BANAANI-MAAPÄHKINÄVOIMUFFINSSIT

Oon varmaan ennenkin maininnut ostavani usein banaaneja ihan vain odottaakseni että kuoret mustuvat ja banaanit kypsyvät täydellisiksi leivontaa varten. Ylikypsät banaanit tuovat leivonnaisiin makeuden lisäksi pehmeän koostumuksen, joka sopii niin muffineihin, pannareihin, kakkuihin kuin leipiin ja skonsseihinkin.

Leivottiin siskon kanssa banaanimuffinseja, joissa on rouskuvia suolapähkinäsattumia ja super herkullinen maapähkinävoikuorrute. Ihan mielettömän hyviä ja varmaan sanomattakin selvää, että saatettiin ehkä maistella muutamat lusikalliset kuorrutetta suoraan kulhosta... nam!

Banaani-maapähkinävoimuffinssit 12 kpl

2 ylikypsää banaania
3 munaa
50g sulatettua voita
0,5dl kookossokeria
0,5dl valkoista sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5dl maitoa
1dl suolapähkinöitä

1. Muussaa banaanit haarukan avulla ja sekoita joukkoon kananmunat sekä sulatettu voi.
2. Mittaa joukkoon sokerit, sekä vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
3. Lisää lopuksi maito ja suolapähkinät ja sekoita taikina nuolijan avulla tasaiseksi.
4. Annostele taikinaa muffinivuokiin tai muffinipellin koloihin ja paista +190 asteessa 15-20 minuuttia.
5. Anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista.

Maapähkinävoikuorrute:
2dl maapähkinävoita
60g huoneenlämpöistä voita
2,5dl tomusokeria

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
2. Pursota tai lusikoi kuorrute muffinien päälle ja viimeistele suolapähkinöillä.

Vinkki!
-Säilytä muffinsseja jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
-Maapähkinävoin koostumus vaihtelee merkeittäin, joten jos kuorrute tuntuu liian paksulta voit tarvittaessa ohentaa sitä lisäämällä joukkoon hieman enemmän sulatettua voita tai lorauksen kermaa tai maitoa.




Onneksi kaapeista löytyy aina leivontatarvikkeita niin tällaiset yhtäkkiset leivontahetket onnistuvat hyvin ilman ylimääräistä kauppareissua. Oikeastaan kaikki leivonnaiset tämän sairasloman aikana ovat syntyneet kaapista löytyvistä aineksista, kun en ole päässyt kauppaan niin on täytynyt vähän soveltaa leivontainnostuksen iskiessä keskellä päivää. Tämä kolmen juuston piirakka ja mustikka-mascarponepiirakka ovat juuri sellaisia yhtäkkisen inspiraation tuotoksia. Belgialaisia vohveleita varten täytyi hakea kaupasta ainoastaan tuoreita marjoja.

Ensi viikolla vietetään muuten hävikkiviikkoa, joten taidan kaivella lisää kaappeja ja leipoa jotain hyvää. Hieman nahistuneet paprikat ja puolikas paketti fetaa päätyivät eilen kasvispiirakkaan ja viimeistä käyttöpäivää lähestyvä rahka taitaa päätyä pannukakkuun. Viikonloppu ja sadepäivä inspiroivat aina jotenkin erityisesti keittiössä häärämiseen, joten eiköhän tänäänkin uuni lämpene leivonnaisia varten.

Ainiin! Suklaalevyjen arvonta päättyi maanantaina, kiitos hurjasti kaikille osallistuneille! Ihania makuyhdistelmiä keksitte! :) Tällä kertaa arvonnan voittivat nimimerkit Pikkuinen Pinkki Keittiö sekä Amelia. Onnea vielä voittajille tätäkin kautta! Myös KitchenTimen jälkiruokakilpailu päättyi ja kaikkien äänestäjien kesken KitchenTime arpoi huikean kattilasarjan palkinnoksi. Aika hauska sattuma, nimittäin mun siskoni voitti tuon palkinnon! Ihan mahtavaa! Oonkin tässä koittanut anoa yhtä kattilaa itselleni isosiskon oikeudella ;)

16 kommenttia

  1. Oi mikä resepti, pakko kokeilla! Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, nää on tosi hyviä! Tulee varmasti tehtyä uudelleenkin. Mukavaa viikonloppua myös sulle ja kiitos kommentista :)

      Poista
  2. Ai että miten herkullisen näköisiä! Olen niin katkera, että pähkinäallergikkona minulta menevät väistämättä kaikki pähkinäherkut ohitse... Eniten harmittaa se, etten ole ikinä päässyt maistamaan maapähkinävoita :D Noh, täytyy koittaa soveltaa! Kivaa viikonloppua :)

    - Eppu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Ja voi ei, pähkinäallergia on kyllä varmasti todella ikävä, onko sulla ollut se ihan pienestä asti ja voitko syödä tuotteita jotka saattavat sisältää pähkinää? Mut onneksi aina voi tosiaan soveltaa! Ihanaa viikonloppua myös sinne! :)

      Poista
  3. Jaiks, miten hyvältä noi näyttää! Mun täytyy varmaan jemmata johonkin kaappiin pari banaania, muuten ei tästä taloudesta ylikypsiä sellasia löydy. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jaiks miten hyviä nää olivat! Taas olis muutamia tummuneita banaaneja hedelmäkorissa odottamassa käyttöön pääsyä, ajattelin leipoa niistä banaanileipää tai jotain hyvää kakkua. Haha, kannattaa tosiaan jemmata pari banaania kypsymään niin pääset leipomaan niistä jotain herkkua! :)

      Poista
  4. Oi, onpas taas hyvän näköistä. Ja niin upeat kuvat. Kiitos vielä arvonnasta, ja päivääni piristävästä e-mailista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Ja ihana kuulla, että posti piristi! Toivottavasti pääset pian herkuttelemaan suklaalla :)

      Poista
  5. Oi nam, näillä raaka-aineilla ei vaan voi mennä vikaan! ♥ Täytyypä pistää resepti korvan taakse. ;-)
    Olen aina innoissani hävikkiviikosta, sillä vähintään silloin on hyvä syy käyttää jämäruoat leivontaan ja ruoanlaittoon. Tottakai muulloinkin, mutta aina se ei onnistu ihan toivotulla tavalla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Jo pelkästään tuoreen banaanin ja maapähkinävoin yhdistelmä on aivan ihana, mutta tässä ne pääsevät ehkä vielä paremmin oikeuksiinsa! :) Kannattaa siis tosiaan kokeilla! Hävikkiviikon aikana tulee kyllä vielä paremmin huomioitua kaikki nahistuneet kasvikset ja purkkien jämät, vaikka pyrin kyllä muulloinkin hyödyntämään kaiken minkä voin :)

      Poista
  6. Näyttää ihan superherkullisilta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja superherkullisia nämä myös olivat. Tekisi mieli leipoa jo uudestaan :D

      Poista
  7. Jahas, kirjanmerkkeihin meni :) Näitä teen, kun seuraavan kerran pöydällä kummittelee tummuneita banaaneja. Maapähkinävoin ja baananin yhdistelmä on todella toimiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos menee kokeiluun, nää on kyllä aivan ihania ja toi kuorrute sopii näihin muffineihin ihan mielettömän hyvin! :)

      Poista
    2. Tein näitä vast'ikään ja hyviä olivat, varsinkin kuorrutus, se oli melkeinpä jo liian hyvää ;)

      Poista
    3. Kiva kun innostuit tekemään näitä! :) Ja tosiaan tota kuorrutusta vois vaan lusikoida suoraan suuhun ihan sellaisenaan ;)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥