Kahden kerroksen mango-passionjuustokakku

Raikkaat juustokakut sopivat täydellisesti kevään ja kesän juhliin! Blogista löytyy jo aiemmin resepti mango-passionjuustokakkuun, mutta kehittelin tästä vielä hieman herkullisemman version tekemällä kakkuun kaksi juustokakkukerrosta.

Alempi kerros on hempeän oranssi ja maistuu mangolta. Toinen kerros on valkoinen perinteinen juustokakkumassa, joka maistuu hennon sitruunaiselta. Lopuksi juustokakku saa ylleen mangoa ja passionhedelmää sisältävän kiilteen. Koristeeksi sopii ihanasti tuoreet marjat ja esimerkiksi macarons-leivokset. Näyttävän suklaakoristeen ohjeen löydät tästä postauksesta heti reseptin jälkeen.

Jos haluat juhlapöytään myös vegaanisen version, kurkkaa tämä vegaaninen mangojuustokakku.




KAHDEN KERROKSEN MANGO-PASSIONJUUSTOKAKKU vuoka 26cm

Pohja:


200 g kaurakeksejä

60 g voita

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi esimerkiksi blenderissä. Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon.

  2. Painele muruseos kakkuvuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

Täyte 1:


6 liivatelehteä + 6 rkl sitruunamehua

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g rahkaa

1 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

2 mangopilttiä

2 tl sitruunamehua

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

  2. Vaahdota kerma ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.

  3. Sekoita keskenään tuorejuusto ja maitorahka. Lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, mangopiltit ja 2 tl sitruunamehua. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon.

  4. Kuumenna 5 rkl sitruunamehua pienessä kupissa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet ja sekoita kuuman mehun joukkoon.

  5. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.

  6. Kaada täyte vuokaan kekspohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Täyte 2:


3 liivatelehteä + 3 rkl sitruunamehua

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

  2. Vaahdota kerma ja yhdistä tuorejuuston kanssa. Lisää joukkoon tomusokeri.

  3. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua pienessä kupissa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet ja sekoita kuuman mehun joukkoon.

  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.

  5. Kaada täyte vuokaan toisen täytteen päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

Mango-passionkiille:


2 liivatelehteä

2 mangopilttiä

4 passionhedelmää

0,5 dl sitruunamehua

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

  2. Sekoita mangopiltit, passionhedelmien liha ja puolet sitruunamehusta keskenään.

  3. Kuumenna puolet sitruunamehusta mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja sekoita kuuman mehun joukkoon.

  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana mango-passionseoksen joukkoon. Kaada kiille juustokakun päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

  5. Koristele kakku ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla ja esimerkiksi macarons-leivoksilla. Halutessasi voit tehdä kakun reunoille näyttävän suklaakoristeen, johon löydät ohjeen alempaa.

  • Vinkki!

- Sivele irtopohjavuoan reunat kevyesti ruokaöljyllä ja sihtaa päälle tomusokeria. Näin kakku irtoaa helposti vuoasta ja reunoista tulee kauniin sileät.



 

VALKOSUKLAAKORISTE KAKUN REUNOILLE


Tarvitset:


50-80 g valkosuklaata

leivinpaperia tai reunakalvoa

pursotinpussi

  1. Leikkaa leivinpaperista tai reunakalvosta kaksi suikaletta, jotka yltävät juustokakun reunojen ympäri. Kaksi suikaletta on hyvä määrä ja niitä on helpompi käsitellä kuin yhtä pitkää suikaletta.

  2. Leikkaa suikaleen korkeus sen mukaan, minkä korkuisen koristeen haluat kakun reunoille. Suikale voi olla hieman valmista juustokakkua korkeampi.

  3. Sulata valkosuklaa ja kaada pursotinpussiin. Kiinnitä leikkaamasi suikaleet valkosuklaan avulla suuremman leivinpaperin päälle. Pursota pieni piste suklaata suikaleen reunoihin ja paina alustana toimivaan leivinpaperiin kiinni.

  4. Pursota suklaalla haluamaasi kuviota suikaleiden päälle. Anna jähmettyä hetki ja nosta suikale irti alustalta. Paina suikale varovasti kakun reunoille suklaapuoli kakkuun päin. Tee näin molemmille suikaleille, jolloin kakkua ympäroi kaksi suikaletta.

  5. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä. Irrota leivinpaperit kakun reunoilta kun suklaa on jähmettynyt. Voit samalla kevyesti painaa koristetta kakun reunoja vasten.

  • Suklaakoristeen kakun reunoille voi tehdä myös maitosuklaasta tai tummasta suklaasta, mutta kahden kerroksen juustokakku on näyttävä myös ilman suklaareunoja.

 

 

 
Kurkkaa lisää ihania pääsiäisen herkkuja ja leivonnaisia blogin PÄÄSIÄINEN-kategoriasta. Löydät sieltä mm. nämä:

- Perinteinen pasha

- Persikka-rahkapiiras

- Pääsiäisen browniet

- Pääsiäisen herkkubrunssi

- Pääsiäismarengit

- Pääsiäisen rocky roadit

- Sitruunaiset macarons-leivokset

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥