BLOGIN KOHTALO?

Olen miettinyt päähi puhki mitä tekisin blogieni kanssa. En haluaisi missään nimessä lopettaa ja kun täällä edelleen käy ihan mukavasti porukkaakin, niin tuntuu että olisi kiva jatkaa vaikka sitten vähän verkkaisempaan tahtiin.

Kun meille syntyi vauva, mietin että olisi kiva kirjoitella kuulumisia ja vaihtaa ajatuksia muiden mammabloggaajien kanssa. Päätin perustaa erillisen blogin vauvahömpälle, mutta päivitystahti hiipui olemattomaksi huonosti nukuttujen öiden jälkeen.

Kulunut syksy ja talvi on ollut muutenkin aika raskas. Mulle yksi maailman rakkaimmista ja läheisimmistä ihmisistä sairastui vakavasti. 13-vuotiaalle koiraystävälle oli jätettävä hyvästit. En ollut saanut nukutuksi muutamaan kuukauteen yli kahden tunnin pätkää kerrallaan ja samaan aikaan järjestettiin vauvan nimiäisjuhlia.



Eipä tässä ole tosiaan ehtinyt tai jaksanut päivittää blogeja ja lähiaikoina se on alkanut stressaamaan mua. En ehdi kehitellä uusia reseptejä tai leipoa kakkuja. Ja jos leivonkin, niin istun mielummin heti kahvipöytään ystävien kanssa kuin alan kuvaamaan niitä tarjottavia.

Toisen blogin puolella odottaa luonnoksissa postauksia mm. vauvan nukkumisesta, meidän vauva-arjesta, uusista taidoista ja kehityksestä sekä hankinnoista ja kivoista minivaatteista. En vaan saa aikaiseksi julkaista postauksia, kun tuntuu että samalla pitäisi olla päivitettävää myös tähän blogiin.



En haluaisi lopettaa bloggaamista kokonaan, joten itselleni olisi mielekkäämpää kirjoittaa sittenkin vain yhtä blogia ja keskittyä täysillä siihen. Ja sitten tullaankin siihen, mikä mua mietityttää tässä eniten. Kiinnostaako ketään lukea ruoka- ja leivontablogissa vauvakuulumisia tai ihastella mun kanssa uusia söpöjä vaatteita? Vauvablogin puolelle taas tuntuisi hassulta julkaista reseptejä suklaakakuista.

En oikeastaan edes tiedä milloin blogistani tuli ruokablogi kun kuitenkin alusta asti kirjoittelin myös muita kuin reseptipostauksia. Jossain vaiheessa vaan huomasin, että blogini löytyi eri sivustoilta ruokablogit-kategoriasta ja vähitellen aloinkin sitten julkaisemaan vain reseptipostauksia pienien kuulumisten kera.

Ehkä kuitenkin haluaisin enemmän raottaa mitä kaikkea muutakin täällä puuhataan. Mietin kuitenkin, että voiko "ruokablogista" löytyä yhtäkkiä ihmettelyä siitä, kuinka nopeasti vauva kasvaa tai kuinka löysin taas ihan liikaa ihania vaatteita pienelle pojalle?



Miltä teistä kuulostaisi, jos täältä löytyisi jatkossa siis enemmän lifestyle-tyylisiä kirjoituksia? Kuvia meidän arjesta, ehkä kodista, uusista vaatelöydöistä ja varmasti joukkoon eksyisi välillä myös reseptejä, juhlia ja ruokakuvia.  

Kuulostaako ihan hölmöltä idealta?

Nyt kun vauvakin on alkanut viihtymään jo hienosti muuallakun kuin sylissä niin uskon, että mulla riittäisi hieman enemmän aikaa blogillekin. Sitten kun saataisiin näihin öihinkin joku tolkku niin jaksamista olisi varmasti vielä enemmän. Toki päivittäisin edelleen ihan omaan tahtiini ja valitsisin päiväunet koneen avaamisen sijaan. Välillä kuitenkin tulee sellainen tunne että olisipa kiva kirjoitella miten täällä valmistellaan joulua tai kuinka ihanaa arki kaikista murheista huolimatta onkaan :)

26 kommenttia

  1. Ihan ensin piiiiitkä halaus täältä ♥
    ainakin minä tykkään mielummin lukea sellaisia blogeja joissa on niiden reseptien lisäksi sitä normaalia arkea vähän avattu. Kiva tietää että millainen tyyppi siellä blogin takana oikein on. Eli vauvajutut kehiin vaan!! :) Vaikka itse olen lapseton, niin luen kyllä mielellään muiden perhearjesta. Ja lemmikeistä tietenkin ♥
    Itsekin välillä unohdan kirjoitella lemmikeiden kuulumisia, ja heti tulee lukijoilta palautetta, että missäs Viski ja kissat on! ;)

    Ja minäkin innoissani viskille pistin oman blogin pystyyn, mutta silti se seikkailee enemmän tuolla "pääblogin" puolella kuin siellä omassa blogissaan. Aika ja energia ei vaan riitä kahteen blogiin.

    Mukavaa joulun odotusta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Niin se kai täytyy tehdä, samaan blogiin kaikki vaan :) Tulee kuitenkin kuvailtua paljon vauvaa, kotia, kahvitteluherkkuja ja muita niin niistä saa kyllä sit tehtyä hyvin postauksia vaikka ei olisikaan jakaa uusia reseptejä.

      Mäkin tykkään lukea sun blogista myös eläimien kuulumisia ja just koitan miettiä asian niin, että kirjoitan blogia ihan omaksi iloksi. Mukava lisä se tietysti on, kun täällä käy porukkaa myös lukemassa juttuja :)

      Ihanaa joulun odotusta sinnekin!♥

      Poista
  2. Kyllä, mää komppaan Nannen viisaita sanoja! Kaikki vaa sammaan, sehän on teijän elämää, jotenka kaikki kuuluu siihen <3 <3 Mukavaa joulunaikaa teijän koko poppoolle, tännää on mun suuri juhulapäivä, enkä siitä joulusta välitä yhtään, mutta mukava sitä on aina toivotella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Samoin mukavaa joulun aikaa sinulle ja etenkin mukavaa juhlapäivää tänään :)

      Poista
  3. Ihanaa,ilman muuta. Itsekkin useamman lapsen äitinä mielellään lukee samasta blogista kaikki asiat kerralla niin loistava idea. Ei tarvi loikkaa blogista toiseen! Voimia vauva arkeen sinulle ja ota rennosti blogin suhteen, ihan omaan tahtiin postailet :) haluja pohjoisesta sinne!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ja kiva kuulla, että idea ei kuulosta niin hölmöltä kuin omassa päässäni aluksi kuvittelin. En tiedä miksi ajattelin, että en voisi muka omaan blogiini kirjoitella just mitä itse haluan :)

      Poista
  4. Minua ei haittaa vaikka laittaisitkin tänne myös kuulumisia, ym. Löysin sinun blogisi juuri reseptien ansiosta, mutta ei ole mikään hullu ajatus yhdistää :) Vielä lähemmäs pääsee kuka ja minkälainen ihminen sielä kirjoittelee..:)
    Tsemppiä,kaikkeen väsymykseen. Vauva aika on kuitenkin antoisaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että mun ajatus on saanut kannatusta :) Taidan siis jatkaa vähän rennommalla linjalla tästä lähtien! Ja kiitokset tsempeistä, kyllä tän väsymyksenkin jotenkin jaksaa kun tietää että tämä on vain väliaikaista ja kaikki menee muuten niin hyvin vauvan kanssa :)

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Minä tykkään itse kirjoittaa ja lukea monipuolisia blogeja, pelkät reseptit (varsinkin jos niistä iso osa on yhteistyöpostauksia) alkavat jossain vaiheessa tökkiä. Itse olen huomannut, että ruokablogiväkeä eivät ilmeisesti koirat kauheasti kiinnosta, tai lukijamäärät ovat ainakin tipahtaneet selvästi koirapostausten myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin itsekin. Luen mielummin blogeja joissa on muutakin kun reseptejä niin miksi en myös itse kirjoittaisi sellaista :) Kiitos kommentista!

      Poista
  7. Laita yhteen vaan, saattaa karsia joitakin seuraajia pois mutta takuulla tuo enemmän lisää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan tosiaan jatkaa vain yhtä blogia. Ainakin se tuntuu ajatuksena hyvältä :)

      Poista
  8. Jatka ihmeessä enemmän lifestyle-tyylisemmin.<3 Täällä on hyvä fiilis, ja toisaalta reseptiarkisto on nyt jo varsin kattava. :) Voihan reseptejä aina sitten muiden postauksien ohella jakaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Jatketaan siis vähän rennommalla linjalla jatkossa :)

      Poista
  9. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2017!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle! :)

      Poista
  10. Teet just niin kun itte tykkäät! Me luetaan!

    VastaaPoista
  11. Hei!
    Löysin blogisi reseptin perusteella. Sinun blogisi on aivan syötävän hyvä...odotan uusia postauksia ja miten näät vaivaa, kun tuot reseptit esille ,ihanilla asetelmilla yms...
    Mutta tressiä ei saa tulla...yhdistele vaan blogisi,ihania reseptejä,lapsi perheen arkea,mahtavia reissuja joista oot tuonut niin ihania kokemuksia, että luulee itse olevansa reisussa... Mutta ethän lopeta blogiasi...ethän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päätin tosiaan jatkaa bloggailua, mutta vähän rennommalla otteella ja niin etten ota tästä mitää stressiä. Viime viikollakin leivoin syntymäpäiville kaksi kakkua, suolaista piirakkaa ja pieniä suolapaloja enkä kuvannut niitä ollenkaan blogia varten. Säästyi kummasti aikaa kun laittoi vain herkut esille, eikä kaivanut heti kameraa esiin :)

      Kiva kun löysit blogini ja jätit kommenttia :)

      Poista
  12. Pienen lapsen kanssa on taatusti helpompaa päivitellä vain yhtä blogia. Sitten ei tarvitse potea huonoa omaatuntoakaan, jos toiseen blogiin ei ole päivitettävää. Kyllä blogeihin mahtuu useampiakin aihepiirejä. Jos joku aihe ei lukijaa kiinnostaa, yli on helppo hypätä. Ja vaikka yhtä blogiakin pitäessä olisi välillä hiljaisempaa, ei kannata stressata. Sen pikkuisen ehdoilla mennään täysin, ja blogataan kun jaksetaan ja ehditään. Ainakaan lopettaa ei kannata. Minullakin on ollut aika luovimista blogin kanssa, koska satuttiin saamaan jälkikasvuksi ylipirteä ja vilkas tapaus. Ikä alkaa lähenemään jo puoltatoista vuotta, mutta yhtä ainuttakaan kokonaista yötä en ole koko aikana saanut nukkua. Yöunet jäävät vain muutamaan tuntiin, ja nekin pienissä pätkissä. Univaje on melkoinen. Blogipostauksia on vaikea tehdä, kun koskaan ei meinaa koneelle päästä ja sitten kun pääsisi, ei jaksa. Mutta pikkuhiljaa aina blogiinkin jotain tehtyä saa. Lopettaminen ei ole käynyt mielessä, koska väliaikaistahan tämä elämänvaihe vain on. Kunhan tuo lapsukainen tuosta kasvaa, alkaa jäämään enemmän aikaa harrastuksillekin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, jotenkin sitä vain ajatteli ennen vauvan syntymää että mulla on sitten päivisin hyvin aikaa kirjoitella kun pieni nukkuu.. :) Luovimista tämä todella on, niin paljon kaikkea uutta ja ihmeellistä, erilaisia vaiheita ja sitten kun sitä aikaa olisi niin täytyy miettiä että nukkuisko itse, pesiskö pyykkiä vai joisko vaan kaikessa rauhassa kahvia ja ottaisi rennosti. Joskus sitä on sitten energiaa päivitellä tätä blogiakin onneksi.

      Meillä just neuvolassa sanottiin, että kyllä ne unet siitä muuttuu paremmiksi puolen vuoden iässä, mutta tosi paljon olen lukenut ja kuullut myös siitä että ei se välttämättä ihan niinkään mene. Hurjasti tsemppiä sinne pienen pirteän tapauksen kanssa! Saa nähdä milloin sitä tosiaan tulee sellainen yö kun saisi oikeasti hyvin nukuttua. Sitä odotellessa nautitaan kuitenkin tästä ihanasta arjesta ja meidän pienistä rakkaista :)

      Poista
  13. Pienen lapsen kanssa on taatusti helpompaa päivitellä vain yhtä blogia. Sitten ei tarvitse potea huonoa omaatuntoakaan, jos toiseen blogiin ei ole päivitettävää. Kyllä blogeihin mahtuu useampiakin aihepiirejä. Jos joku aihe ei lukijaa kiinnostaa, yli on helppo hypätä. Ja vaikka yhtä blogiakin pitäessä olisi välillä hiljaisempaa, ei kannata stressata. Sen pikkuisen ehdoilla mennään täysin, ja blogataan kun jaksetaan ja ehditään. Ainakaan lopettaa ei kannata. Minullakin on ollut aika luovimista blogin kanssa, koska satuttiin saamaan jälkikasvuksi ylipirteä ja vilkas tapaus. Ikä alkaa lähenemään jo puoltatoista vuotta, mutta yhtä ainuttakaan kokonaista yötä en ole koko aikana saanut nukkua. Yöunet jäävät vain muutamaan tuntiin, ja nekin pienissä pätkissä. Univaje on melkoinen. Blogipostauksia on vaikea tehdä, kun koskaan ei meinaa koneelle päästä ja sitten kun pääsisi, ei jaksa. Mutta pikkuhiljaa aina blogiinkin jotain tehtyä saa. Lopettaminen ei ole käynyt mielessä, koska väliaikaistahan tämä elämänvaihe vain on. Kunhan tuo lapsukainen tuosta kasvaa, alkaa jäämään enemmän aikaa harrastuksillekin.:)

    VastaaPoista
  14. Voi ei, löysin blogisi vasta tänään, ja se on tosi ihanan värikäs ja herkullinen! Lifestyle-juttujen ystävänä en yhtään pahastu, jos vaikka blogin sisältö vähän vaihteleekin laidasta laitaan. Pääasia, että bloggaaja itse on innoissaan siitä, mitä julkaisee, eikä juttu ala vaikuttaa pakkopullalta hänelle. Niinpä sinuna yhdistäisin vain kaikki kuulumiset, vauvapostaukset ja herkkureseptit samaan blogiin, enkä turhaan ottaisi paineita julkaisutahdista tai sisällön sopimisesta jonkin tietyn aihekategorian alle. Toivottavasti jatkat bloggaamista! <3

    Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Täältä löytyy nyt tosiaan jatkossa kaikki samasta blogista ja on taas enemmän intoa päivitellä kun ei tarvitse miettiä että täytyis olla vaan reseptipostauksia :) Kiva kun löysit blogini ja tervetuloa lukemaan jatkossakin!

      Poista

Kiitos kommentista! ♥