Suolakaramelli ja suklaa ne yhteen soppii

Vähän aikaa sitten postista tupsahti herkullisia Pirkka Parhaan tummia suklaakonvehteja, joiden makuna on karamelli-merisuola. Suklaakonvehtien makumaailmasta inspiroituneena tein Isänpäivänä herkkujälkkärit lasipurkkeihin, joista löytyy murusteltuja suklaa-kaurapaloja, täyteläistä mascarponevaahtoa ja itse keitettyä suolakinuskia. Puolitin vielä jokaisen jälkiruokapurkin päälle yhdet suklaakonvehdit viimeistelemään annokset.

Näitä herkkupurkkeja voi hyvin tarjoilla myös juhlavammankin aterian päätteeksi ja kannelliset purkit on helppo kuljettaa mukana viemisiksi juhliin tai kylään mennessä. Jälkiruokapurkit säilyvät jääkaapissa myös seuraavaan päivään, jolloin ne kannattaa ottaa hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.



Suklaiset suolakinuski-mascarponepurkit 6 annosta

1pkt Pirkka Suklaa-kaurapalat 
6kpl Pirkka karamelli-merisuola suklaakonvehteja

Mascarponevaahto:
250g Pirkka mascarponejuustoa
2dl Pirkka vispikermaa
0,5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

1. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri.
2. Notkista mascarpone erillisessä kulhossa ja yhdistä vaahdotetun kerman joukkoon.

Suolakinuski:
2dl Pirkka kuohukermaa
2dl fariinisokeria
Pirkka merisuolakiteitä

1. Mittaa kerma ja fariinisokeri teflonpintaiseen kattilaan. Kuumenna kunnes seos kiehuu ja anna kuplia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kinuski saa jäädä hieman löysäksi.
2. Ripottele kinuskin joukkoon hyppysellinen merisuolakiteitä. Laita suolaa varoen, sillä pienikin määrä riittää ja suolan maku korostuu paremmin vasta hetken päästä.

Jälkiruoan kokoaminen:
1. Pilko jokaisen 6 purkin pohjalle 1 suklaa-kaurapala pieniksi paloiksi. Lusikoi päälle mascarponevaahtoa ja valuta vaahdon päälle kinuskia.
2. Pilko vielä toiset suklaa-kaurapalat ja ripottele kinuskin päälle noin puolikkaan palan verran.
3. Lisää päälle loput mascarponevaahdot ja kinuskit sekä suklaa-kauramurut.
4. Viimeistele annokset suklaakonvehdeilla ja pienellä ripauksella merisuolakiteitä.

Vinkkejä!
- Jälkiruoan valmistus kannattaa aloittaa kinuskin keittämisestä, jotta se kerkeää jäähtyä hetken aikaa. Jos kinuski kovettuu liikaa, voit lämmittää sitä hetken pannulla tai mikrossa.
- Saat jälkiruokapurkeista helposti gluteenittomia versioita käyttämällä suklaa-kaurapalojen tilalla gluteenittomia suklaakeksejä tai riisisuklaata.
- Suklaakonvehdit saattavat sisältää pieniä määriä gluteenia, joten varmista sopivatko ne kaikille herkuttelijoille.
- Voit kasata jälkiruoan myös yhteen suurempaan kulhoon pienien lasipurkkien sijaan.




Hemmottelen itseäni usein kupillisella hyvää ja laadukasta kahvia. Joskus nappaan kahvin kaveriksi muutaman palan suklaata, yleensä tummaa suklaata tai sellaista jossa on täyte sisällä. Mieluisin täyte on joko valuvaa toffeeta tai minttusuklaata. Tällainen pieni hemmotteluhetki on ihana viettää siivousurakan jälkeen, kun koti on siisti ja voi rauhassa istahtaa keittiön pöydän ääreen. Vielä parempi, jos postissa on sattunut tulemaan uusi ruoka- tai sisustuslehti tai jos on vaikka joku hyvä kirja kesken.


Kun sain jälkiruokapurnukat valmiiksi, vietin mukavan herkkuhetken uusien Pirkka suklaakonvehtien ja Pirkka Reilun Kaupan tummapaahtoisen kahvin kera. Uudet Pirkka Parhaat-sarjan suklaakonvehdit tulivat äskettäin kauppoihin ja postista saamani suklaarasian lisäksi kävin heti ostamassa toisen paketin kaupasta. Belgialaisella tummalla suklaalla kuorrutettu konvehti kätkee sisäänsä pehmeää ja toffeemaista karamellia. Kuin pisteeksi iin päälle suklaakonvehti on viimeistelty merisuolahipuilla, jotka sopivat täydellisesti makean suklaan kaveriksi. Suola tuo loistavasti suklaan maut esiin. Pala hyvää ja laadukasta suklaata piristää kummasti näin pimenevinä iltoina kun kaipaa pientä piristystä ja mikä olisikaan silloin parempi yhdistelmä kuin kahvi ja suklaa.. nam!

Pirkka karamelli-merisuola suklaakonvehdit olivat mukana K-ruoan parhaat joulukonvehdit makutestissä. Käy kurkkaamassa tämän ja muiden herkullisten suklaalajitelmien testitulokset K-ruoan sivuilta.

Hyviä herkutteluhetkiä!

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

12 kommenttia

  1. Ihana jälkiruoka, tätä on pakko tehdä joku päivä! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella herkkua! Kiva jos meinaat kokeilla :)

      Poista
  2. Täällä jo kaipailin postauksia ja uusia ideoita joita on pakko päästä toteuttamaan mielellään jo heti samana päivän jos vaan ehtii kauppaan. On tässä hyvin ehtinyt toteuttaa vanhoja hyviksi havaittuja leivonnaisia, mutta nämä pääsevät varmasti meidän jälkiruoaksi heti tulevana sunnuntaina. Mistä hankit purkit??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi onpa kiva kuulla että oot innostunut kokeilemaan reseptejä täältä! :) Aloitin juuri työt ja oon sairastellut niin ei oo oikein jaksanut päivitellä blogia lähiaikoina. Nyt onneksi jo parempi olo, joten eiköhän se tästä taas. Ostin noi purkit Anttilasta, siellä oli muutamia erilaisia pieniä purkkeja :)

      Poista
  3. Oi, noita Pirkan uutuuksia on kyllä päästävä maistamaan viimeistään jouluna! ♥ Ihanan jouluisia ja herkullisia kuvia olet taas ottanut. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Täyte on tosi herkullinen ja päällä olevat suolahiput sopii konvehteihin todella hyvin :) Ja kiitos kovasti! :)

      Poista
  4. Olipa muuten hyvää tuo uutuussuklaa! Ja mikä ihana resepti sinulla, suolasuklaa on kyllä omalla TOP3-herkkulistalla. Muistan kun ekan kerran sitä keitin, niin söin koko kattilallisen : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan oli ja etenkin ihana yhdistelmä just kahvin kanssa! Kyllä vaan suklaa ja kahvi sopii yhteen kuten suola ja kinuskikin :)

      Poista
  5. Voi ei miten hyvän näköistä ja varmasti myös hyvää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja olivat tosiaan mielettömän hyviä! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥