♥ Tortillailta

Perjantaina mun poikaystävä.. tai no avomies oikeasti (miks toi tuntuu niin oudolta kirjottaa?) täytti vuosia ja me vietettiin kuuden hengen porukalla tortillailtaa. Oli sol-olutta limen kera sekä tequilaa (irvistys) ja pöytä täynnä herkkuja. Pelailtiin hauskaa ruoka-aiheista peliä ja istuskeltiin koko ilta pöydän ääressä :-)


Jos pitäis valita yks ruoka mitä söis koko loppuelämän ajan, ottaisin tortillat. Me syödään tortilloja aika usein vähän täytteitä vaihdellen ja tuntuu ettei niihin voi vaan kyllästyä koskaan.


Perus täyte on herkullinen paistos johon tulee kidneypapuja, maissia, sipulia ja paprikaa. Sit itsetehty guacamole ja erilaiset salsat, salaatti, kurkku, tomaatti, ranskankerma ja hyvin maustettu kanan rintafile tai jauheliha :-) Myös ananasta ja jalopenoja tulee laitettua, sekä nachoja hieman pienempinä paloina.

Kasvisversiosta jätän vain lihan pois, muuten täytteet on samat. Kokeiltiin äidin kanssa fetajuustoa kasvisversioon ja se sopikin oikein hyvin :-)

Oon muutaman kerran tehnyt tortillalätyt itse ja nekin oli tosi hyviä. Mut guacamolen kanssa oon tarkka enkä koskaan osta sitä kaupan valmista vihreetä mössöä, jota myös guacamoleksi kutsutaan. Se kannattaa ehdottomasti tehdä itse! :-)

Me tultiin eilen illalla kotiin, yks kaveri tuli meille vielä katselemaan leffaa ja valvottiin aika myöhään. Tänään vähän siivoiltiin ja nyt meinataan vaan olla kotona ja kokkailla yhdessä.. mitäs muutakaan kuin tortilloja! ;-) Kaupassa oli niin huonoja avokadoja et jätin tällä kertaa ostamatta, mut muuten aika samat täytteet, nams!

Mitä täytteitä te laitatte tortilloihin? Toi ananas on sellanen mitä en olis yhtään osannut kuvitella täytteeksi, mutta kokeiltuani tajusinkin sen sopivan tortilloihin tosi hyvin!

20 kommenttia

  1. Löysin blogiin sattumalta blogiringin kautta eikä voi muuta sanoa kujin ihastuttava, ruokahalua heröättävä ja kaikin puolin upea blogi kuvineen kaikkineen. Tääällä oli paljon kahlattavaa etenkin juhlat-osiosta sain paljon vinkkejä. Hyvää alkanutta vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit! :-) Ja hienoa kuulla, että olet saanut täältä vinkkejä. Oikein ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle :-)

      Poista
  2. Tortillat on herkullisen hyviä, pitääpi taas niitäkin tehdä... mein teinitkin tykkää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Mun äiti välillä ihmettelee et miten jaksetaan syödä niin usein tortilloja, mutku ne vaan on niin parhaita! :-)

      Poista
  3. Tortillat on kyllä aivan loistavia! Niitä tulee itsekin laitettua suht usein ja täytteitä vaihdellen, mitä nyt sillä hetkellä ikinä tekeekään mieli. :-) Ja ananashan se vasta sinne väliin sopiikin mainiosti! ;) Kiva kuvasarja! Rupes jopa tekeen mieli tuota olutta limen kera, vaikken oluesta tykkääkään! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, niin sopii ja ananas taitaakin jäädä meidän tortillojen täytteeksi pysyvästi :-) Mä juon tosi harvoin olutta ruokajuomana, mut sol+lime sopii ihan täydellisesti tortillojen kanssa! :-)

      Poista
  4. Hmmm, hyvä idea pitää tortillailta, vois itsekin tehdä pitkästä aikaa :) Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Täällä toinen joka vois pakon edessä elää loppuelämänsä tortilloilla! :--D
    Ehdottomat yhdistelmät on broileri, ananas, salsa, salaatti ja feta. Jauhelihan kanssa taas guacamole, pavut, salsa, tomaatti, sipuli, salaatti... Yks laiskiaisen hyvä täyte on ehdottomasti myös Kavlin hampurilaiskastike!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih nam! Nälkä tulee... :-D Tota hampparikastiketta en ookaan koskaan kokeillut! Kuulin just tonnikalatäytteisistä tortilloista ja ne kuulostivat jotenkin hassuilta.. :-D

      Poista
  6. Blogiringin kautta minäkin löysin tieni tänne ja jäin heti koukkuun :) Hurjan kaunis ja inspiroiva blogi! :)

    VastaaPoista
  7. haluisitko laittaa ton guacamolen ohjeen tänne? :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitääkin laittaa kun seuraavan kerran sitä teemme. En usko että siihen menee kovin kauaa ;-)

      Poista
  8. erilaiset soijarouheviritykset sopii sinne tortillan sisälle myöskin vallan hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oonkin joskus kokeillut soijarouhe-papumössöä tortillojen täytteeksi ja se oli tosi hyvää! :-) Ehkä ens kerralla vois kokkailla taas soijarouhetäytteen :-)

      Poista
  9. Kyllä mun tortilloihi kuuluu mediumtuline salsa, broilerisuikaleet, ananas, tomaatti, kurkku, salaatinlehet ja pikkuse ranskankermaa... slurps... pitiki tuommosta alakaa aattelee, ku mulla o kevennys menosa (ei mikkää uuven vuojen luppaus, sattu vaa tälle kohin) ja täsä yritän samalla porkkanoita jyrsiä :D :D

    Ja oikee ihkua vuotta 2013 Mimosa sulle ja lähheisille, karvasille ja vähemmä karvasille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tosiaan lukee näitä tortillajuttuja ku on kauhee nälkä..! :-D

      Kiitos paljon ja samoin myös sinulle!! :-)

      Poista
  10. Kiitos aivan ihanasta blogista! Minäkin löysin sattumalta jollain hakusanalla ruuasta ja sen jälkeen olen seuraillut aktiivisesti.

    Sen guacamolen ohjetta minäkin odottelen... =) . Joskus laitamme ananaksen tilalta persikkaa ja se sopii myös hyvin. Ranskankermaa emme olekaan huomanneet kokeilla vaan Turkkilaista jugurttia. Aika samanlaisia varmaan. Tuore itsepuristettu valkosipuli pienessä öljytilkassa sopii myös aivan mahtavasti, jos tykkää valkosipulista.

    VastaaPoista
  11. Sulla on kyllä lahja ottaa hyviä kuvia :) koko ajan tulee luettua vain lissää, kun on niin ihana blogi! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥