Voisilmäpullat

Voisilmäpullat ovat korvapuustien rinnalla ihan suosikkejani. Teen usein puolen litran tai litran pullataikinan, josta saa kätevästi leivottua useaa eri sorttia.

Voisilmäpullat tuovat aina mieleen muiston opiskeluajoilta. Olin harjoittelussa Fazerin tehtaalla ja useamman päivän putkeen linjastolla, jossa valmistettiin voisilmäpullaa. Osan päivästä painelin peukaloilla koloja hihnastolla kulkeviin pulliin ja osan päivästä pursotin koloihin voita. Se oli hauskaa! Mutta kyllä oli ranteet kipeänä kun ei ollut tottunut tuollaiseen työhön.

Postauksen lopusta löydät lisää ihania pullareseptejä!


 


VOISILMÄPULLAT    14 kpl

Pullataikina:

2,5 dl maitoa

0,75 dl sokeria

0,5 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

n. 7 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa (11g)

75 g pehmeää voita

Lisäksi tarvitset: 1 kananmuna voiteluun, n. 70g voita ja 60g sokeria

  1. Mittaa noin 42 asteinen maito taikinakulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.

  2. Lisää 6 dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva ja aloita taikinan vaivaaminen.

  3. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja tuntuu kimmoisalta. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia.

  4. Jaa kohonnut taikina 14 palaan ja pyöritä pulliksi. Asettele pullat kahdelle pellille ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

  5. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paina sormella jokaisen pullan keskelle kolo. Täytä kolot voilla ja ripottele reunoille sokeria. Yhteen pullaan tarvitset noin 1 tl voita ja 1 tl sokeria. Jos haluat runsaammin täytettä, lisää voita ja sokeria oman maun mukaan.

  6. Paista kaksi peltiä kerrallaan kiertoilmauunissa 200 asteessa 13-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin paistovärin. Jos paistat pullat pelti kerrallaan ilman kiertoilmaa, nosta lämpötila 225 asteeseen.









Kurkkaa myös blogin muut pullaohjeet:


- Kierrepullat muffinssivuokiin

- Mustikka-rahkapullat

- Solmupullat

- Superhyvät mantelipuustit

- Tahmeat vaahterasiirappipullat

- Vanilja-hasselpähkinäpullat

- Vaniljaiset kristallipullat

 

2 kommenttia

Kiitos kommentista! ♥