Idea näihin leivoksiin lähti siitä, kun tein yhden kakun juhliin ja siitä jäi yli vaahdotettua soijavispiä ja tuoreita vadelmia. Halusin käyttää ne johonkin ja ajattelin tehdä suklaamuffinsseja, mutta päätinkin ottaa leivosvuoan pitkästä aikaa käyttöön.
Suklaisten leivospohjien päälle levitetään reilusti nutellaa ja kasataan vaahdotettua kermaa. Leivokset viimeistellään tuoreilla vadelmilla tai muilla marjoilla. Halutessasi voit sujauttaa koristeeksi rosmariinin oksan tai sihdata päälle hieman tomusokeria.
VADELMA-SUKLAALEIVOKSET 6kpl
Leivospohjat:
50 g voita
100 g tummaa suklaata
1,25 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
pieni ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 muna
200 g ranskankermaa
- Sulata voi pienessä kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja ota kattila pois liedeltä.
- Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
- Vispaa voi-suklaaseoksen joukkoon sokeri ja kananmuna. Yhdistä seos kuivien aineiden kanssa.
- Lisää lopuksi ranskankerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Pursota tai lusikoi taikina voideltuun leivosvuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Kumoa leivokset ritilän päälle, jäähdytä ja lisää täytteet.
Täytteet:
8-10 rkl nutellaa
2 dl kermaa vaahdotettuna
tuoreita vadelmia
- Levitä jäähtyneiden leivospohjien päälle reilut ruokalusikalliset nutellaa.
- Lisää päälle kermavaahtoa ja viimeistele leivokset tuoreilla vadelmilla.
- Vinkit!
- Voit käyttää leivoksiin mitä tahansa vaahtoutuvaa kermaa, kuten vispikermaa, kauravispiä tai soijavispiä.
- Voit säilyttää leivospohjia muutaman päivän ajan kannellisessa rasiassa ja täyttää vasta myöhemmin tarjoilupäivänä.
Leivospelti on tosi kätevä - sillä saa samaan aikaan paistettua kuusi leivospohjaa. Jos et omista leivosvuokaa, voit hyvin paistaa taikinan esimerkiksi muffinipellillä tai yhdessä suuremmassa piirakkavuoassa.
Käytin leivospohjiin gluteenittomien suklaakuppikakkujen taikinaa, jota muokkasin hieman. Saat näistä leivoksista helposti gluteenittomia, kun vaihdat jauhot gluteenittomiin ja lisäät taikinaan hieman ksantaania. Muista aina tarkistaa myös suklaan gluteenittomuus!
Ja hei kiitos tosi paljon ajatuksistanne blogin sisältöön liittyen. Kyselin Instagramin puolella teidän postaustoiveita ja kerroin, että haluaisin vielä entisestään laajentaa postauksia myös ruoanlaiton ja leivonnan ulkopuolelle. Esimerkiksi sisustusjutut ja meidän perheen arki tuntuivat kiinnostavan, joten niitä luvassa ehdottomasti lisää!
Postaustoiveita saa toki aina esittää tänne blogin puolelle myös! :)
Oi nam! Ihania leivoksia. Tämä taikina toimisi varmaan myös isompaan vuokaan tehtynä?
VastaaPoistaKiitos Kaura! Ja varmasti onnistuu myös piirakkavuokaan tehtynä - tästähän saisi näyttävän kesäisen kakun kun laittaisi päälle vielä mansikoita! :)
VastaaPoista