PESTO-PASTASALAATTI


Huh! Kylläpäs edellinen salaattipostaukseni saikin paljon klikkauksia. Ruokaisa kasvis-pastasalaatti on varmasti jo nyt yksi blogin suosituimmista resepteistä. Lisäksi salaatti sai paljon kehuja Instagramin puolella ja olin todella otettu kaikista niistä kuvista joita sain ja jossa tätä salaattia oli moni innostunut tekemään. Ruokaisia salaatteja toivottiin myös kovasti lisää blogiin ja koska meillä syödään näitä usein, niin ajattelin jakaa taas yhden ohjeen lisää.

Tästä salaatista löytyy punaisella pestolla maustettua pastaa, joka on jo sellaisenaan tosi hyvä lisä moniin salaatteihin. Pesto tuo kivasti makua, eikä salattiin mielestäni tarvitse laittaa enää erikseen mitään kastiketta. Halutessaan peston voi valmistaa myös itse, mutta me käytetään useimmiten kaupan valmiita pestokastikkeita.





PESTO-PASTASALAATTI

500g pastaa
150g punaista pestoa
1 parsakaali
1 punainen paprika
4 tomaattia
1 pieni kurkku
1 punasipuli
250g viinirypäleitä
1 ruukku rucolaa
200g fetajuustoa



1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan ja höyrytä parsakaalin nuput kattilassa.
2. Jäähdytä kypsä pasta siivilässä kylmän veden alla. Sekoita kulhossa pasta ja pestokastike keskenään.
3. Pilko salaattikulhoon paprika, tomaatit, kurkku ja punasipuli. Puolita rypäleet ja revi joukkoon rucola.
4. Sekoita pasta ja parsakaalin nuput salaattikulhoon. Lisää lopuksi fetajuusto ja viimeistele muutamalla rouhaisulla mustapippuria.


Tällä ohjeella salaattia tulee tosi iso kulhollinen ja siitä riittää hyvin isommallekin porukalle. Kesää kohti mentäessä tulee aina tehtyä entistä enemmän erilaisia salaatteja. Yksi lempparini on mansikka-vuohenjuustosalaatti, enkä melkein malta odottaa että tulee kesä ja päästään ulos syömään mansikkasalaattia ja grilliruokaa. Ihan parasta!

4 kommenttia

  1. Nam! Nämä sun pastasalaatit on kyllä niin herkullisen näköisiä. Mulla on vielä testaamatta se edellinenkin salaatti. Isäntä ei niin piittaa kasvissalaateista ja ajattelinkin hänelle lisätä vaikka kanaa ja itse syödä pelkillä kasviksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ja varoituksen sana, että tästä ja siitä toisesta reseptistä tulee sitten paljon salaattia! :D Sain muutaman kommentin blogiin ja Instaan, että ei ollut tajuttu kuinka paljon salaattia tulee. Eli kannattaa ehkä puolittaa resepti. Meillä näitä salaatteja menee aina hurjat määrät kun syöjiä on paljon ja mies ottaa vielä evääksi töihin :)

      Poista
  2. Tämä menee kokeiluun huomenna, kiitos jälleen kerran inspiroivasta blogistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihana kuulla että blogi inspiroi! Toivottavasti salaatti maistuu :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥