RIISIPUURO JA KANELIPÄÄRYNÄT

Mmm... riisipuuroa ja kanelia. Taas yksi niistä yhdistelmistä joista pidän kovasti. Riisipuuroa on tullut nyt keiteltyä lähes joka viikonloppu ja yleensä mausteeksi riittää reilu ripaus kanelia ja joskus sokeriakin. Välillä on kuitenkin kiva valmistaa puuron kanssa jokin helppo lisuke, kuten keitetyt viikunat tai glögiluumut.

Tänä aamuna puuron hautuessa kuorin ja pilkoin muutaman päärynän ja paistoin ne pannulla voinokareen, fariinisokerin, kardemumman ja kanelin kera. Ihanan pehmeät ja kanelilla maustetut päärynäsiivut maistuivat erinomaisilta riisipuuron kanssa.




Riisipuuro ja kanelipäärynät kahdelle
1dl vettä
1dl puuroriisiä
5dl maitoa
ripaus suolaa

1. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisi joukkoon. Anna kiehua, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin.
2. Lisää maito ja anna puuron porista miedolla lämmöllä kannen alla 45-60 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Mausta ripauksella suolaa ja tarjoile kanelipäärynöiden kera.

Kanelipäärynät:
2 päärynää
2rkl voita
1rkl fariinisokeria
kanelia
ripaus kardemummaa
paahdettuja mantelilastuja

1. Kuori ja puolita päärynät. Poista siemenet ja pilko päärynät siivuiksi pituussuunnassa.
2. Sulata voi ja fariinisokeri pannulla. Lisää joukkoon päärynät ja ripaus kardemummaa sekä reilusti kanelia.
3. Sekoita hyvin ja anna päärynöiden hautua kannen alla noin viisi minuuttia.
4. Annostele päärynät riisipuuron päälle ja viimeistele annokset paahdetuilla mantelilastuilla ja ripauksella kanelia.



Viime viikonlopun omena-kinuskitäytekakuista jäi vielä muutamia omenoita yli, joten seuraavaksi taidan keitellä riisipuuron kanssa kaneliomenoita. Tässä vielä vinkkejä muihin maukkaisiin riisipuuroihin: Kookos-riisipuuro, Riisipuuro ja glögiluumut, Riisipuuro soijamaitoon, Vaniljainen riisipuuro & Viikuna-riisipuuro.

Tänään muuten satoi jo hieman lunta aamulla. Sytyttelin kynttilöitä, kuuntelin joululauluja ja keittelin puuroa kaikessa rauhassa. Nyt on pieni lumikerros jo sulanut pois, mutta fiilis on silti yhtä hyvä kuin aamusella :)

MUKAVAA LAUANTAITA!

7 kommenttia

  1. Nyt alkoi tehdä mieli riisipuuroa! Ehkäpä aamulla keitänkin. Hyvältä kuulostaa kanelipärynätkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisipuuro on niin hyvää! Ja niin olivat kyllä nämä päärynätkin :)

      Poista
  2. Täälläkin alkoi riisipuuroa tekemään mieli. :P Kanelipäärynät kuulostaa erittäin hyvältä lisukkeelta puurolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin syödä riisipuuroa varmaan joka päivä tähän aikaan vuodesta :) Tänään taas keittelen kattilallisen!

      Poista
  3. Oli kyllä herkkua! Meillä kans on nyt syöty riisipuuroa aika usein, tänäänkin aamiaiseksi ja päivälliseksi.. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥