Sain äidiltä ison kasan tuoreita puolukoita, jotka toivat ensimmäisenä mieleen mummin vispipuuron. Mummi teki seitsemän hengen perheelle ison kattilallisen puolukkapuuroa ja vatkasi sen käsin portailla istuen. Päätin siis minäkin tehdä vispipuuroa, joka hurmaa kuohkeudellaan. Puuroa lusikoidessa tuntee kielen päässä kirpeän puolukan, jota vanilja tasapainottaa juuri sopivasti.
Vaniljainen puolukkavispipuuro
1 litra vettä
4dl puolukoita
1 vaniljatanko
4rkl sokeria
2dl mannasuurimoita
1. Mittaa vesi, puolukat ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko keskeltä ja raaputa siemenet veitsen kärjellä kattilaan. Lisää mukaan myös vaniljatangot ja anna veden kiehua noin 10-15 minuuttia.
2. Ota vaniljatangot pois kattilasta ja kaada mannaryynit sekaan kokoajan sekoittaen. Anna porista miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
3. Jäähdytä puuro hyvin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
4. Tarjoile kylmänä maidon ja puolukoiden kera.
Vinkkejä!
- Saat vispipuurosta helposti gluteenittoman version, käyttämällä mannasuurimoiden tilalla 2dl karkeita riisijauhoja.
- Tämä vispipuuro on vaniljaista ja kirpsakkaa, voit lisätä sokeria maun mukaan joko keittovaiheessa tai ennen tarjoilua.
- Voit halutessasi siivilöidä puolukoiden kuoret pois ennen mannaryynien lisäämistä.
Marmorikuvio puuron pintaan:
1. Ota muutama ruokalusikallinen puuroa sivuun ennen vatkaamista.
2. Annostele vispipuuro lautaselle ja lusikoi pinnalle pieniä tippoja vispaamatonta puuroa.
3. Vedä lusikan kärjellä edestakaisia kuvioita puuron pintaan.
1 litra vettä
4dl puolukoita
1 vaniljatanko
4rkl sokeria
2dl mannasuurimoita
1. Mittaa vesi, puolukat ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko keskeltä ja raaputa siemenet veitsen kärjellä kattilaan. Lisää mukaan myös vaniljatangot ja anna veden kiehua noin 10-15 minuuttia.
2. Ota vaniljatangot pois kattilasta ja kaada mannaryynit sekaan kokoajan sekoittaen. Anna porista miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
3. Jäähdytä puuro hyvin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
4. Tarjoile kylmänä maidon ja puolukoiden kera.
Vinkkejä!
- Saat vispipuurosta helposti gluteenittoman version, käyttämällä mannasuurimoiden tilalla 2dl karkeita riisijauhoja.
- Tämä vispipuuro on vaniljaista ja kirpsakkaa, voit lisätä sokeria maun mukaan joko keittovaiheessa tai ennen tarjoilua.
- Voit halutessasi siivilöidä puolukoiden kuoret pois ennen mannaryynien lisäämistä.
Marmorikuvio puuron pintaan:
1. Ota muutama ruokalusikallinen puuroa sivuun ennen vatkaamista.
2. Annostele vispipuuro lautaselle ja lusikoi pinnalle pieniä tippoja vispaamatonta puuroa.
3. Vedä lusikan kärjellä edestakaisia kuvioita puuron pintaan.
Rentoa lauantaita!
Näyttääpä hyvältä! Täytyy itsekin kokeilla tällaista vaniljaista versiota :)
VastaaPoistaKiitos, hyvää tämä tosiaan oli! Kiva jos meinaat kokeilla myös vaniljaista versiota :)
PoistaNiin kaunista:) Ja taatusti hyvääkin!
VastaaPoistaOli kyllä hyvää! Ja menee hyvin niin välipalana kuin jälkiruokanakin :)
PoistaSlurps taas näitä sun kuvia :) Kiva idea tehdä kuvio pintaan. Täytyy kokeilla tätä ohjetta.
VastaaPoistaKiitos! Ja kiva jos menee kokeiluun! :)
PoistaOoh! Upean kuohkean näköistä. :p Itse oon tehnyt ruisjauhosta vispipuuroa. Tosi hyvää, tehään samanlailla kuin mannaryyneistäkin, mut vaihetaan vaan ruisjauhot tilalle. Jäähdytys ja vatkaus, sopii myös puolukan kans. :)
VastaaPoistaTämä vispipuuro saikin kehuja erityisesti kuohkeudestaan ja vaniljaisesta maustaan. Ruisjauhoja voisin itsekin kokeilla, kiitos vinkistä! :)
PoistaPakko testata tätä lapsille, jos söisvät kun tekis tota kuviota puuron pintaan. Miehelle ei taida mennä läpi ;> mutta Hauska vinkki!
VastaaPoistaHehe! Jos tolla kikalla saa puuron maistumaan niin kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)
PoistaKiitos Heidi! Tää on kyllä ihan täydellinen syysherkku :)
VastaaPoista