SUKLAARIISIMUROT


Viimeinen kauppakierros tehty, (paitsi huomenna on vielä haettava leipäjuustoa!) taatelikakku paistettu, herrasväen pikkuleipätaikina odottaa jääkaapissa ja perinteiset suklaariisimurot lusikoitu sataankahteenkymmeneen pikkuvuokaan. Tein puolet pienemmän satsin kuin viimevuonna ja tuntuu, että lusikoitavaa riitti silti.. no tarpeeksi! Ainakin tuon toisen osapuolen mielestä, joka oli sitä mieltä että isommat vuoat olisivat olleet kiva juttu ja joka muuten luovutti viimeisten vuokien kohdalla ja heitti lusikan kipon pohjalle ;-)









100-120kpl pikkuruisia suklaariisimuromakeisia 
125g kookosrasvaa
5 palaa tummaa suklaata
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1dl kaakaojauhetta
8dl riisimuroja

1. Sulata kookosrasva kattilassa, siivilöi joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
2. Paloittele tumma suklaa joukkoon, sekoita massa tasaiseksi ja ota kattila pois liedeltä.
3. Anna suklaakastikkeen jäähtyä hetki, kaada joukkoon riisimurot ja sekoita hyvin! :-)
4. Jaa suklaamurot leivosvuokiin, koristele haluamallasi tavalla ja laita kylmään jähmettymään.








Nää on todella helppotekoisia ja siksi myös kiva jouluherkku tehtäväksi pientenkin lasten kanssa. Mun yksi parhaista jouluun liittyvistä muistoista on se, kun tehtiin näitä aina Jouluksi iskän kanssa kun oltiin pieniä. Nyt kun en asu enää kotona, teen näitä silti ja vien aina ison rasiallisen mukanani porukoille Jouluksi. Ja aivan varmasti aion tehdä näitä joka joulu myös omien lapsien kanssa sitten joskus :-)















Huomenna vielä pasteijoiden ja sinihomejuusto-piparikierteiden leipomista :-) Me käytiin tänään Maunon kanssa sovittamassa villapaitoja ja löydettiin pikkuherralle ihan super suloinen punainen villapaita ja mustat ulkotöppöset.
Äsken naurettiin täällä kippurassa kun kokeiltiin noita tossuja Maunolle ja yks käveli täällä heittäen takatassut joka askeleilla niin hauskan näköisesti sivuille :-D Mutta aika nopeasti noihin tottuu ja eipähän tarvitse enää hyppiä varpaat jäässä tuolla pihalla. Nyt meen jatkamaan illanviettoa lahjojen paketoinnin ja herkuttelun merkeissä. 2 yötä! ♥

11 kommenttia

  1. Makoista joulunodotus aikaa... herkulliselta näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Oi oi! Huomista odotellessa ja hei meinaatkos, että Maukka suostuu tepastelemaan moisten tossujen kanssa. Ehkä ne on kivemmat kuin ahdistava toppahaalari... :D -Ä<3

    VastaaPoista
  3. Näistä tuli kyllä ihanan pikkuruisia! :-)

    VastaaPoista
  4. Meinaan ;-) Ja toi villapaita on jotain niin suloista, näätte sit huomenna! <3

    VastaaPoista
  5. Ihania herkkuja! Pitää kokeilla! ♡ :)

    VastaaPoista
  6. Ihania pikku herkkuja!
    Hyvää Joulua!!

    VastaaPoista
  7. Tuleeko tällä reseptillä siis tuo 120 näitä? :D iha hurja määrä! :o

    VastaaPoista
  8. Joo tulee! :-D Halusin tehdä ihan pikkuruisia ja sellaisia, joita oli helppo sujauttaa mukaan lahjapaketteihin. Toki suklaariisimuroja voisi lusikoida isompiinkin vuokiin tai tehdä pienemmän määrän, jos tuo määrä kuulostaa hurjalta! :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥