VANILJAINEN PUOLUKKAVISPIPUURO

Sain äidiltä ison kasan tuoreita puolukoita, jotka toivat ensimmäisenä mieleen mummin vispipuuron. Mummi teki seitsemän hengen perheelle ison kattilallisen puolukkapuuroa ja vatkasi sen käsin portailla istuen. Päätin siis minäkin tehdä vispipuuroa, joka hurmaa kuohkeudellaan. Puuroa lusikoidessa tuntee kielen päässä kirpeän puolukan, jota vanilja tasapainottaa juuri sopivasti.

Vaniljainen puolukkavispipuuro
1 litra vettä
4dl puolukoita
1 vaniljatanko
4rkl sokeria
2dl mannasuurimoita

1. Mittaa vesi, puolukat ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko keskeltä ja raaputa siemenet veitsen kärjellä kattilaan. Lisää mukaan myös vaniljatangot ja anna veden kiehua noin 10-15 minuuttia.
2. Ota vaniljatangot pois kattilasta ja kaada mannaryynit sekaan kokoajan sekoittaen. Anna porista miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
3. Jäähdytä puuro hyvin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
4. Tarjoile kylmänä maidon ja puolukoiden kera.

Vinkkejä!
- Saat vispipuurosta helposti gluteenittoman version, käyttämällä mannasuurimoiden tilalla 2dl karkeita riisijauhoja.
- Tämä vispipuuro on vaniljaista ja kirpsakkaa, voit lisätä sokeria maun mukaan joko keittovaiheessa tai ennen tarjoilua.
- Voit halutessasi siivilöidä puolukoiden kuoret pois ennen mannaryynien lisäämistä.

Marmorikuvio puuron pintaan:
1. Ota muutama ruokalusikallinen puuroa sivuun ennen vatkaamista.
2. Annostele vispipuuro lautaselle ja lusikoi pinnalle pieniä tippoja vispaamatonta puuroa.
3. Vedä lusikan kärjellä edestakaisia kuvioita puuron pintaan.


Rentoa lauantaita!

11 kommenttia

  1. Näyttääpä hyvältä! Täytyy itsekin kokeilla tällaista vaniljaista versiota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää tämä tosiaan oli! Kiva jos meinaat kokeilla myös vaniljaista versiota :)

      Poista
  2. Niin kaunista:) Ja taatusti hyvääkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää! Ja menee hyvin niin välipalana kuin jälkiruokanakin :)

      Poista
  3. Slurps taas näitä sun kuvia :) Kiva idea tehdä kuvio pintaan. Täytyy kokeilla tätä ohjetta.

    VastaaPoista
  4. Ooh! Upean kuohkean näköistä. :p Itse oon tehnyt ruisjauhosta vispipuuroa. Tosi hyvää, tehään samanlailla kuin mannaryyneistäkin, mut vaihetaan vaan ruisjauhot tilalle. Jäähdytys ja vatkaus, sopii myös puolukan kans. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä vispipuuro saikin kehuja erityisesti kuohkeudestaan ja vaniljaisesta maustaan. Ruisjauhoja voisin itsekin kokeilla, kiitos vinkistä! :)

      Poista
  5. Pakko testata tätä lapsille, jos söisvät kun tekis tota kuviota puuron pintaan. Miehelle ei taida mennä läpi ;> mutta Hauska vinkki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe! Jos tolla kikalla saa puuron maistumaan niin kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

      Poista
  6. Kiitos Heidi! Tää on kyllä ihan täydellinen syysherkku :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥