Vuohenjuusto-sienipiiraat


Huomasin just, että nää pienet piiraat oli vahingossa unohtuneet jonnekkin luonnosten joukkoon ja oon siis kokonaan unohtanut julkaista tämän reseptin. Näitä tein joskus syksyllä kun halusin tarjota vieraillemme jotain itse tehtyä kaapista löytyvistä aineksista. Mun mielestä on mahtavaa loihtia uusia ruokia ja leivonnaisia etsimällä keittiön kaapeista raaka-aineita ja suunnitella niistä herkkuja ilman kauppareissua.







1 iso piiras tai 6 pientä piirasta

Pohja
100g voita
2dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
(kourallinen raastettua parmesanjuustoa)
2-3rkl kylmää vettä

1. Valmista pohja nyppimällä 100g voita ja 2dl jauhoja murumaiseksi seokseksi.
2. Sekoita joukkoon parmesan-raaste, suola ja kylmä vesi. Parmesania laitoin ihan huvikseni kun sitä sattui olemaan, onnistuu siis ilmankin.
3. Pyörittele taikina palloksi ja painele pienten voideltujen piirasvuokien/ison vuoan pohjalle.
4. Esipaista pohjia +180 asteessa viitisen minuuttia.

Täyte
2 munaa
2dl kermaa
tuoreita herkkusieniä
200g vuohenjuustoa
mustapippuria & suolaa
öljyä/voita paistamiseen

1. Pilko pieni rasiallinen tuoreita herkkusieniä, paista hetki pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Sekoita kerma, kananmunat ja hieman mausteita erillisessä kipossa.
3. Murustele vuohenjuusto esipaistetun piirakkataikinan päälle, lisää freesatut herkkusienet ja lopuksi kermamunaseos.
4. Paista +190 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
5. Tarjoile lämpimänä salaatin kera.
 



 









Nämä ovat todella helppotekoisia ja näihin voi soveltaa täytteitä mielensä mukaan. Ajattelin tehdä lähiaikoina feta-punasipulipiiraita ja ehkä myös sellaisia joissa voisi olla päärynää ja sinihomejuustoa. Olisivat varmaan herkullisia glögin kanssa!

12 kommenttia

  1. Ai jai ku o herrrkullisen näkösiä, nämä sun kuvat saa aina veen kielelle!! Mää tekkiin vastaavanlaisia pikkupiiraita yhtenä päivänä alakupalaksi, mutta käytin mozzarellaa ja emmentaaliraastetta päälle, herkullisia olivat. Nämä suolaset jutut onki enemmä mun mielee ku makiat, tuo päärynä-homejuustoyhistelmä kuulostaa kans aika herkulle!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä! Tuli taas nälkä. ;-) Pitääpä joskus kokeilla! :-)

    VastaaPoista
  3. Onpa sulla ihania ohjeita täällä,nam.saan hyviä vinkkejä täältä!pidän vuodatuksen puolella omaa blogia kokkauksesta.sieltä vain kesällä hävis kuvia pois.joten aloitin bloggerissa,mut en tiedä sit pidänkö jatkossa ne erillään.www.kujala.vuodatus.net

    VastaaPoista
  4. Heippa! Löysin ihanaan blogiisi eilen ja toinen toistaan herkullisempien leivonnaisten pariin :)
    Blogisi ulkoasu on tosi kivannäköinen, saanko kysyä mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät? Etenkin noi kollaasit oli ihania :)

    VastaaPoista
  5. Sinut on palkittu Liebster Blog -tunnustuksella!:)

    http://mustajoutsenn.blogspot.fi/2012/11/liebster-blog.html

    VastaaPoista
  6. Moikka ja kiitos kommentista! Teen noi kollaasit picasalla :-)

    VastaaPoista
  7. Kiitos! Suolaiset herkut menevät kyllä melkeinpä aina paremmin kaupaksi! :-) Päärynä & homejuusto ovat kyllä ihan super herkullinen yhdistelmä, nams :-)

    VastaaPoista
  8. Oi kiitos :-) Ensimmäinen blogini oli myös vuodatuksen puolella, mutta tämän uuden päätin perustaa blogspotiin. Ja olen kyllä tyytyväinen päätökseeni, etenki nyt kun tosiaan vanhasta blogista on melkein kaikki kuvat kadonneet.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥