Vegaaninen suklaajuustokakku

Tämä kakku syntyi halusta tehdä naistenpäivän kunniaksi jotain hyvää kahvin kanssa. Olen nyt testannut kolmea eri kaurapohjaista tuorejuustoa vegaaniseen leivontaan ja tässä yksi testin tulos. Kakun koostumus oli aivan ihana, sellainen täydellisesti leikkautuva ja samettisen pehmeä. Tumman suklaan ansiosta kakku hyytyy täysin ilman liivatetta tai vegegeeliä.

Täytteen valmistus on helppoa ja nopeaa ja aion ehdottomasti käyttää tätä samaa reseptiä uudelleen. Koristeeksi sopii tuoreet marjat ja keksit ja halutessaan reunoille voi tehdä pursotukset esimerkiksi kauravispistä. Tällaiset helpot, näyttävät ja herkulliset ohjeet on aina tarpeen!





Vegaaninen suklaajuustokakku vuoka 20cm

Pohja:


1 pkt Oreokeksejä (154g)

2 rkl kasvimargariinia

Täyte:


2 dl vaahtoutuvaa kauravispiä

200 g vegaanista tummaa suklaata

300 g kasvipohjaista tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

  1. Murustele keksit täytteineen esimerkiksi blenderissä. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos irtopohjavuokaan, johon on pingotettu leivinpaperi.

  2. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

  3. Sulata suklaa pienissä erissä ja anna jäähtyä hetki.

  4. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kaada sulatettu suklaa joukkoon kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.

  5. Lisää lopuksi kauravispi ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita lusikalla.

  6. Anna tekeytyä jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja Oreokekseillä. Halutessasi voit tehdä reunoille pursotukset vaahtoutuvasta karuavispistä.

  • Vinkit!

- Pingota kakkuvuoan pohjaan leivinpaperi. Leikkaa reunat ulkopuolelta siistiksi. Sivele kakkuvuoan reinoille kevyesti ruokaöljyä ja siivilöi päälle tomusokeria. Näin kakku irtoaa kauniisti vuoasta ja saat reunoista sileät.

- Voit käyttää pohjaan mitä tahansa vegaanisia keksejä. Jos käytät muita kuin täytekeksejä, lisää muruseokseen 1 rkl enemmän kasvimargariinia.

- Reunapursotuksiin tarvitset noin 1 dl vaahtoutuvaa kauravispiä.



 




 

Nämä tekemäni vegaaniset reseptit ovat saaneet hyvän vastaanoton ja paljon kehuja! Jos teillä on muita toiveita blogipostauksien tai reseptien suhteen, niin kuulen mielelläni! Tulevan pääsiäisen ja kesän juhlia varten olen suunnitellut jo muutamia kakkuja, mutta olisi kiva kuulla teidän toiveita myös :)

Ihanaa sunnuntaita!

PS. Instagramin puolella arvotaan nyt 2 lippua Lapsimessuille. Samalla lipulla pääset myös muihin saman viikonlopun tapahtumiin. Tästä pääset osallistumaan arvontaan!




14 kommenttia

  1. Mitä merkkiä tuo sinun ohjeesi "tuorejuusto" oli? Itselleni eivät ole lainkaan tuttuja. Ihana kakku. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Tässä kakussa käytin Fazer Yosa kauralevitettä eli "tuorejuustoa" mutta myös Oatlyn maustamaton påMackan toimii näissä hyvin! Lisäksi olen testannut Violifen Creamy Original-levitettä, se oli hieman paksumpaa koostumukseltaan mutta oli myös hyvää tämän tyylisessä kakussa! Testailu jatkuu... :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos kivasta ohjeesta, näyttää todella hyvältä.Kokeilen tätä maidottomalle/munattomalle/pähkinättömälle rippikakuksi, mutta täytyy tarkastaa pohjan keksiaines ja suklaa pähkinä ja kananmuna allergianvuoksi..

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla että aiot kokeilla tätä! :) Ainakin nuo käyttämäni keksit ovat munattomia, mutta tosiaan pähkinästä en tiedä. Voi olla että "saataa sisältää" löytyy sieltä. Toivottavasti löydät muita keksejä, jos nämä eivät sovi. Kakku on nimittäin todella herkullista! Ihania rippijuhlia teille <3

    VastaaPoista
  5. Voiskohan tätä kakkua pakastaa? Mietin jos tekisi etukäteen juhlia varten.

    VastaaPoista
  6. Uskoisin, että voi hyvin pakastaa! En tosin ole kokeillut juuri tämän kakun kohdalla, mutta tavallisia juustokakkuja olen pakastanut ja koristellut sitten vasta tarjoilupäivänä :)

    VastaaPoista
  7. Moi! Minkä merkkistä kauravispiä käytit? :)

    VastaaPoista
  8. Moi! Käytin Kaslink Aito kauravispiä tässä kakussa :)

    VastaaPoista
  9. Montakohan tästä kakusta syö jos varaa pari palaa per hlö?

    VastaaPoista
  10. Jos haluaa varata 2 palaa per henkilö, niin sanoisin että tästä riittää ainaki 5-6 herkuttelijalle :)

    VastaaPoista
  11. Hei! Leivoin tämän ekan kerran pari viikkoa sitten ja ah miten hyvää tää oli! Ehdottomasti jatkossakin tulen tekemään! Ja kuten kirjoititkin, ihanan helppo ohje ja koostumus ihan täydellinen :)

    VastaaPoista
  12. Voi miten kiva kuulla, kiitos kommentista! 😊 Tämä kakku onkin kerännyt hurjasti kehuja ja on myös mun mielestä aivan super ihanaa!

    VastaaPoista
  13. Hei, mitä luuket onnistuuko isompi kakku helposti, jos tuplaa reseptin, vai onko parempi tehdä kaksi erillistö kakkua?

    VastaaPoista
  14. Hei! Kakun koostumus on ainakin sellainen, että pysyy hyvin kasassa joten voisi toimia tuplatessa myös isommassa vuoassa. En ole tosin kokeillut itse, joten ihan varmaksi en uskalla luvata. Kaksi erillistä kakkua on ainakin varmasti toimiva vaihtoehto :) Ja hei, jos kokeilet tätä tuplana niin tulisitko kertomaan miten onnistui? Kiitos paljon! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥