperi.
Hasselpähkinä-kaakaotäyte:
3 liivatelehteä + 3 rkl maitoa
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g hasselpähkinä-kaakaolevitettä
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
- Sekoita keskenään tuorejuusto ja hasselpähkinälevite. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon.
- Kuumenna maito ja purista liivatelehdistä ylimääräiset nesteet. Sekoita liivatteet kuuman maidon joukkoon ja kaada ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Valkosuklaatäyte:
2 liivatelehteä + 2 rkl maitoa
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
- Notkista tuorejuusto kulhossa. Sulata valkosuklaa ja sekoita sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon.
- Kääntele kermavaahto täytteeseen.
- Kuumenna maito ja purista liivatelehdistä ylimääräiset nesteet. Sekoita liivatteet kuuman maidon joukkoon ja kaada ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
KORISTELU JA SUKLAAVALUMAT KAKUN REUNOILLE
- Koristeeksi tarvitset Kindermunia, Kinder bueno-suklaapatukoita, pieniä suklaamunia ja macarons-leivoksia.
Suklaavaluma:
100 g maitosuklaata
0,25 dl kermaa
- Paloittele suklaa pieneen kulhoon ja kaada päälle kerma.
- Kuumenna mikrossa lyhyissä (15 sek.) erissä ja sekoita tasaiseksi.
- Anna jäähtyä hetki ja kaada suklaa pursotinpussiin tai lusikoi valumat kakun reunoille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin ja koristele suklaaherkuilla.
- Vinkit!
- Sivele irtopohjavuoan reunat kevyesti ruokaöljyllä ja sihtaa päälle tomusokeria. Näin kakku irtoaa helposti vuoasta ja reunoista tulee kauniin sileät.
- Kakun täyte tulee aivan vuoan yläreunaan saakka (vuoan halkaisija 20cm ja korkeus 6cm) Jos haluat matalamman kakun, käytä hieman suurempaa vuokaa.
- Voit käyttää liivatteen sulattamiseen kauramaitoa tavallisen maidon sijaan. Käytin itse kauramaitoa, mutta monissa ohjeissa käytetään tavallista niin laitoin sen myös reseptiin.
- Suklaavaluman suklaasulaa jää hieman yli, joten saat tehtyä samalla määrällä koristuksen myös suurempaan kakkuun.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥