SINIHOMEJUUSTO-PIPARIKIERTEET

Olisitte nähneet kun me ahtauduttiin tänään autoon kaikkien ruoka- lahja- ja vaatekassien kanssa. Me istuttiin Maunon kanssa takapenkillä ja mä hetken oikeasti ajattelin että tiputaan kohta auton pohjasta läpi :-D Turvallisesti päästiin kuitenkin perille ja seuraava haaste olikin sitten ruokakassien tyhjentäminen jo valmiiksi täyteen jääkaappiin. Nyt ollaan onneksi jo asetuttu aloillemme, vedetty villasukat jalkaan ja löysätty nutturaa ;-)

Näitä sinihomejuustokierteitä tein aamulla, nää on niin super herkullisia glögin kanssa! Homejuusto maistuu juuri sopivasti piparitaikinan lisäksi, nää on sellaisia kivan pehmoisia ja vähän tahmaisiakin. Samaan aikaan suolaisia ja makeita :-)


Sinihomejuusto-piparikierteet, kaksi pellillistä
500g piparitaikinaa
150g luomu sinihomejuustoa
2rkl ranskankermaa

1. Sekoita kulhossa sinihomejuusto ja ranskankerma.
2. Kaulitse piparitaikina ohueksi levyksi ja levitä homejuustoseos tasaisesti taikinan päälle.
3. Rullaa taikina varovasti pötköksi, kuin tekisit korvapuusteja.
4. Leikkaa terävällä veitsellä noin sormen paksuisia paloja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Nämä leviävät jonkin verran uunissa, taisin laittaa 12 kierrettä yhdelle pellille.
5. Paista +200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja nautiskele! :-)


Nyt on herkut aseteltu kauniisti tarjoilukippoihin, tuikkuja palaa joka puolella ja äiti on laittanut ihanasti kaikkia pieniä joulukoristeita ja valoja joka puolelle. Lasissa on kuohuvaa, rakkaat ihmiset ympärillä (isovelikin skypepuhelun päässä!) ja kaikki lahjat paketoitu. Nyt vain odotellaan huomista, keittiössä hääräämistä vielä ainakin pasteijoiden ja perunasalaatin verran. Enää 1 yö! ♥

2 kommenttia

  1. Töllaisia kierteitä tein viime jouluksi, vaan nyt jäivät tekemättä. Tuttu tunne tuo auton pakkaamisasia....monet kerrat meilläkin ollaan auto pakattu tupaten täyteen ja matkustettu 500 km... yleensä ihan onnellisesti perille. Kumma kyllä, joskus on takaisinpäin tullessa yhtä täysi auto. Oikein Mukavaa ja Makoisaa Joulua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 500km! Voi apua, meillä oli matkaa onneksi vain 30km :-D Ja tosiaan, aina sitä tavaraa tuntuu olevan takaisintulomatkalla vähintään yhtä paljon vaikka luulisi että olisi vähemmän kun ruokakassit eivät ole enää viemässä tilaa :-)

      Oikein Ihanaa Joulua myös sinulle! :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥